Over 400 bilcrossere klare for cross – Smådølfestivalen feirer 30 år

Til helga feirer Smådølfestivalen 30 år med 220 påmeldte og enda drøyt 50 på venteliste. Det kjøres også Wallenbergløp i Midt-Norge, klubbløp på Kraby, og flere nordmenn er i aksjon i Semesterracet i Sverige.

Bakgrunn: I år fyller storløpet 30 år; – vi er jo veldig stolte!

Sjekk også Bilcrosspraten: Bilcross som medisin.

Smådølfestivalen, NMK Nore Uvdal, var en skikkelig frisk nykommer blant landets bilcrossløp da det for første gang ble arrangert en bilcross-festival over tre dager med kjøring tilbake i første årgang i 1994.

30 år senere er Smådølfestivalen tilbake til gamle høyder, selv om det nok har blitt tatt med flere deltakere totalt i tidligere tider – før bilcrossdepotene ble fyllt opp med busser og svære racingtelt.

Feirer 30 år med Smådølfestival

FARTSFEST PÅ FJELLET: Smådølfestivalen feirer 30 år med fart og spenning på en skikkelig heftig bilcrossbane. Arkivfoto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Disse 30 årene skal feires i årets oppgjør på Smådøl, og det er fulle startlister med ventelister. Hele 220 er klare for løp, og rett over 50 står på venteliste i håp om å komme med.

Les mer om historien til NMK Nore Uvdal, Smådøl motorsenter og Smådølfestivalen i denne saken, og se video fra historien til klubb, bane og løp her.

Vil du mimre tilbake til fjorårets Smådølfestival kan du lese mer om løpet her, se bilder her, og se video her.

7 omganger og en hel haug med finaler

FØRSTE FESTIVAL OVER TRE DAGER: Smådølfestivalen var den første og lenge det eneste bilcrossløpet over flere enn to dager. Bildet er fra den første Smådølfestivalen i 1994. Arkivfoto: Ole John Hostvedt, Bilcross.no.

Årets Smådølfestival starter klokka 14.00 fredag 12. juli 2024, og fortsetter med første start klokka 08.00 lørdag 13. og søndag 14. juli 2024. Det skal kjøres 7 omganger før finaler.

Løpet teller som kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinale 2024 for åpen- og juniorklasse og det er en runde i Tre strake-cup 2024.

Bilcross.no oppdaterer på snap før, under og etter løp: bilcrossno. Sportity-passord er bcfestivalen2024.

Wallenbergløpet samme helg

WALLENBERGLØPET: NMK Orkla arrangerer løp på Wallenberg arena lørdag 13. juli 2024. Arkivfoto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

NMK Orkla arrangerer også løp samme helg, lørdag 13. juli 2024: Wallenbergløpet 2024 samler 45 deltakere i skrivende stund. Det er i skrivende stund fortsatt mulig å melde seg på (ekstern lenke).

Dette er også kvalifiseringsløp til årets Landsfinaler for åpen- og juniorklasse. Første start går klokka 10.00 lørdag formiddag, og det skal kjøres 4 omganger og finaler.

Sportity-passord for å følge med på offisiell oppslagstavle for løpet er nmkorkla24.

Startlister og all annen info

HEFTIG BANE: Også Wallenberg arena er en heftig bilcrossbane, for mange kjent som Landsfinale-arena tilbake i 2010. Arkivfoto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Her finner du NMK Nore Uvdals nettside med info om Smådølfestivalen 2024, og her finner du startlistene. Og her finner du NMK Orkla sin nettside, og her finner du startlistene for Wallenbergløpet 2024 (alle eksterne lenker).

I tillegg til disse to ordinære bilcrossløpene, er det også terminfestet klubbløp på Krabyskogen for NMK Krabyskogen og NMK Hadeland. Mer info om dette løpet finner du på NMK Krabyskogen sin nettside (ekstern lenke).

I tillegg er flere nordmenn i aksjon i det store svenske Semesterracet i Vimmerby fra og med i dag tirsdag 9. juli til og med lørdag 13. juli 2024. Løpet kan ses direkte og i opptak på SBF play.

Bilcrosspraten: Bilcross som medisin:

Sjekk mer Bilcrossprat på Bilcross.no.

SATTE DU PRIS PÅ DENNE BILCROSS.NO-SAKEN?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.