Straks braker det løs – her er litt Goldagsløp-mimring

Etter to års korona-pause, er Goldagsløpet endelig tilbake denne helga. Vi lader opp med noen bilder og filmer fra arkivet:

Sjekk også: «Alle» vil kjøre Goldagsløpet.

NMK Gol er endelig klar for fartsfest på Fuglehaugen igjen, med stappfull publikumsskrent under Goldagsløpet 2022. To års pause er snart glemt, for nå er endelig Norges største billøp gjennom flere tiår tilbake.

Påmeldingen startet og stoppet på samme dag – da var startlistene fulle i løpet av rekordtid! Første start går klokka 08.00 lørdag og 10.00 søndag.

Stor suksess

Sommeren 1990 startet Goldagsløp-historien – NMK Gol ville tilby noe for hele familien med bilcross på Fuglehaugen samme helg som Goldagan i sentrum. Det ble umiddelbart en stor suksess:

Å vinne Goldagsløpet er noe av det største en bilcrosser kan oppleve. Mange som i dag deltar, har vokst opp med sommerferie i Gol – og har en barndomsdrøm om å hevde seg her.

Ikke mange har klart å vinne Goldagsløpet mer enn en gang, som er stort nok i seg selv. Men den siste som klarte sin seier nummer to, var Even Frøshaug (NMK Trøgstad).

Han vant for 29 år siden i Goldagsløpet 1993, og igjen for 5 år siden. Det finnes en egen adelskalender for løpet, der du finner de fleste store bilcrossnavn gjennom tidene.

Her er noen bilder fra Goldagsløp-arkivet:

Alle foto: Stian Ormestad.

Landets største billøp

Goldagsløpet har gjennom flere tiår, helt siden oppstarten i 1990, vært et av landets største billøp. I år kjøres Goldagsløpet helga 15. – 17. juli 2022.

Startliste finner du hertilleggsregler for løpet her, mer info om løpet finner du på arrangøren NMK Gols nettside (eksterne lenker).

Bilcross.no dekker løpet i våre kanaler – vi anbefaler å abonnere på snap: Søk opp bilcrossno.

Sjekk også: Goldagsløp-abstinenser?

Klar for Gol? Siste sjekk med Leah Weberg #319:

Bakgrunn: Norges største billøp er tilbake – tre år siden sist.

Sjekk også: Nå blir det Goldagsløpet for alle penga!

Seier i Goldagsløpet: – Dette er det største!

, , ,