En historisk Landsfinale-arena for bilcrossjentene: Dette blir en kamp mellom nye og gamle heltinner

TITTELFORSVARER: Hilde Follaug (NMK Kvinesdal) er landets beste bilcrossjente, etter seieren i NMKs Landsfinale for damer i fjor. Se det i bunn av denne saken. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Selv om det er en helt fersk klubb som Landsfinale-arrangør, ligger det stolte tradisjoner bak når NMKs Landsfinale for damer kommer til Finnskogbanen. Påmeldingen er nå godt i gang.

Reiser over hundre mil for å hjelpe barnebarnet på løp.

Sjekk også: – Ett bud? En tusenlapp, takk!

Lørdag 15. juni 2024 er bilcrossjentenes store oppgjør med NMKs Landsfinale for damer 2024. Arrangør er NMK Solør, og arena er Finnskogbanenles mer om Damelandsfinalen her.

Dette blir NMK-klubbens første Landsfinale-arrangement, men Finnskogbanen har huset mange store oppgjør for bilcross-jentene i tidligere tider. En av de samme sto bak den gang, som nå står bak igjen når bilcrossjentene igjen samles her:

Lange tradisjoner for eget bilcrossløp for bilcrossjentene

– Det er tross alt en motorsport som fenger mange damer, og det bør komme frem litt, sier Laila Halvorsen, nå med etternavnet Tyskeberget, i en film fra Mirandas Mestermøte på Finnskogbanen for akkurat 30 år siden.

Den gang var det KNA Solør som arrangerte, og de var flinke til å lage store og heftige løp for bilcrossjentene.

Den erfaringen drar Laila med seg inn i et nytt stort oppgjør for bilcrossjentene på Finnskogbanen.

Gamle heltinner gjør comeback på Finnskogbanen?

Til og med hovedsponsoren for tredve år siden er med fortsatt, Mirandas, gir bort flotte produkter denne gangen, også. De driver med hudpleie, kosmetikk og kosttilskudd.

Mirandas ble kjapt et kjent firmanavn i bilcrossen etter oppstart i 1992 da de sponset store bilcrossløp for bilcrossdamene.

– Vi håper det dukker opp noen fra den gangen vi kjørte Mirandas Mestermøte for damer her, sier Laila til Bilcross.no.

– Velkommen til absolutt alle bilcrossjenter som vil kjøre

HEIAGJENG: Damelandsfinalen er ett av de råeste løpene i løpet av sesongen. I år går den på Finnskogbanen, dato er lørdag 15. juni 2024. Bildet er av litt av heiagjengen til tittelforsvareren fra i fjor, Hilde Follaug. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Da det gjelder arrangementet i seg selv, så er det den faste gjengen på Finnskogbanen som vil stå for det. Så der føler vi oss trygge. Det er også hyggelig at over 40 meldte seg straks etter påmeldingen åpnet.

– Vi jobber også med organisering av banketten, som vil bli på Skansen, litt nærmere Flisa fra banen. Lokalt band vil underholde utover, under kvelden og premieutdelingen, forteller Laila.

NMK Solør tar i mot alle som vil kjøre, det er ikke satt noe tak på antall påmeldte. Så her kan det bli ny deltakerrekord i antall bilcrossjenter til start på ett og samme bilcrossløp.

Det skal kjøres fire omganger og fem finaler

Påmelding åpnet sist helg, og allerede er det snart femti raske bilcrossjenter på startlisten. Du finner påmelding her, tilleggsreglene for løpet her, startliste her – og all info ellers på arrangøren NMK Solør sine nettsider (alle eksterne lenker).

Det blir frivillig trening med mulige 2 x 2 runder på hver deltaker fredag kveld 14. juni, fra klokka 17.30 til 20.00. Lørdag 15. juni starter første innledende omgang klokka 08.00.

Det skal kjøres fire innledende omganger. Finaler er satt opp til klokka 15.00, og det skal kjøres fem finaler, fra A- ti E-finale. Banketten starter klokka 19.30.

Skikkelig grom bilcrossbane

FINNSKOGBANEN: Det største løpet her de siste årene har vært Finnskogfestivalen, arrangert av KNA Solør. Nå skal NMK Solør arrangere NMKs Landsfinale for damer her. Det blir helt rått!! Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Finnskogbanen er 798 meter lang, med alternativsporet blir den 833 meter lang. 40 prosent er grus, 60 prosent er asfalt. Banen blir av mange regnet som en av de grommeste bilcrossbanene her til lands. Dette blir aller første Landsfinale her.

Påmeldingen er som sagt godt i gang, og siste frist er ifølge tilleggsreglene 10. juni 2024. Det er som sagt ikke satt noe tak på maks antall. De seks beste bilcrossjente i landet er også kvalifisert til NMKs Landsfinale i bilcross på Grenland i august i år.

Løpet kan følges på Sportity med koden DameLF24. Bilcross.no kommer også til å dekke løpet. Har du tips om noe gromt som bygges, eller ei bilcrossjente vi bør ta en prat med? Tips oss på Bilcross.no@gmail.com.

Se NMKs Landsfinale for damer i fjor:

Bilcross-TV – se årets sesongstart i Bergensracet 2024:

SATTE DU PRIS PÅ DENNE BILCROSS.NO-SAKEN?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.
,