Fullt på Sommerfestivalen 2023 – venteliste fylles opp

SOMMERFESTIVAL: Fulle startlister ble det, over en måned før løpsdato, som er fra 25. – 29. juli 2023. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det gikk ikke like fort som hos ett par av de andre store sommerløpene, men det er fulle startlister også for NMK Aremark sin Sommerfestival på Brekka.

Bakgrunn: I år blir det en ny bilcross-vri på Sommerfestivalen.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

Påmeldingen åpnet fredag 2. juni, og det rant inn påmeldinger jevnt og trutt helt til det en uke før påmeldingsfristen gikk ut var fulle startlister. 20. juni ble det satt opp venteliste.

Taket på deltakere er satt til 170, og ventelisten inneholder i skrivende stund 8 navn – så erfaringsmessig vet vi at det er god mulighet til å komme med fra venteliste.

Sommerfestival i sommerparadis

FARTSFEST: Fjorårets Juniorlandsfinale-arena, som hver sommer trekker bilcrossfolket til en stor fartsfest i Sommerfestivalen. Årets festival strekker seg fra 25. til 29. juli 2023. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Sommerfestivalen er blitt kjørt siden 2007, da NMK Aremark var først ut her til lands med bilcross over fire dager. Det ble en umiddelbar suksess, der bilcrossfamilier legger sommerferien sin til idylliske Østfold.

Brekka og områdende rundt er et sommerparadis, ikke minst med bademulighetene i kombinasjon med bilcross. Halden ligger ikke lange svippturen unna, en skikkelig sommerby som lokker mange bilcross-gjester.

Heller ikke harryhandelen er langt unna, med svenskegrensa rett borti gata.

Flere Sommerfestival-versjoner opp gjennom årene

En skikkelig bilcrossuke har det vært her, i alle årene etter den aller første Sommerfestivalen på Brekka for 16 år siden. Det har blitt kjørt trening lørdagen før, så bakkeløp først, så ordinært bilcrossløp resten av uka.

Så ble bakkeløpet første Sommerfestival-dag skrinlagt, og det ble kjørt ordinært bilcrossløp over ti omganger fra onsdag til lørdag, med massevis av finaler lørdag.

En ny vri i år er at det blir kjørt ordinært bilcrossløp over ti omganger tirsdag og onsdag, fridag torsdag, så kjøring igjen fredag og lørdag.

Flere sommerdager på Brekka

– Vi prøver en liten ny vri når det gjelder Sommerfestivalen i år. Vi har mange som kommer langveis fra og de har uttrykt at de ønsker flere dager på Brekka, forteller Torill Minge, leder i NMK Aremark, til Bilcross.no.

Denne vrien ble tatt godt i mot på sosiale medier, har Bilcross.no tidligere konkludert med. Mange legger sommerferien sin til Østfold, og flere kommer allerede helga før det braker løs med bilcross.

Sportity-passord for offisiell oppslagstavle er så enkelt som Brekka, og all info om Sommerfestivalen 2023 finner du på arrangøren NMK Aremark sine nettsider (ekstern lenke).

Årets løpsdatoer blir 25. og 26. juli, med en bilcrosspause 27. juli, så kjøring 28. og 29. juli igjen.

Mimre? Se Bilcross.no-bildene fra fjorårets Sommerfestival.

BÅNN GASS: Ti omganger over fire løpsdager, før finaler. Det blir et skikkelig Sommerfestival-race på Brekka fra 25. til og med 29. juli 2023. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!