Enda en ny bilcross-cup lanseres denne sesongen: – Vi tror dette blir vinn-vinn-vinn

TRE EKTE BILCROSSBANER: 2. runde i Sommercupen i bilcross 2024 går på Sundvold motorbane, NMK Valdres, og deres Sommerløp. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Sommercupen i bilcross skal gå på tre skikkelige bilcrossbaner, med hele 68.000 kroner i premiepotten. De tre arrangørklubbene ser bare fordeler av å prøve seg på en slik cup.

Sjekk også: Påmeldingen er i gang til 1. runde i Sommercupen i bilcross 2024.

I mange år var det en eneste bilcross-cup, og det var Bilcross.no-cup – som i år går på Kongsberg, Gardermoen og Rallebanen. Det har også blitt kjørt Vestlandsmesterskap i alle år.

Så kom Hamar-cup i tillegg, nå Ifor Williams-cup. I år nærmest eksploderer det med cuper, med Laban-cup i deres podcast sin regi og en ny cup i podcasten Førermøte sin regi, og nå også Sommercupen i bilcross.

Nedre Hallingdal, Valdres og Hønefoss

CUP-FINALE: Alt skal avgjøres den siste helga i august på Eriksplassen motorbane, NMK Hønefoss. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det er NMK Nedre Hallingdal som åpner Sommercup-festen, Roppecrossen 2024 lørdag 11. mai teller som 1. runde i Sommercupen i bilcross 2024. Så fortsetter moroa i Valdres med 2. runde lørdag 1. juni 2024, og cup-finale blir på Hønefoss helga 24. – 25. august 2024.

Det kan sankes poeng i alle tre cup-løp, og det kjøres cup i bilcrossklassene junior, dame, veteran og åpen. Finalistene i hvert enkelt løp får poeng fra maks 20 poeng til vinneren og nedover, med poeng helt ned til 16. plass.

Det er om å gjøre å sanke mest mulig poeng gjennom tre løp, men man må ikke ha kjørt alle tre løp for tellende resultat. Den som har flest poeng etter finaleløpet på Eriksplassen, NMK Hønefoss, i august – den har vunnet tidenes første Sommercup i bilcross.

Utveksler funksjonærer og erfaringer

CUP-ÅPNING: Allerede lørdag 11. mai 2024, på Roppemoen, NMK Nedre Hallingdal, med Roppecrossen 2024. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Jon Henrik Antonsen i NMK Hønefoss gleder seg stort til cup, han regner dette som en vinn-vinn-vinn-situasjon for alle tre arrangørklubbene som går sammen av flere grunner.

Først og fremst at de tre klubbene har drømt om en felles cup på tre ekte bilcrossbaner, og den drømmen blir realisert nå. – Vi kan trygt si at vi kjører BILCROSS-løp, ja!

Det er også en fordel for de tre klubbene å gå sammen om å arrangere hvert deres løp, de utveksler funksjonærer og erfaringer som gjør alle tre løpene bedre.

Ny giv på tvers av klubbene

BILCROSSCUP MED STOR B: De tre klubbene bak cupen har hver sin skikkelige heftige bilcrossbane, og de har lenge drømt om å gå sammen om en bilcross-cup. Det blir realisert i år, med Sommercupen i bilcross 2024. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Vi håper jo til syvende og sist at cupen vil løfte hver enkelt klubb – sammen – så vi drar hverandre opp med ny giv på tvers av oss tre klubbene, forteller Jon Henrik til Bilcross.no.

Hele cup-reglementet for Sommercupen 2024 finner du her, påmelding til 1. runde i cupen i Roppecrossen er åpen og den finner du her, sammen med tilleggsregler og startlister for løpet (alle eksterne lenker).

Har du tips om noen som satser i cupen, noe spesielt som bygges, eller andre saker og ting vi burde være klar over – så tips oss: Bilcross.no@gmail.com.

Kort om Sommercupen i bilcross 2024:

 • Løpsdatoer og arrangører:
  Poengløp nummer 1: NMK Nedre Hallingdal, lørdag 11. mai 2024
  Poengløp nummer 2: NMK Valdres, lørdag 1. juni 2024
  Finaleløp: NMK Hønefoss, helga 24. – 25. august 2024
 • Premiering:
  Finalister i bilcrossklassene åpen, junior, damer og veteran som oppnår pallplassering, vil motta en pengepremie:
  1. plasser: 10.000 kroner
  2. plasser: 5.000 kroner
  3. plasser: 2.000 kroner
  Totalt pengepremie som blir utdelt er 68.000 kroner
  Pallplasser vil bli premiert med et bevis på cupresultat

Bilcross-TV – se årets sesongstart i Bergensracet 2024:

SATTE DU PRIS PÅ DENNE BILCROSS.NO-SAKEN?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.