199 påmeldte denne helga: Lengst startliste på Kraby

ALT KLART PÅ KRABY: Labanpodden har løftet bilcross på hjemmebanen Krabyskogen til gamle høyder og vel så det, og dette blir helgas største bilcrossløp. Bildet er fra løp her for tre år siden – det er meldt langt penere vær lørdag. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Med godt over hundre påmeldt blir det mest bil på Kraby, og totalt er nesten 200 klare for løp denne helga.

Sjekk også: Første cup-poeng delt ut på Kongsberg.

Lokker med boller og brus: – Blitt for høy på seg selv.

Det skulle blitt kjørt fire løp til helga, men ett løp er avlyst – tre blir noe av: NMK Krabyskogen kjører sitt kombiløp lørdag 4. mai, NMK Hønefoss kjører sitt Vårløp lørdag 4. mai, og NMK Vikedal kjører sitt første løp for sesongen lørdag og søndag 4. og 5. mai 2024.

Det største løpet av de tre er Vårløpet på Kraby, der det også skal kjempes om plasser i NMKs Landsfinale for åpen- og juniorklasse. Hønefoss-løpet er også kval. Vikedal-løpet teller som 1. runde i Vestlandsmesterskapet 2024 og Vikedal-cup 2024.

Resultater fra alle tre løpene på Sportity-appen

BREISLADD: Krabyskogen er en heftig bilcrossbane som samler flest deltakere til løp til helga. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

NMK Krabyskogen hadde tidlig i uka 90 påmeldt, utvidet påmeldingsfristen, og er nå oppe i 104 påmeldte totalt i skrivende stund – se hele startlistene her (ekstern lenke). Første start går klokka 09.00 på lørdag morgenen. Offisiell oppslagstavle er på Sportity-appen med kodeord Kraby24.

NMK Hønefoss har nå 50 påmeldte – se hele startlistene her (ekstern lenke). Også her går første start klokka 09.00. Offisiell oppslagstavle er på Sportity-appen med kodeord nmkhfs24. Hit kommer finalen i Sommercupen i bilcross 2024 den siste helga i august, cupen åpner på Roppemoen neste helg.

I Vikedal er det totalt 45 deltakere på startlistene – se hele startlistene her (ekstern lenke). Første start går klokka 12.00 lørdag og klokka 12.30 søndag. Offisiell oppslagstavle er på Sportity-appen med kodeord Vikedal2024.

Bilder og film fra den kommende bilcrosshelga

VÅRLØP PÅ ERIKSPLASSEN: NMK Hønefoss starter en innholdsrik bilcross-sesong med Vårløpet sitt til helga. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Fotograf Anne Beth Mål Arntzen har delt på sine sosiale medier at hun tar turen til Vikedal, da er det bare å vente spent på gromme bilder og film fra Arntzen foto. Lise Jekthammer melder på bilcrossno-snappen at hun skal filme og ta bilder på Eriksplassen.

Galskap motorsport skal etter det Bilcross.no har fått opplyst filme på Kraby, så det er også bare å glede seg til deres oppsummering fra løpet i film med krasj og finaler.

Du kan også følge med på snap: bilcrossno – det sku’kke forundre noen om det dukker opp oppdateringer fra nok en spennende bilcrosshelg der underveis.

1. RUNDE I VESTLANDSMESTERSKAPET: Vikedal motorbane får æren av å huse det første løpet i årets Vestlandsmesterskap, bildet er fra fjorårets Landsfinale på samme arena. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.