Klarer Ole Henry Steinsholt å vinne Bilcross.no-cup 2023 med tre forskjellige biler? – Det er målet

ALLSIDIG KAR: Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) kjører fort i alt han setter seg i, også en stor og tung Volvo herregårdsvogn. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Ole Henry Steinsholt røpet allerede før sesongstart en artig målsetning for årets Bilcross.no-cup: Tre forskjellige biler, på tre cup-løp. Så langt leder han, etter å ha rattet VW boble, Volvo 245, og til cupfinalen på Konsmo kommer han med en Opel Astra.

Sjekk bildene fra Sankthanscrossen på Sigdal 2023.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

Det betyr hekkmotor med spinn på bakhjulene i 1. runde, så frontmotor med spinn på bakhjulene i 2. runde, og til sist en liten forhjulsdreven gnager med motor over drivhjulene foran i 3. runde.

Er det en kar som kjører fort med alt han setter seg i, så er det Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland). I årets Bilcross.no-cup er han gjennom hele den mest vanlig bilparken i bilcrossen.

Behagelig ledelse

CUPLEDELSE: To andreplasser, både i 1. runde på Kongsberg og i 2. runde på Sigdal, gir en behagelig ledelse i cup-sammendraget før cup-finalen på Konsmo den første helga i september. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Unggutten satser internasjonalt på rallycross, og har kjørt mye gromt og har imponerende meritter. Men han får med seg bilcrossløp også, så ofte han bare kan – heldigvis. Også her har han en lang liste med seiere.

Nå leder han årets Bilcross.no-cup før cup-finalen på Konsmo den første helga i september. Og det er en behagelig ledelse på hele 18 poeng ned til nestemann i cupsammendraget etter 2. runde:

Frank Løkseth (NMK Nore Uvdal) ligger som nummer to, foran Jørn Rødland (NMK Konsmo) som nummer tre.

Bonuspoeng blir en joker

VINNER SANKTHANSCROSSEN: Håvard Johannessen (NMK Modum Sigdal) vinner Sankthanscrossen på hjemmebane, og klatrer helt opp til en plass rett utenfor pallen i sammendraget før cup-finalen på Konsmo. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Mange favoritter i Sankthanscrossen, som hadde godt med poeng fra 1. runde, fikk det ikke til å klaffe i 2. runde. Morten Sætren (NMK Tønsberg) er en av de mange som gikk på en smell på Sigdal.

Han mistet hjulet på sin Saab i både første og andre omgang, og det lot seg ikke fikse. Denne Saaben har Lancia nav, som ikke var å oppdrive der og da.

Da ble det ingen finale, og ingen poeng fra Sigdal – men: Det skal gis bonuspoeng ut ifra hvor mange cup-løp man deltar i.

Jager pallplass i cupen

KAMP OM POENGENE: Alt skal avgjøres på Konsmo motorbane den første helga i september. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Derfor ligger Morten fortsatt langt oppe i sammendraget. Deltakere samler i tillegg poeng ut ifra deltakelse i antall løp, der ett løp gir 1 poeng ekstra poeng, to løp gir 10 ekstra poeng, og alle tre løpene gir 20 ekstra poeng.

Disse bonuspoengene blir lagt til etter siste løp på Konsmo, og det betyr at Morten ikke ramler lenger ned enn til en uoffisiell fjerdeplass i sammendraget, tross fadesen på Sigdal.

Og Morten gir seg ikke med svensk-italienske bastardløsninger, til finaleløpet på Konsmo kommer han med Saab-Alfa-en som tok ham inn til seier på Kongsberg.

– Får satse på at «salfaen» blir klar og bedre enn noen gang, sier Morten som vil jage en pallplass i cupfinalen.

Superspennende i dameklassen

I LEDELSE: Likt med poeng, men går foran så langt med en seier – som kom på Sigdal for Thea Martinsen (NMK Drammen). Foto: Privat.

I dameklassen er det tett i teten etter 2. runde, der klatrer Thea Martinsen (NMK Drammen) opp i en delt ledelse etter seieren på Sigdal. Hun har lik poengsum som Cathrine Hauglid (NMK Valdres).

Thea går foreløpig foran fordi hun har en seier, som teller mer. Begge er klare for cupfinale på Konsmo, der alt skal avgjøres. For det er tett videre nedover også: Vinneren av 1. runde Lena Flakk (KAK Kristiansand) ligger bare tre poeng bak tetduoen.

Så følger veteranen Hege Jensvoll (NMK Gol) og Kine Brekke (NMK Kongsberg) på topp-fem før cup-finalen på Konsmo den første helga i september.

Ny junior opp i ledelse

LUFTIG: Cathrine Hauglid (NMK Valdres) kan henvende seg i målsvingen, hvis hun savner halve døra si. Det ble dårlig med dør, men massevis med poeng, fra 2. runde på Sigdal. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I juniorklassen er det en rask gutt fra NMK Hamar i ledelse etter to av tre runder: Stian Bårdseth (NMK Hamar) kjørte smart med sin Citroen på Sigdal, og han dro med seg nye poeng i cupen.

Det gir en 4-poengledelse på vinneren av 1. runde Henrik Hofton (NMK Modum Sigdal) som fikk trøbbel på hjemmebane, hjemmefavoritten som ellers er så suveren.

Remi Julin Torgersen (NMK Modum Sigdal) følger hakk i hel i cup-sammendraget etter 2. runde på hjemmebane.

I juniorklassen har mange mulighet til å ta seieren, alle på topp-15 i teorien.

«Halve slekta» skal kjøre

SUPERRASK: Men her er Stian Bårdseth (NMK Hamar) litt vel rask, og blir idømt en tyvstart. I Bilcross.no-cup-sammendraget leder han likevel før cup-finalen på Konsmo. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Petter Nikkerud (NMK Kongsberg) og Kristoffer Øyen (NMK Fluberg), som vant 2. runde på Sigdal, følger på topp-fem. Vi regner med å se mange igjen på Konsmo, der det blir et skikkelig heftig bilcrossløp.

Som Bilcross.no har skrevet om tidligere, så blir det i tillegg til cupfinale også Mestermøte i bilcross – og familie-Mestermøte, der familie-duoer skal kjempe om en gjev seier.

Stian Bårdseth (NMK Hamar) skal til Konsmo og forsvare cup-ledelsen, og planen er også at de drar med seg en bil til som pappa og storebror skal kjøre familiefighten med.

Bilcross.no-cup siden 2015

HOPPSANN: God plass over startstrekket på Sigdal, men likevel er det noen som vil klenge. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Foreløpige resultater i Bilcross.no-cup 2023 kan du sjekke i bunn av denne saken. Husk at bonuspoeng for antall cup-løp man har deltatt i legges på etter siste cup-løp. Alt om reglementet kan du lese her.

Bilcross.no-cup kan du lese mer om i disse sakene. Cupen har eksistert helt siden 2015. NMK Modum Sigdal har vært med i cupen helt siden oppstart, og Sankthanscrossen har vært fast cup-runde på Sigdal motorbane.

Alle bildene fra løpet kommer som vanlig på Bilcross.no sin Facebook-side, i et eget album for Sankthanscrossen 2023.

Bilcross.no-cup 2023, stilling etter 2. runde – åpen klasse (uten bonuspoeng).

Bilcross.no-cup 2023, stilling etter 2. runde – dameklasse (uten bonuspoeng).

Bilcross.no-cup 2023, stilling etter 2. runde – juniorklasse (uten bonuspoeng).

BILCROSS.NO-CUP: Sigdalbanen har vært arena for Bilcross.no-cup helt siden cupen kom til i 2015. I år skal også Juniorlandsfinalen kjøres på samme bane. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.