Nordmenn slåss i Sverige – videre til finaledagene

SEMESTERRACET I VIMMERBY: Tor Arne Særnmo (Sør Østerdal motorsport) er videre til finaledagen etter en heatseier og en andreplass fra andre kvaldag. Foto: Robin Sjösten.

Med et tak på 800 deltakere og kjøring fra tirsdag til lørdag er Semesterracet i Sverige sommerens høydepunkt for mange nordmenn.

Bakgrunn: I år fyller storløpet 30 år; – vi er jo veldig stolte!

Sjekk også Bilcrosspraten: Bilcross som medisin.

Semesterracet i Vimmerby kjøres fra og med tirsdag 9. juli og til og med lørdag 13. juli 2024, der det er kvalifisering til finaledagene fredag og lørdag gjennom tirsdag, onsdag og torsdagens kjøring.

Etter de to første kvaldagene er tre nordmenn videre til finaledagene – og det kan blir flere, det gjenstår å avgjøre dagens siste kvaldag, torsdag.

Tidligere veteran-vinner fra Norge

STOR NORSK TRIUMF: Ingen nordmenn har gjort noe liknende før, tatt en norsk seier i et av Sveriges største folkraceløp. Arne Særnmo klarte det i 2022-oppgjøret, nå klar for å slåss om en ny seier i 2024-oppgjøret. Foto: Privat.

Fra tirsdagens kjøring går Ola Sætre (NMK Trysil) videre i senior og Marcus Bekk (NMK Trysil) i junior. Fra onsdagens kjøring går Tor Arne Særnmo (Sør Østerdal motorsport) videre i senior.

Det er fortsatt flere nordmenn i kamp om kvalplasser til finaledagen. Spesielt spennende blir det å følge tidligere veteran-vinner av dette store Semesterracet, Arne Særnmo (Sør Østerdal motorsport).

Dette løpet er god gammeldags bilcross som trekker et stort startfelt og masse publikum – det kjøres ikke med alternativspor, for eksempel.

Løpet kan følges på det svenske bilsportforbundets web-TV SBF play. Resultater kan følges på Race office (eksterne lenker).

Stor bilcrosshelg her til lands også

FØRSTE FESTIVAL OVER TRE DAGER: Smådølfestivalen var den første og lenge det eneste bilcrossløpet over flere enn to dager. Bildet er fra den første Smådølfestivalen i 1994. Arkivfoto: Ole John Hostvedt, Bilcross.no.

Samme helga som finaledagene går i Sverige, kjøres det bilcross her til lands: Smådølfestivalen feirer 30 år, det kjøres også Wallenbergløp, og det er klubbløp på Kraby – les mer om bilcrosshelga her.

Til Smådølfestivalen ble det fulle startlister på rekordtid, og det er lang venteliste for å komme med. 220 deltakere skal slåss gjennom 7 omganger over 3 løpsdager.

Les mer om historien til NMK Nore Uvdal, Smådøl motorsenter og Smådølfestivalen i denne saken, og se video fra historien til klubb, bane og løp her.

Vil du mimre tilbake til fjorårets Smådølfestival kan du lese mer om løpet herse bilder her, og se video her:

Bilcrosspraten: Bilcross som medisin:

Sjekk mer Bilcrossprat på Bilcross.no.

SATTE DU PRIS PÅ DENNE BILCROSS.NO-SAKEN?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.