FEM BILCROSSLØP PÅ FIRE BANER: Blant annet her, på Rallebanen, NMK Bø. Men også på Roppemoen, Starmoen, Kvinlog – men ikke på Moa. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Årets andre store bilcrosshelg med over 400 påmeldt totalt nærmer seg, og det blir en langhelg med bilcross torsdag, lørdag og søndag. Vi snakker også om helga som kommer i denne ukas Bilcrossprat.

Sjekk også: Første cup-poeng delt ut på Kongsberg.

Lokker med boller og brus: – Blitt for høy på seg selv.

Til helga, med bilcrossløp på Kristi Himmelfartsdag torsdag 9. mai pluss helga 11. og 12. mai 2024, blir det en skikkelig grom langhelg med totalt fem bilcrossløp på fire forskjellige baner.

Totalt er 423 deltakere klare for bilcrossløp, og da regner vi alle bilcrossklasser og eventuelle gjesteklasser på samtlige løp.

Bare en Himmelsprett i år

HIMMELSPRETTEN PÅ MOA: Løpet er utsatt, så det blir ingen Himmelsprett her i år. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Himmelspretten er blitt kjørt både i regi av NMK Aurskog Høland og NMK Kvinesdal i flere tiår, men i år blir det bare Himmelspretten på Kvinlog – ikke på Moa. Der er løpet utsatt, uten at det noen gang ble åpnet påmelding.

Etter det Bilcross.no erfarer er det problemer med å få folk med i styre og stell i klubben, som ifølge egen nettside har over 400 medlemmer. Etter et mislykket forsøk på å få et komplett styre på ordinært årsmøte, varsles det et ekstraordinært årsmøte etter sommeren.

– Det er flere årsaker: Himmelspretten ble tidlig i år, og baneforholdene – ikke bare for bil, men generelt i Moa – har vært utfordrende. Banen er ikke klar, og det er mangel på funksjonærer, forteller Hanne Lindgren til Bilcross.no om årsakene til utsettelsen. – Men vi prøver på å få startet med treninger 23. mai.

Full kok i Kvinesdal

NMK Kvinesdal derimot, der er det full kok – som alltid når det nærmer seg Himmelspretten på Kvinlog. Spesielt Narvestad bilcrossteam er flinke til å hausse opp stemningen rundt Himmelspretten på hjemmebane.

Her er det 67 navn på startlistene i skrivende stund (ekstern lenke) til løpet som er kvalifiseringsløp til årets Landsfinaler for åpen- og juniorklasse.

Første start går klokka 11.00 torsdag 9. mai 2024.

To løp på Starmoen

TO LØP PÅ EN BILCROSSHELG: Starmoen motorbane huser Juniorfestivalen og Mai-løpet til helga. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Helga 11. og 12. mai er det to løp hos NMK Elverum, det er Mai-løpet lørdag, som teller som kvalifisering til Landsfinaler for åpen- og juniorklasse, og Juniorfestivalen søndag, begge løp på Starmoen motorbane.

Til Mai-løpet er det kommet på 121 påmeldinger, og til Juniorfestivalen er det kommet 86 påmeldinger i skrivende stund (eksterne lenker).

Første start går klokka 08.00 begge dager. Kode for å følge løpene på Sportity-appen er nmkelverum24 og juniorfestivalen24.

Roppecrossen starter Sommercup-sirkuset

Det er også sesongstart på Roppemoen denne helga, med Roppecrossen lørdag 11. mai 2024, også dette kvalifiseringsløp til Landsfinaler for åpen- og juniorklasse. Dette er også 1. runde i den nye Sommercupen i bilcross 2024.

Her er det 66 påmeldte i skrivende stund (ekstern lenke). Første start går lørdag klokka 09.30.

Kode for å følge løpet på Sportity-appen er Roppecrossen24.

Full rulle på Rallebanen

FØRSTE LØP AV TRE: Det kjøres tre løp i Bø-cupen 2024, det første løpet kjøres til helga. Finaleløpet blir også finale i Bilcross.no-cup 2024. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det er også sesongstart på Rallebanen til helga, med 1. runde i Bø-cup 2024 – cupen avsluttes den siste helga i september med finale i både Bø-cup og Bilcross.no-cup 2024.

Løpet kjøres over to dager, med første start klokka 09.00 begge dager – også dette løpet teller som kvalifiseringsløp til Landsfinaler for åpen- og juniorklasse.

Her er det 83 påmeldt i skrivende stund (ekstern lenke).