Fartsglad varaordfører sto for trekkingen av lotteribilen: – Det hadde vært moro å kjørt et løp igjen

GAMLE RØVERHISTORIER: Bent Molvær og Leif Haugo kjørte begge for NMK Tønsberg fra bilcrossens start. Det ble mye mimring da de møttes igjen i forbindelse med trekking av lotteribilen til NMK Tønsberg i dag, søndag 5. mai 2024. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Varaordføreren i Tønsberg, som trakk vinnerloddet i dag, er veldig kjent med bilcross. Han kjørte selv bilcross fra da folkesporten kom hit til landet. Og bilcrossbasillen blir du aldri kvitt.

Sjekk også: Første cup-poeng delt ut på Kongsberg.

Lokker med boller og brus: – Blitt for høy på seg selv.

NMK Tønsberg er en av flere klubber som lodder ut bilcrossbil, andre klubber lodder ut bilhenger og andre fine premier – følg med på Bilcross.no-snappen (legg til bilcrossno) så deler vi nå og da bilder av hvordan du kan kjøpe lodd.

I dag ble loddsalget til NMK Tønsberg avsluttet, og den strøkne Volvo 240 bilcrossbilen fikk en ny eier. Trekkingen sto varaordfører Bent Molvær for.

– Alltid vært interessert i bilsport

BILCROSSBIL OG BETONGBLANDER: Bent Molvær, varaordfører i Tønsberg og tidligere bilcross-kjører, har vinnerloddet i hånden. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

For de bilcrossinteresserte som har hengt med lengst, helt fra bilcrossens start her til lands, er det nok et navn som lyder kjent. Du hører det stadig på bilcrossfilmene fra bilcrossens barndom, i det første tiåret med sporten:

– Jeg har alltid vært interessert i bil og bilsport, forteller varaordføreren som representerer FrP i styre og stell i Tønsberg kommune. Han tok lisens første gangen som 24-åring i 1976, da på dragracing.

– Men det ble det aldri noe greie på, forteller Bent til Bilcross.no. – Det var da jeg fikk nyss om at bilcrossen skulle komme til Norge at det ble fart på sakene. Da bygde jeg en VW 1600 TL.

Gode på rekruttering, tross alt

– Det ble mulig å drive med bilsport til en fornuftig pris, forteller varaordføreren om bilcross. Han synes det er litt underlig at verken egen kommune eller eget fylke har evnet å få til en bane i løpet av alle de årene som har gått.

– Da er det godt å se at NMK Tønsberg likevel klarer å skape et godt bilsportmiljø med virkelig god rekruttering, tross vanskelige betingelser uten egen bane.

– Men det har jeg alltid vært for. Og en eller annen plass i Vestfold må det være plass til en bilcrossbane, mener varaordføreren.

Mer enn halvparten av banene er lagt ned

LOVORDENE SITTER LØST: Bent Molvær vet hvor viktig bilsport-interessen er for mange i lokalmiljøet. NMK Tønsberg får skryt for et godt miljø og godt rekrutteringsarbeid. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det ble mange bilcrossløp utover 1980-tallet, han ramser opp Lyngås, Momarken, Aremark, Kraby, Hakavik, Kongsberg, Notodden – og Hannavold og Hovland som var to baner i Vestfold – begge nå lagt ned.

Av de ni banene han nevner som faste baner å kjøre på, er fem – over halvparten – av dem lagt ned. – Noen ganger reiste vi lengre, en gang helt til Molde, forteller Bent til Bilcross.no.

– Da tror jeg det ble en andreplass, faktisk, sier Bent og gliser fortsatt bredt over den prestasjonen på skikkelig bortebane. Mimreskalaen sprenges når praten går blant gamlekara.

En av pionerene i NMK Tønsberg

Bent Molvær var en av de første til å kjøre bilcross i NMK Tønsberg, sammen med blant andre Åge Kjærran og Leif Haugo. Leif kjører bilcross enda, det er ikke lenge siden Åge var med på et klubbløp, mens Bent ga seg i 1988. Da begynte han med rallycross, og var også dommer i bilcross noen sesonger.

Det siste billøpet ble et rallycrossløp på Lyngåsbanen med en firhjulstukket VW boble, en gang på starten av 1990-tallet. Bent anslår selv at det var i 1991, men er ikke helt sikker.

Da hadde han kjørt bilcross med VW 1600 TL, Volvo PV, NSU og boble, og rallycross med en Porsche forkledd som boble. Det ble cirka ti sesonger med bilsport sammenhengende.

Bilcrossbasillen blir du aldri kvitt

…. OG VINNEREN ER….: Podcasten Førermøte, representert ved Kjetil og Terje Flåten, som også har bilcross-podcasten Tre strake, prøver å ringe telefonnummeret på vinnerloddet. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Jeg har alltid hatt lyst, hele tiden, etterpå. Det hadde vært moro å kjørt et løp igjen, helt klart, sier Bent Molvær til Bilcross.no om en bilcrossbasill du aldri blir kvitt. Han representerte NMK Tønsberg i alle sine aktive år, en klubb som vokste seg stor på bilcross.

– Jeg ser at miljøet er godt, da som nå. Og jeg ser også at behovet for å få seg en bane å drive denne sporten på er like langt unna å bli oppfylt, da som nå, sier han.

– Og det er synd.

– Viktig for ungdommen vår

Etter at sementblanderen hadde kjørt sine reglementerte runder med alle loddene, var det varaordføreren som fikk æren av å trekke vinnerloddet: – Jeg gleder meg på vegne av den som får en så flott bil, sier Bent før bilcrossbilen trekkes:

Den heldige vinneren, offentliggjort i en direktesendt video av trekkingen på NMK Tønsberg sin Facebook-side, ble May Åshild Sparre. Varaordføreren gratulerte og avsluttet med:

– Dere har gjort en fantastisk jobb, med så stor rekruttering. Den gode rekrutteringen dere har for vår ungdom, den er veldig viktig.

LODDSALG OG TREKKNING: Hydro Texaco-stasjonen i Andebu har gitt plass til lotteribil, loddsalg og nå også trekking av lotteribilen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

FOLKSOMT: Mange ville få med seg trekkingen, og den ble også sendt direkte på NMK Tønsberg sin Facebook-side. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

RENE LOTTOEN: Loddene ble godt blandet i betongblanderen, før varaordføreren med god bilcross-erfaring kunne trekke vinnerloddet. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– HELDIG! Varaordføreren er glad på vegne av vinneren av den strøkne Volvo 240 bilcrossbilen, som blir levert startklar til den heldige vinneren. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

GAMLE RINGREVER: Bent Molvær i prat med kamerater og tidligere konkurrenter på bilcrossbanen, tilbake på 1980-tallet – både Anker Halum og Leif Haugo har kjørt løp i de senere årene, Bent har også lyst til å gjøre et comeback i bilcrossbil. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

GAMLE KJENTE: Varaordføreren fikk seg en trivelig bilcrossprat med mye mimring med mange gamle kjente i gamet før og etter dagens lotteribiltrekking. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Bilcross-TV – se Remi vinne i sesongstarten 2024:

Reiser over hundre mil for å hjelpe barnebarnet på løp.

SATTE DU PRIS PÅ DENNE BILCROSS.NO-SAKEN?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Sjekk også: – Ett bud? En tusenlapp, takk!