Reiser over hundre mil for å hjelpe barnebarnet på løp: – Det er vel verd turen, ja

HOVEDSPONSOR: Farfar Arne Karlsen er Caroline Karlsen (NMK Bergen) sin hovedsponsor og største fan. Bakruten på hennes VW Golf er prydet av «Sponset av farfar» i store bokstaver. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det er mange som ofrer mye for å være med på denne bilcross-moroa. Ofte snakker vi om lange avstander og sene kvelder, men ingen slår vel Arne Karlsen i sesongstarten i Bergen.

Se Bilcross.no-bildene fra Bergensracet 2024.

Sjekk også: – Ett bud? En tusenlapp, takk!

Odd Nordstoga synger om en «Farfar i livet», en kar i kjeledress som lukter av olje, med lommene fulle av gammelt skrot, og all verdens tid til å dele av alt han kan.

En slik farfar er Caroline Karlsen (15) så heldig å ha – og vel så det, kan man vel si. For hennes farfar krysser mesteparten av Norges langstrakte land for å hjelpe barnebarnet på bilcross.

– Gjort på en svipp

FULL FART: Caroline kjører inn til A-finale og blir beste hjemmekjører i Bergensracet 2024. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

71-åringen satte seg på natt-toget fra Mosjøen, der han bor – godt og vel hundre mil fra Bergen der han skulle ende opp – byttet til fly på Værnes lufthavn Trondheim og ble hentet av familien på Flesland Bergen.

– Det er vel ikke så galt, mener den langveisfarende selv, – det var gjort på en svipp, sier han og ler.

Og det var verd turen, så til de grader: Barnebarnet kjørte seg inn til A-finale i Bergensracet 2024.

Farfar er hovedsponsor

FARFAR ER PÅ PLASS: Med over hundre mil reisevei fra Mosjøen til Bergen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Det hadde jeg aldri trodd, sier Caroline selv da hun er klar for A-finale. Hun hadde sjekket ut konkurransen før sesongstart på hjemmebane, og hun vet at hun konkurrerer mot landets beste juniorkjørere.

Det hadde ikke blitt noe kjøring, hadde det ikke vært for hovedsponsoren på bakruten:

«Sponset av farfar», står det der.

Farfar kan jo alt

OVERRASKER SEG SELV: A-finale i kamp mot mange av landets beste juniorkjører var langt over forventet, forteller Caroline på filmen fra Bergensracet 2024. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Støtten er mye mer enn spons i kroner og øre. Det er lange dager i verkstedet før og etter løp, det er frakt til og fra løp, det er all kunnskap som deles villig vekk, og det er all tiden de får sammen:

– Det hender jeg sier at «nå er det kvelden for en gammel krok» da klokka tikker mot midnatt, da må jeg gi meg – så får ungdommen drive på videre.

71-åringen sitter på mye kunnskap som kommer godt med, han har jobbet et helt yrkesliv med bil, som bilmekaniker og på biltilsynet.

Liker godt å henge sammen

HEIAGJENG: Caroline hadde mange fans på Eikås motorbane under Bergensracet 2024. Den kanskje største er også hennes viktigste støttespiller, nemlig farfar i blå jakke lengst til venstre på bildet. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Men nå er du pensjonist?, spør Bilcross.no. – Ja, heldigvis, skyter familien inn, før Arne selv rekker å svare. En pensjonert farfar er gull verdt for bilcross-satsingen til barnebarnet.

Selv mener farfar det ikke er noe å lage så mye styr om, han liker godt å være med Caroline i verkstedet og på løp. Det er kvalitetstid med familien.

– Det er artig! Kjempeartig!! Og veldig spennende, nesten FOR spennende.

Bilcross-TV – se Bergensracet 2024:

Se Bilcross.no-bildene fra Bergensracet 2024.

Også i Bergen: – Bilcross-stafett er tilbake!

SATTE DU PRIS PÅ DENNE BILCROSS.NO-SAKEN?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.
,