Avlyser sesongstarten på årets Landsfinale-bane

AVLYST ONSDAGEN FØR LØPSHELG: Det blir ikke noe av sesongens første og eneste bilcrossløp på Grenland-banen før årets Landsfinale skal gå på samme arena i august. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Sportskomiteen har i dag besluttet å avlyse den kommende helgens bilcrossløp på Grenland motorsportsenter, som både var sesongstart og det eneste løpet på årets Landsfinale-bane før selveste NMKs Landsfinale i bilcross skal gå her i august 2024.

Les også: Henny sto for første smell på årets Landsfinale-bane.

Arrangør skulle vært NMK Tønsberg, på NMK Grenlands baneanlegg. Det er ikke første gangen naboklubben NMK Tønsberg arrangerer løp på andre sine baner, men denne gangen skulle det ikke la seg gjøre å gjennomføre løpet.

Og det enda løpet er det eneste bilcrossløpet her før årets Landsfinale skal gå på samme bane senere i sesongen, det var også kvalifiseringsløp til denne Landsfinalen og Juniorlandsfinale, og det var 1. runde i Tre strake-cup 2024.

Ett løp avlyst – tre løp skal kjøres?

FAMILIEDAG: Sesongen er for så vidt i gang på Grenland, blant annet med Familiedag i april. Det er også treninger på banen gjennom våren og sommeren, frem til årets Landsfinale skal kjøres her. En som har fått prøve seg, er 16-åringen Henny som her endte i sandfella og autovernet. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Alt dette skulle tegne til lange startlister og stor suksess, men den gang ei: – Sportskomiteen har i dag 1. mai 2024 kommet frem til at det er ikke er hensiktsmessig å gjennomføre løpet da det kun er 43 påmeldte deltakere.

– Vi beklager dette og håper på større deltakelse ved en senere anledning, skriver NMK Tønsberg i eventet på Facebook, som også er kansellert. Det var heller ikke aktuelt å utsette løpet.

Denne 1. runden i Tre strake-cupen, kvalløp og en slags generalprøve før Landsfinalen, skulle gått som et todagersløp den første helga i mai, lørdag og søndag 4. og 5. mai 2024.

Samme helg er det også løp hos NMK Hønefoss, NMK Krabyskogen og NMK Vikedal.

Godt under 200 påmeldt totalt til helga

HELGENS STØRSTE LØP: Bilcrossløpet på Kraby, NMK Krabyskogen, blir det største bilcrossløpet i den første mai-helga 2024. Her er det 90 påmeldte i skrivende stund. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

NMK Hønefoss har rundt 50 påmeldte totalt i skrivende stund – her finner du mer info om løpet. NMK Krabyskogen har 90 påmeldte i skrivende stund – her finner du mer info om dette løpet. Og NMK Vikedal har 45 påmeldte i skrivende stund – her finner du mer info om dette løpet (alle eksterne lenker).

Det vil si at det før Grenland-avlysningen var totalt 185 påmeldte til bilcrossløp til helga. Fortsatt er 1. runde i Bilcross.no-cup 2024 på Kongsberg den siste helga i april landets største billøp så langt denne sesongen, tross mange avbud før første start.

På Kongsberg var det rett i overkant av hundre bilcrossbiler til start, pluss rallycross gjesteklasse. Hos NMK Fluberg var det nesten like mange i deres Vårløp samme helg, med bilcross, rallycross og crosskart.

I sesongstarten hos NMK Bergen i midten av april var det rundt 70 deltakere til start, med alle bilcrossklasser og gjesteklasse rallycross.

Bilcross-TV – se sesongstarten med Bergensracet 2024:

Reiser over hundre mil for å hjelpe barnebarnet på løp.

SATTE DU PRIS PÅ DENNE BILCROSS.NO-SAKEN?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Sjekk også: – Ett bud? En tusenlapp, takk!

,