I år blir det en ny bilcross-vri på Brekka: Pengepremier på Vårløpet og en lenger Sommerfestival

SOMMER, SOL OG BILCROSS: Sommerfestivalen har helt siden første årgang i 2007 vært et av bilcross-sommerens store høydepunkt, men sesongen starter allerede lørdag 29. april i Brekka. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det lokkes med pengepremier i Vårløpet og en enda lenger Sommerfestival-uke, ett par grep som skal gjøre bilcrossen enda bedre på Brekka.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

Bilcross.no har skrevet om stor påmelding til flere løp i sesongstarten, som er rett rundt hjørnet i april. Vi skrev også om overraskende laber påmelding til Vårløpet i Brekka, NMK Aremark, i forrige uke.

Arrangørstaben er superklare for sesongstart, etter en fantastisk fjorårssesong med Juniorlandsfinale og Sommerfestival på banen. Det er enda lenge til påmeldingsfristen, og arrangørklubben lover pengepremier hvis deltakerantallet blir 50 eller mer.

10.000 kroner i pengepremier

NORGES LENGSTE LØP: Flest bilcrossløp er unnagjort på en dag, en god del på to dager, og noen få løp går over tre dager. Men bare ett løp kjøres over fire dager, med fem dager fra første til siste konkurransedag: Sommerfestivalen 2023. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Vi vil lokke flest mulig til løpet vårt 29. april, og i den anledning ønsker vi å komme med en liten overraskelse: Ved minimum 50 startende ønsker vi å gi 5.000 kroner til vinneren i senior og det samme til vinneren i junior.

Det forteller Torill Minge, leder i NMK Aremark, til Bilcross.no. Hun har også noen nyheter angående Sommerfestivalen, som hvert eneste år er fulltegnet med bilcross over fire dager i uke 30 – i år blir det fem dager.

– Vi prøver en liten ny vri når det gjelder Sommerfestivalen i år. Vi har mange som kommer langveis fra og de har uttrykt at de ønsker flere dager i Brekka, forteller Torill:

– Vi prøver oss med kjøring tirsdag og onsdag, sosialt hygge for store å små onsdag og torsdag. Dermed blir det fridag på torsdag og kjøring igjen fredag og lørdag.

Sommerfestival i sommerparadis

BILCROSS-UKE: Mange benytter anledningen til å trene helga før det braker løs, med nesten en hel uke med bilcross på Brekka. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Denne vrien har allerede blitt tatt godt i mot på sosiale medier, kan Bilcross.no se. Mange legger sommerferien sin til Østfold, og flere kommer allerede helga før det braker løs med bilcross.

Brekka og områdende rundt er et sommerparadis, ikke minst med bademulighetene i kombinasjon med bilcross.

Halden ligger ikke lange svippturen unna, en skikkelig sommerby som lokker mange bilcross-gjester.

Heller ikke harryhandelen er langt unna, med svenskegrensa rett borti gata.

– Har stor tro på dette

BILCROSS OG BADING: Badevannet er aldri langt unna bilcrossbanen på Brekka. Foto: NMK Aremark.

Fridagen på torsdag vil nok bli brukt på best mulig sommerlig vis for alle bilcrossgjestene som trekker til Sommerfestivalen 2023. Dette har vi trua på!

– Det er lov å prøve noe nytt, men hvis det ikke faller i smak så går vi tilbake til det gamle, med bilcross hver dag fra og med onsdag til og med lørdag.

– Men jeg har ganske stor tro på at dette blir vellykket, sier NMK Aremark-leder Torill Minge til Bilcross.no.

Påmeldingen til Vårløpet er godt i gang, og nå har det kommet flere til på startlistene.

Her finner du påmelding til Vårløpet på Brekkaher finner du en til enhver tid oppdatert startliste, og her finner du tilleggsreglene til løpet.

Sjekk også Bilcrosspraten – nord & sør:

BRUKER DU OG SETTER PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!