Klar for Gol? Siste sjekk med Leah Weberg #319

Leah kjører sin aller første bilcross-sesong, etter ett løp i junior trening i fjor. Nå er 14-åringen klar for Norges største billøp, sammen med gode bilcross-venner.

Sjekk også: «Alle» vil kjøre Goldagsløpet.

NMK Gol er endelig klar for fartsfest på Fuglehaugen igjen, med stappfull publikumsskrent under Goldagsløpet 2022. To års pause er snart glemt, for nå er endelig Norges største billøp gjennom flere tiår tilbake.

Påmeldingen startet og stoppet på samme dag – da var startlistene fulle i løpet av rekordtid! En av 300 påmeldte er juniorjenta Leah Weberg (NMK Sande).

Flere finaler og pokaler allerede

VOKST OPP PÅ BILCROSS: Leah Weberg (NMK Sande) kjører som 14-åring sin første juniorsesong, etter junior trening i fjor. Hun var bare rundt en uke gammel da hun var på bilcrossløp første gang. Foto: Stian Ormestad.

Leah kjørte junior trening i fjor, og har rukket tre løp denne sesongen. Det har blitt finaler og pokaler allerede, men Leah kjører mest for å få trening og for moro skyld. Ekstra moro er det hvis det går bra:

– Det er så mange flinke folk og gode biler, sier Leah om Goldagsløpet, – jeg kjører jo for å gjøre det best mulig, men jeg er fornøyd hvis jeg ikke blir helt sist.

Leah er datteren til den langt ifra ukjente bilcrosseren Erik Weberg Hansen (NMK Sande), som har gjort det bra i mange bilcrossløp:

– Pappa kjørte seg jo god, han også – og det må jo jeg også, sier juniorjenta som gleder seg veldig til Goldagsløpet 2022.

Landets største billøp

Goldagsløpet har gjennom flere tiår, helt siden oppstarten i 1990, vært et av landets største billøp. I år kjøres Goldagsløpet helga 15. – 17. juli 2022.

Startliste finner du her, tilleggsregler for løpet her, mer info om løpet finner du på arrangøren NMK Gols nettside (eksterne lenker).

Bilcross.no dekker løpet i våre kanaler – vi anbefaler å abonnere på snap: Søk opp bilcrossno.

Sjekk også: Goldagsløp-abstinenser?

Se finaledagen i det aller første Goldagsløpet:

Bakgrunn: Norges største billøp er tilbake – tre år siden sist.

Sjekk også: Nå blir det Goldagsløpet for alle penga!

Seier i Goldagsløpet: – Dette er det største!

, ,