Henny sto for første smell på årets Landsfinale-bane: – Et kick!

FULL GASS! Henny Elise Lingvær (16) endte i sandfellen og autovernet i sitt første møte med bilcross. Men denne tøffe jenta lar seg ikke skremme, dette vil hun drive mer med, – det er helt sikkert! Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Jeg har aldri kjørt bilcrossbil før, aldri bil med gir, egentlig visste jeg ikke at jeg skulle like det så godt, sier en ivrig nyfrelst bilcrossjente etter å ha truffet autovernet i god fart . – Jeg vil bare kjøre mer, jeg!

Reiser over hundre mil for å hjelpe barnebarnet på løp.

Sjekk også: – Ett bud? En tusenlapp, takk!

Henny Elise Lingvær (16) var en av hele fem nybegynnere som fikk prøve seg på bilcrossbanen lørdag 20. april 2024, da NMK Tønsberg arrangerte familiedag på Grenland motorsportsenter.

Klubben har gått til innkjøp av den klubb-bil som kan brukes til testkjøring, kurs og rekruttering av mange slag. Og den kom til nytte allerede ved første spinn for denne sesongen.

Et nytt hjul og full fart igjen

FULL FART: Mens mamma Kristine Aabol filmer på sidelinjen, litt småbekymret, raser jentungen Henny Elise Lingvær (16) forbi. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det gikk pent og pyntelig for seg ut av start for førstereis-jenta Henny, men etter ett par runder rakk Bilcross.no-fotografen å si «nå går det jaggu unna!» før det bar rett ut i sandfella og i autovernet med et smell.

Det tok 16-åringen og instruktør Thorleif Haugo med et stort smil, stemningen var god inne i bilen. Heldigvis var både folk og bil like hele, foruten en felg og et punktert dekk.

Med nytt hjul var det nye runder, med nye nysgjerrige, på bilcrossbanen. Det var også stort oppmøte med medlemmer og biler som ville kjøre ordinær trening denne dagen.

Kreativ klubb gjennom snart 100 år

LIKE BLID: Dette var et skikkelig kick, forteller 16-åringen som bare vil kjøre mer bilcross. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

NMK Tønsberg er en 93 år gammel klubb som aldri har hatt egen bilbane, men klubben har alltid arrangert løp: På travbane, på flystriper, på parkeringsplasser, på kommunale grusveier, eller på lånte baner av naboklubbene. Kreativiteten har vært stor for å få til treninger og løp.

NMK Tønsberg har arrangert løp på de nå nedlagte banene Hakavik og Hannevold, og den fortsatt eksisterende Kongsberg-banen. Klubbløp har blitt kjørt på Gardermoen, Sigdal, Kongsberg, Grenland, med mer.

Denne sesongen er det første gang klubben skal arrangere løp på NMK Grenlands baneanlegg, som også skal huse NMKs Landsfinale i bilcross senere i sesongen.

Eneste mulighet før Landsfinalen

STÅR GODT I SANDFELLA: Klubb-bilen til NMK Tønsberg fikk kjørt seg fra første gang den ble tatt i bruk, på familiedagen 20. april 2024. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Løpet skal kjøres helga 4. – 5. mai 2024, og det teller som kvalifiseringsløp til både Junior- og Landsfinalen på samme bane. Det er også 1. runde i den nye cupen fra podcasten Førermøte. Her finner du påmelding og her finner du startlistene til løpet (eksterne lenker).

NMK Tønsberg står dermed for første løp – og det eneste løpet – før årets Landsfinale på Grenland. Det blir ikke noe Talentrace i år, har NMK Grenland meldt tidligere i år.

Så dette blir anledningen til å kjøre på Grenland før det store oppgjøret 17. august 2024.

Se flere bilder fra familiedagen til NMK Tønsberg:

ACTIONFYLT FØRSTE TEST: Henny får skryt av satsingen i sine aller første runder på bilcrossbanen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I BILCROSSBIL IGJEN: Kirsten Solli sitter i en bilcrossbil igjen, for første gang på 33 år. Sist gang var det med yngstesønnen Terje Flåten i magen, denne gang sitter mamma på. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

TRIMØKT: Emil Andersen fikk kjørt noen få meter for egen maskin, ellers ble Skoda-en dyttet rundt på Grenland-banen og området rundt. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

POLITIET PÅ PLASS: NMK Tønsberg inviterte lovens lange arm med på familiedag, og betjentene fikk luftet seg. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

DRIFTING-OPPVISNING: Politiet fikk blant annet sitte på med denne doningen som virket til å slite litt med veigrepet. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

RUNDE PÅ RUNDE PÅ RUNDE: Fem nysgjerrige fikk prøve å kjøre bilcross med klubb-bilen til NMK Tønsberg nærmest kamera. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

LOTTERIBIL: NMK Tønsberg lodder ut denne startklare bilcrossbilen, og det begynner å nærme seg utsolgt – så skal du sikre deg et lodd må du handle nå. Bilen trekkes under NMK Tønsbergs løp på Grenland den første helga i mai. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

LANDSFINALE-ARENA: NMKs Landsfinale i bilcross 2024 skal gå her i august. Eneste løp på banen er NMK Tønsberg sitt kvalløp helga 4. – 5. mai 2024. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Bilcross-TV – se Bergensracet 2024 forrige helg:

SATTE DU PRIS PÅ DENNE BILCROSS.NO-SAKEN?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.
, ,