Påmeldingssystem med digitale bud? – Ikke store greiene, sier folka bak suksessen siden 2010

Et nytt digitalt budsystem kan enkelt bli integrert i en ny versjon av påmeldingssystemet som så å si alle bruker, og som har eksistert siden 2010 – uten problemer.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

Bilcross.no tar en telefon til Andreas Larsen i Codeium AS, et Kristiansand-basert digitalt byrå som presenterer seg slik på egen nettside: «Vi driver med design og utvikling av nettsider, nettbutikker og webapplikasjoner».

«Våre utviklere og designere har spesialisert seg på å bygge de mest innovative web og mobilapper for å gjøre din digitale hverdag enklere».

13 velfungerende år

VELKJENT SYN: WRM-påmeldingssystemet har fungert knirkefritt i 13 år, og nå kommer snart en ny versjon 2.0 som skal inneholde enda flere funksjoner – en stund var det også tenkt at digitale bud skulle implementeres. Her skjermdump av startlisten til årets Sølvcross på Kongsberg, som ble full på ett par timer. Faksimile: WRM.no.

Hvorfor bryr Bilcross.no seg om et digitalt byrå? Jo, dette er firma bak WRM.no (Web Racing Manager), som de aller fleste klubber benytter seg av under bilcrossløp – med påmelding, startlister og info om løpet.

Det har en stund blitt jobbet med en oppfølger av dagens versjon som har fungert knirkefritt i 13 år, en versjon 2.0. Det var tenkt lansert i sommer, men er utsatt til før neste sesong.

Da skal WRM-løsningen inneholde mange flere smarte løsninger.

Enklere og bedre

– Alt for å spare tid for arrangøren, forteller Andreas som er en av tre som jobber med systemet. Klubbene løser en lisens for å kunne bruke det, og sparer mange dugnadstimer og betalte timer.

Det var ut ifra den ideen systemet ble til, med lansering i 2010, og det er det samme som ligger til grunn for versjon 2.0 nå. Der blir enda mer integrert i løsningen, blant annet betaling for både deltakere og publikum og hele økonomi-biten på det for arrangørene.

– Vi har det meste klart for WRM 2.0, men vi vil ikke slippe det før det er testet skikkelig. Det driver vi med nå, også i samarbeid med ett par klubber. Systemet er basert på allerede eksisterende løsninger over samme lest.

BUDKØ: Gammeldags og tungvint, og veldig krevende for arrangøren med hundrevis av dugnadstimer totalt – det er alle enige om. Men hvordan vi skal gjøre overgangen fra manuelle til digitale bud, det er det mange meninger om. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Positiv respons fra klubbene

Mer om alle de ekstra funksjonene i WRM.no versjon 2.0 i en sak senere, det mest interessante er at Codeium AS gikk ut til noen arrangørklubber med en ide om å kunne integrere en digital budløsning.

– Vi tenkte at det ikke var så store greiene, så vi hørte med noen klubber og fikk positiv respons på ideen.

– Men så leste vi nyheten om at dette var tatt hånd om av forbundet, og vi tenkte ikke mer på det.

Det ble med ideen

Andreas forteller at de ikke gjorde store fremstøtet ovenfor forbundet, heller – all den tid dette allerede var tatt hånd om av en annen leverandør. Det ble sendt en epost, som aldri ble besvart.

Ellers var ikke Andreas og de andre utviklerne bak WRM-systemet så frempå.

– Nei, da ble det med ideen, og ikke noe mer.

Ingen stor utfordring

– For å spørre på en annen måte: Hvis det hadde blitt etterlyst tilbydere for å utvikle et digitalt budsystem for bilcross, hadde dere meldt deres interesse da?

– Ja, det er helt klart. Vi har allerede et system som er i bruk og som funker, så det å implementere en god løsning for digitale bud i WRM.no 2.0 ville ikke være noen stor utfordring for oss.

Andreas forteller om andre fordeler, som blant annet at brukerne kan få overført kjøretøyet til ny bileier med vognlisens og alt det praktiske, der og da.

WRM versjon 2.0 vil bety en ny stor tidsbesparelse, med enda flere digitale løsninger der enda mer går på automatikk for både aktive og arrangører.

Påmelding og bud

Men bud-delen er ikke inne per nå. Gamlemåten å gjøre dette på, med konvolutter og manuell trekking og hundrevis av dugnadstimer utover sene kvelds- og nattestimer, er helt unødvendig:

– Vi tenkte i sin tid at påmelding med penn og papir var helt unødvendig – først og fremst med tanke på tiden det tar for arrangør og alle de involverte.

– Det samme gjelder jo bud.

Bud er grunnpilaren

Bud-krasjen på Kongsberg, under NMKs Landsfinale for damer 2023, endte for første gang i bilcrossens 42-årige historie med annullert budrunde.

Det skaper store bekymringer for bilcrossens fremtid i NMK Kongsberg.

Bud er selve grunnpilaren i folkesporten bilcross.

FORVIRRING, FORBANNELSE OG FORTVILELSE: Grunnpilaren i bilcross er bud. Når det skjærer seg totalt, er det krise. For klubb, for aktive, for alle som digger denne sporten her. Foto fra snap: bilcrossno.

Les også: Ny budrekord – ikke bare i Norge, men i Norden.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

,