Sesongens første store bilcrosshelg: 427 påmeldt

FØRSTE JUNIORLØP: Timian T. Hansen (NMK Tønsberg) er blant de mange raske junior trening-kjørerne fra i fjor som nå går opp i ordinær juniorklasse, og første løp blir på Kongsberg til helga. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det største løpet blir 1. runde i Bilcross.no-cup med Vårløp på Kongsberg, men med nesten like mange påmeldt til Vårløpet på Vinjarmoen. Vi går en fantastisk bilcrosshelg i møte, der godt over 400 bilcrossere skal ut i kamp om Landsfinale-plasser og cup-poeng.

Reiser over hundre mil for å hjelpe barnebarnet på løp.

Sjekk også: – Ett bud? En tusenlapp, takk!

Den siste helga i april 2024 blir årets første store bilcrosshelg, med flere store løp i Norges bilcross-land: Det kjøres løp i regi av NMK Kongsberg, NMK Fluberg, KAK Kristiansand og NMK Aremark – sistnevnte kjører to løp, et bakkeløp lørdag og et kvalifiseringsløp søndag.

Totalt på alle disse fem løpene er det påmeldt 427 deltakere i skrivende stund. Det er ikke mange slike helger i løpet av året, der så mange skal ut i bilcross-krigen på banen i samme helg.

Fem løp på fire baner

VÅRLØP PÅ VINJARMOEN: NMK Fluberg har bare en eneste ledig plass på startlistene til Vårløpet sitt. Dette bildet er fra Vårløpet på Vinjarmoen for en del år siden. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det største løpet blir NMK Kongsbergs Vårløp 2024, som også teller som kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinale for åpen- og juniorklasse, og det er 1. runde i Bilcross.no-cup 2024. Her er det i skrivende stund påmeldt 137 deltakere – sjekk startlistene her (ekstern lenke).

NMK Fluberg har nesten like mange til start i sitt Vårløp på Vinjarmoen, med 124 påmeldte – sjekk startlistene her (ekstern lenke). Også her skal det kjempes om Landsfinale-billetter.

KAK Kristiansand kjører Bilcrossfestivalen 2024 med 68 deltakere påmeldt – sjekk startlistene her (ekstern lenke). Alle disse tre løpene kjøres over to dager, både lørdag og søndag.

NMK Aremark har en ny vri i år, der det blir bakkeløp lørdag med 43 påmeldte nå, og Vårløp med kval søndag med 55 påmeldte – sjekk startlistene her (ekstern lenke).

Følg med på snap: bilcrossno

JUNIORFAVORITT: Tobias Spangen (NMK Hamar) er klar for 1. runde i Bilcross.no-cup 2024 på Kongsberg – som i fjor, på dette bildet. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Vi snakker mer om helga som kommer i denne ukas Bilcrossprat, som blir en «innsjekk»-episode før en stor løpshelg som vi gleder oss noe så veldig til. Bilcrosspraten kommer senere i denne uka.

På Kongsberg starter moroa klokka 09.00 begge dager, det samme også på Vinjarmoen og i Aremark.

På Rugslandsbanen starter moroa klokka 11.00 lørdag og 12.05 søndag.

Følg med på snap, der vi oppdaterer: bilcrossno.

Bilcross-TV – se årets sesongstart i Bergensracet 2024:

SATTE DU PRIS PÅ DENNE BILCROSS.NO-SAKEN?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.