600 klare for Semesterracet 2023 – med en nordmann som tittelforsvarer

KLARGJØRING: Ett malingstrøk i hvitt og enda ett i blått mangler på bilene, helt til slutt. Team Særnmo i blått og hvitt gjorde seg svært så bemerket i det store Semesterracet i fjor, og skrur nå for å bli klar til sine kvaldager i år. Foto: Privat.

Fjorårets veteranseier i Semesterracet skal forsvares, i det 600 påmeldte skal kjempe gjennom fem dager med bilcross – eller folkrace, da.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

Semesterracet 2023 i Vimmerby går fra tirsdag 11. juli til og med lørdag 15. juli 2023, og en kjapp skum gjennom de eviglange startlistene viser at rundt ti nordmenn skal kjempe mot svensker, dansker og finner på svensk jord.

På første dag, tirsdag, står Bjørn-Erik Davidsen (NMK Asker) på startlisten i seniorklassen – rett fra A-finale-kjøring sist helg på Rallebanen.

Flest nordmenn i sving torsdag

SVENSK FOLKRACE-SEMESTER: Tor Arne Særnmo (Sør-Østerdal motorsport) delte denne doningen med sin far Arne Særnmo (Sør Østerdal motorsport) i fjor – begge kjørte finaledagen, og Arne vant veteranklassen. Foto: Privat.

På andre dag, onsdag, står Hans Andreas Holmedal (NMK Trøgstad) og Tor Arne Særnmo (Sør Østerdal motorsport) på startlisten i seniorklassen, og Ola Sætre (NMK Trysil) i juniorklassen. På tredje løpsdag, torsdag, står mange nordmenn på startlisten:

Erik Storbæk (NMK Trysil), Morten Sætren (NMK Tønsberg), Ruben Sigfridstad (NMK Solør), Terje Davidsen (NMK Sandefjord) og Ole Arne Særnmo (Sør Østerdal motorsport), alle i seniorklassen.

Pluss Henriette Davidsen (NMK Sandefjord) i dameklassen, også hun rett fra A-finalekjøring på Rallebanen sist helg.

Norsk tittelforsvarer i veteranklassen

STOR NORSK TRIUMF: Ingen har gjort noe liknende før, tatt en norsk seier i et av Sveriges største folkraceløp. Arne Særnmo klarte det i 2022-oppgjøret, nå klar for å slåss om en ny seier i 2023-oppgjøret. Foto: Privat.

 

Og så da, på fjerde løpsdag fredag – og siste kvaldag før finaledagen lørdag: Ole Særnmo (Sør-Østerdal motorsport) stiller for å prøve alt på å forsvare tittelen fra i fjor, da han gikk til topps i dette store Semesterracet.

Hver dag blir det godt over hundre konkurrenter å slåss mot, for å få en av drøyt tretti plasser til finaledagen. I skrivende stund er det 591 påmeldte, altså tett oppunder 600 totalt.

Det kan godt være at vi ikke har fått med oss alle nordmenn på listene, men at det er mer enn ti nordmenn til start kan vi anta. Flere Særnmo skal kjøre, blant annet.

Seks Team Særnmo-biler, etter planen

HEIAGJENG: Stor stemning i Sverige, med mange nordmenn også på publikumsplass. Dette bildet er ifra etter Særnmo-seieren i veteranklassen i fjorårets Semesterrace. Foto: Privat.

I depot i Gnagardalen, Vimmerby, er det hektisk aktivitet i den norske leiren: – Ja, Arne, Ole Arne og jeg skal kjøre, men vi driver og skrur på bila, forteller Tor Arne Særnmo til Bilcross.no.

Det går i VW med Volvo i hekken – som tidligere i dette løpet. – Vi er ikke helt ferdige enda, men driver på, rapporteres det kvelden før første løpsdag, med en tommel opp.

– Vi blir seks Team Særnmo-biler, hvis alt går etter planen.

Løpet kan du se på Svensk bilsports streamingkanal, SBF Play.

SEIER I SESONGSTARTEN: Morten Sætren (NMK Tønsberg) vant årets sesongstart på Kongsberg, nå er han klar for svensk folkrace. Foto fra snap: bilcrossno.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!