Sesongen fortsetter med 35 bilcrossere i Egersund

DEBUT I ÅPEN KLASSE: Erling Borgersen Tjelta (NMK Egersund), her fotografert i depot under fjorårets Talentrace på Grenland – arenaen årets NMKs Landsfinale i bilcross går på. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Alt er klart for sesongens andre bilcrossløp denne helga, der det står om et begrenset antall kvalifiseringsplasser til Landsfinale for åpen- og juniorklasse.

Se Bilcross.no-bildene fra Bergensracet 2024.

Sjekk også: – Ett bud? En tusenlapp, takk!

Lørdag 20. april 2024 er det klart for sesongstart på Egersund motorsenter på Hellvik, NMK Egersund, med sesongens andre bilcrossløp. Sesongen startet med Bergensracet 2024 forrige helg.

Det er ikke lange startlisten til løpet (ekstern lenke), men de som stiller skal nok få det moro – og det blir helt sikkert show for publikum.

Begrenset antall kval-plasser

FRA SMELL I BERGEN: Tom Ove Mygland (NMK Kvinesdal) står på startlisten til Egersund-løpet denne helga, en uke etter at sesongstarten i Bergen endte i autovernet med en skikkelig smell. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det skal uansett kjempes om plasser i NMKs Landsfinale for åpen- og juniorklasse, men det vil bli et begrenset antall kval-plasser på grunn av antall påmeldte.

I juniorklassen vil det, så fremt alle som er påmeldt i skrivende stund går gjennom innsjekk og teknisk, bli fem plasser delt ut til årets NMKs Landsfinale for junior, som går på Bollandsmoen, NMK Melhus.

Og i åpen klasse vil det, forutsatt at minst 20 ekvipasjer kommer seg gjennom innsjekk og teknisk, bli delt ut tre plasser i NMKs Landsfinale i bilcross, som går på Grenland motorsportsenter, NMK Grenland.

I skrivende stund er det 23 påmeldt i åpen klasse. Kvalifiseringsløp-reglementet som ligger til grunn kan du lese her. Alle kvalifiseringsløp finner du her (eksterne lenker).

Allsidig hjemmefavoritt

Og som alltid i bilcross, så trengs det ikke lange startlister for å bli spennende løp: Allerede på startnummer 1 finner vi et spennende navn, en tidligere Landsfinale-vinner: Preben Myklebust (NMK Egersund).

Den gang vant han med en liten framhjulstrukket gnager av noe slag, men det skal han ikke kjøre denne gang. Han skal ifølge startlisten ratte en Volvo 240.

Denne allsidige karen kjører det meste av doninger for tiden, og han kjører godt med dem alle.

Yngstemann er største favoritt?

RASK KAR: Karl Helland (NMK Egersund) er også en stor hjemmefavoritt i sesongstarten på Egersund motorsenter – her i godt driv under fjorårets Landsfinale i Vikedal, der han kjørte finale. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no

En annen som ifølge startlisten skal kjøre Volvo 240, men som ikke har det for vane, er Karl Helland (NMK Egersund). Han er en legende i Lada fra tidligere, sist så vi ham i en Ford Escort MKII i fjorårets Landsfinale i Vikedal – der han kjørte finale.

Tom Ove Mygland (NMK Kvinesdal) kommer nok revansjesugen til Egersund, rett fra stjernesmell i Bergensracet helga før. Det kan du se på filmen fra løpet her.

Og kanskje den aller største favoritten av dem alle: Erling B. Tjelta (NMK Egersund) i Opel tar steget opp i åpen klasse, etter fantastiske resultater i juniorklassen.

Skrur ned forventningene

Selv skrur Erling ned forventningene til et minimum: – Jeg skal dele junior trening-bilen med lillebroren min, det er en helt orginal 1,6 liter, forteller han til Bilcross.no.

– Men hadde jo vært sykt rått om jeg hadde vært så heldig å kvalle. Så vi tenkte at vi får bare melde meg på og kjøre for gøy og håpe på å ha litt flaks.

– Alltid moro å få kjørt bilcross. Så må jo ta alle mulighetene jeg får, sier Erling som vet å gjøre det beste ut av de fleste situasjoner på banen. 

Alt åpent i juniorklassen

SESONGEN FORTSETTER: NMK Egersund huser kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinale for åpen- og juniorklasse lørdag 20. april 2024. Arkivfoto.

I juniorklassen er alt åpent med mange nye navn, det er alltid spennende i en ny sesong – så også i år. 

Start for 1. omgang er klokka 10.00 lørdag 20. april 2024. Løpet kan følges på Sportity med kode Egersund23.

Anne Beth Mål Arntzen er på plass for å dokumentere løpet i bilder, vi anbefaler å følge Facebook-siden Arntzen foto.

Se sesongstarten i Bergen sist helg:

Se Bilcross.no-bildene fra Bergensracet 2024.

Også i Bergen: – Bilcross-stafett er tilbake!

SATTE DU PRIS PÅ DENNE BILCROSS.NO-SAKEN?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.