Tre løp til helga: Endelig sesongstart på Eriksplassen

SESONGSTART: Utsatt, som sådan – høyst ufrivillig. Men NMK Hønefoss er endelig i gang med 2023-sesongen til helga, med kvalløp for både åpen- og juniorklasse på Eriksplassen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Av tre bilcrossløp til helga, er den ufrivillig utsatte sesongstarten på Eriksplassen det største. En arrangør avlyser på grunn av for få påmeldt.

Bakgrunn: Hevder bruken av bilcrossbanen er ulovlig.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

Det skulle vært kjørt fire, men ett løp er avlyst, så det ligger an til tre bilcrossløp til helga. Uten den helt store pågangen av påmeldinger på noen av løpene – de fleste sparer kanskje både bil og redskap til de store sommerløpene senere i sommer:

Smådølfestivalen fikk fulle startlister på under ett døgn, og Goldagsløpet var fulltegnet på en time. Også Sommerfestivalen på Brekka er fulltegnet, og ventelister er satt opp for alle disse tre store sommerløpene.

Endelig bilcross på Eriksplassen

READY TO RACE: Endelig! Eriksplassens fremtid ble diskutert tidligere i år, og utsatte sesongstarten med to nesten måneder. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

NMK Hønefoss kjører sin utsatte sesongåpning, etter den mye omtalte disputten rundt bilcrossbanen på Eriksplassen som utsatte sesongstarten – som skulle gått tidlig i mai.

Her er det, tross ufrivillig omrokkering på løpsdato, 67 påmeldt i skrivende stund. Alle info om løpet finner du på arrangøren NMK Hønefoss sine nettsider (ekstern lenke).

Løpet teller som kvalløp til NMKs Landsfinale for både åpen- og juniorklasse. Det er fortsatt mulig å melde seg på.

Første start på Eriksplassen går klokka 09.00 på lørdag morgen.

Få påmeldte for resten

Det er også terminført et Sommerløp på Kvinlog motorbane, NMK Kvinesdal. Her fungerer ikke klubbens oppgitte nettside. Men vi finner ut på sosiale medier at løpet er avlyst på grunn av for få påmeldte.

Det kjøres også bilcross på Bollandsmoen med kvalløp for både åpen- og juniorklasse. I skrivende stund 36 påmeldte. Mer info finner du på arrangøren NMK Melhus sine nettsider (ekstern lenke).

Det skal kjøres bilcross på Tynset, heller ikke her fungerer klubbens nettsider via link fra NBFs kalender. Men nettsiden er oppe og går her (ekstern lenke). Det er 46 påmeldte i skrivende stund.

For mer moro fra bilcrossmiljøet, følg med på snap: bilcrossno.

KLART FOR SLADDING: Det skal skuffes på på Eriksplassen lørdag 1. juli 2023. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!