Påmeldingen er i gang – også her: – Ekstra velkommen til de yngste og de eldste bilcrosserne

FARTSFEST PÅ FLÅ: Roppecrossen 2024 kjøres lørdag 11. mai, med gratis startkontingent til junior trening og bilcross veteran. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Dette blir en skikkelig fartsfest – og festen blir gratis for de yngste og de eldste.

Reiser over hundre mil for å hjelpe barnebarnet på løp.

Sjekk også: – Ett bud? En tusenlapp, takk!

Roppecrossen 2024 kjøres lørdag 11. mai, og du kan lese mer om NMK Nedre Hallingdals største løp gjennom mange sesonger her. Løpet teller som kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinale for åpen- og juniorklasse.

Nytt av året er at løpet også inngår i en cup, det er Sommercupen i bilcross som fortsetter i Valdres og avsluttes hos NMK Hønefoss til høsten.

God gammeldags bilcrossbane

PERFEKT OPPLADNING? Roppecrossen på fjorårets Veteranlandsfinale-bane bør være en fin oppladning til årets Veteranlandsfinale på Trysil. Begge banene er skikkelig bilcrossbaner. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Nytt av året er også gratis startkontigent til de yngste og de eldste bilcrosserne: Junior trening oppfordres til å komme til Roppecrossen og kjøre – gratis! Det gjør også bilcross-gamlingene, alle veteraner får gratis startkontingent.

Mats Bjerknes, leder i NMK Nedre Hallingdal, håper mange unge og gamle vil ta turen til Roppemoen. En bilcrossbane som i alle tider har fått mye skryt for å være morsom og utfordrende:

– Dette er en god gammeldags bilcrossbane, der ikke nødvendigvis de med sprekest bil blir favorisert, men heller de med taktisk og teknisk god kjøring.

«Gamlisene» elsker banen

Det skal kjøres tre omganger og finaler. Mats, kjent fra Bilcrosspraten, blir speaker, mest sannsynlig sammen med Ole Thomas Westby, også et Bilcrossprat-fjes.

De håper på å få kommentert mange nye og foreløpig ganske så ukjente 13- og 14-åringer i junior trening, og regner med at mange veteraner tar turen tilbake til Roppemoen:

– Mange av «gamlisene» som kjørte Veteranlands her i fjor, likte banen. God gammel bilcross. Dere er derfor hjertelig velkommen tilbake! Kanskje en perfekt opplading til årets Veteranlands på Trysil senere på året?

Påmelding er godt i gang

SESONGSTART PÅ ROPPE: Roppecrossen har i godt over ti år vært NMK Nedre Hallingdals største bilcrossløp i løpet av sesongen – bortsett fra i fjor, da Veteranlandsfinale kom til Roppemoen – som den aller første Landsfinalen her. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Påmelding til Roppecrossen 2024 åpnet sist helg. All info om løpet, med påmelding, startlister, tilleggsregler, og så videre, finner du på arrangøren NMK Nedre Hallingdal sine nettsider (ekstern lenke).

Har du tips om gromme bygg til dette løpet, så tips oss gjerne på bilcross.no@gmail.com.

Se NMKs Landsfinale for veteran i fjor:

Se årets sesongstart i Bergensracet 2024:

SATTE DU PRIS PÅ DENNE BILCROSS.NO-SAKEN?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.