Bilcrosspraten: Bilcross som medisin

Det sies at «av alt uviktig her i verden, er bilcross det aller viktigste». Kristoffer Gutu Holt vet nå veldig godt hvor viktig bilcross er. – Hadde ikke klart meg uten.

Sjekk: Gutu Holt vant igjen – 23 år etter aller første Smådøl-seier.

Sjekk også: – Det blir ikke sommer uten Smådølfestivalen.

Bilcross generelt, og Smådølfestivalen spesielt, er veldig viktig for Kristoffer Gutu Holt (NMK Tønsberg). Så viktig at han har klart å overbevise legene, som legger opp løpet i hans kreft-behandling, om at dette gir han en energi-boost inn mot en operasjon som er satt opp etter Smådølfestivalen.

I forkant har han fått fire runder med cellegift, og nå skal han komme i form før en operasjon som krever sitt. Hele behandlingsløpet er skreddersydd ut ifra Smådølfestival-kjøring. Så viktig er Smådøl, bilcross og alt det rundt.

Det blir ikke sommer uten Smådølfestival

– SUPER BESKJED Å FÅ! Kristoffer Gutu Holt (NMK Tønsberg) er klar for Smådølfestivalen 2024. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Kristoffer har kjørt samtlige Smådølfestivaler siden han ble gammel nok til å kjøre junior, tilbake i 1998. Det har endt med fem seiere og en haug med finaler. Den siste seieren kom for to år siden, i Smådølfestivalen 2021.

Til og med i pandemi-året 2020 var han på Smådøl, da kjørte han sju omganger og finale som åtte treningspass. – Det blir ikke sommer uten Smådøl, sier Kristoffer og familien på fire.

For Kristoffer og familien er bilcross blitt noe å glede seg over i en vanskelig tid – noe som gir både avkopling og full påkopling på en og samme tid. Det er så mye mer enn «bare bilcross».

Det er rett og slett medisin, både for kropp og sjel. Hør hvor mye bilcross betyr for Kristoffer og familien, og hvorfor det betyr så mye, i denne ukas Bilcrossprat.

Se og hør – eller bare hør – Bilcrosspraten

VIKTIG FOR HELE FAMILIEN: Kristoffer har hele familien med seg på bilcross, med Rita og barna Håkon og Elise. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Kristoffer har valgt å være åpen om sykdommen og har fått massiv støtte. I tillegg til å snakke om bilcross som medisin, snakker vi om mangt og mye som har mer eller mindre med bilcross å gjøre.

Vil du ha varsel hver gang vi legger ut noe nytt kan du abonnere på Bilcross.no sin YouTube-kanal. I tillegg legges Bilcrosspraten ut som podcast: Her finner du Bilcrossprat på Apple podcast, og her finner du den på Spotify.

Setter du pris på Bilcross.no kan du støtte jobben som gjøres: Bilcross.no er annonse- og folkefinansiert, vippsen vår er 54 02 81.

BREDT OG FINT: Få kjører så bredt med Saab som Kristoffer – og det lønner seg i noen svinger og ved noen forbikjøringer på den krevende Smådølbanen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

VELODROM: Den svært doserte svingen gjorde Smådølbanen viden kjent. Er det en som veit å holde farta oppe gjennom her, så er det Kristoffer Gutu Holt! Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

SEIERSGLISET: Kristoffer Gutu Holt (NMK Tønsberg) vant Smådølfestivalen for femte gang i 2021, han har vunnet tre ganger som junior og to ganger i åpen klasse. Foto: Stian Ormestad. Bilcross.no.

BADESOMMER: Rett ved bilcrossbanen på Smådøl renner en elv som er ekstra populær i varmen. Her dypper Kristoffer gjengen sin etter en lang bilcross-dag i festivalen for to år siden. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

ALLE BIDRAR: Bilcrossbasillen har spredd seg til hele familien. Mamma Rita maler og dekorerer bilen sammen med barna Håkon og Elise, mens pappa Kristoffer tar seg av det tekniske og kjøringa. Besteforeldre, svigerforeldre, tanter og onkler, venner og kjente er med som heiagjeng. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

AVREISE: Sjåfør, Saab og team er klare for cross. Foto fra snap: bilcrossno

GRUBLET LENGE: Det store ønsket var å få kjøre Smådølfestivalen, tross sykdommen. Den drømmen går i oppfyllelse. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

TELEFONEN STÅR IKKE STILLE: Kristoffer Gutu Holt er en publikumsfavoritt i sine Saab-er. Alle heier på ham, det takker og bukker han veldig for. Han har valgt å være helt åpen om sykdommen hele veien. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

FAST PLASS: I sikkert 20 år har denne plassen, midt på frontruten, vært forbeholdt Bilcross.no-merket. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Sjekk mer Bilcrossprat på Bilcross.no.

SATTE DU PRIS PÅ DENNE BILCROSS.NO-SAKEN?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.
, , ,