Smådøl-seier til Sunniva Rudi: – Helt sinnssykt kult

ETTER SEIERSSKRIKET: Sunniva Rudi (NMK Nore Uvdal) setter seg inn i vinnerbilen, etter en ellevill feiring på taket og mange gode klemmer fra konkurrentene. Hun kan nesten ikke tro at hun har vunnet Smådølfestivalen på hjemmebane, en livslang drøm som gikk i oppfyllelse i 2023-oppgjøret. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

På åtte forsøk har det blitt finalekjøring i samtlige Smådølfestivaler, det har blitt A-finale i fem, og pallen i tre – og nå satt endelig seieren for Sunniva Rudi.

Se Bilcross.no-bildene fra Smådølfestivalen 2023.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

– Første seieren min!, jubler Sunniva Rudi (NMK Nore Uvdal) i seiersintervjuet med Bilcross.no rett etter at målstreken er blitt passert – først.

Og nok en gang denne sesongen blir Bilcross.no sin utskremte litt i stuss, for nok en gang er det en fersk vinner på toppen som alltid har vært med i tetstriden.

Sunniva satser alltid maks

LEGGER KONKURRENTENE BAK SEG: Sunniva Rudi (NMK Nore Uvdal) leder A-finalen fra start, og det blir etter hvert en helt suveren seier i Smådølfestivalen 2023. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Men jo – Sunniva har helt rett: Det har aldri blitt en totalseier før, bare veldig mange finaler, en drøss med A-finaler, og massevis av pallplasser. Men seieren, den har manglet. Helt frem til Smådølfestivalen 2023.

– Det var helt sinnssykt kult!, sier den raske bilcrossjenta som har kjørt bilcross siden det første junioråret hennes i 2015.

Noen av de aller første Bilcross.no-bildene som ble knipset av denne friskusen bak rattet, var en rulling på Kongsberg.

Dobbelt NMK Nore Uvdal

RASKE UNGJENTER: Arrangørklubben fikk to av sine egne på toppen av damepallen i Smådølfestivalen 2023, med seier til Sunniva Rudi foran Ingrid Maria Fulsås (begge NMK Nore Uvdal). Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Noe av det siste Sunniva gjorde før langhelga med bilcross på Smådøl fra fredag til søndag, var å ta en Bilcrossprat – se og hør den her. Der pratet vi om hvor mye Smådølfestivalen betyr for henne.

Derfor var det sterke følelser i sving etter seieren, og som en stor bonus fikk Sunniva med seg en klubbvenninne på andreplass, ungjenta Ingrid Maria Fulsås (NMK Nore Uvdal).

Tredje trinnet på pallen klatret Linda Fuglesang Tveito (NMK Gol) opp på, en tidligere Ukas lytter i Bilcrosspraten.

Hjemmeseier også i junior

DÅRLIGE UTSIKTER: Ask L. Jacobsen (NMK Nore Uvdal) startet Smådølfestivalen med null sikt i 1. omgang fredag – og avsluttet festivalen med hjemmeseier i juniorklassen søndag. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Hjemmeseier ble det også i juniorklassen, og det til tross for at juniorvinneren tilslutt åpnet med en null-poenger i 1. omgang. Da klappet panseret opp over frontruten allerede i første runde.

Men Ask L. Jacobsen (NMK Nore Uvdal) kjenner hjemmebanen ut og inn, og kjørte så fort og ryddig med svært begrenset sikt at han krysset målstreken først.

Da han fikk igjen sikten, så han også at han ble fradømt heatseieren på grunn av panseret over frontruten.

Trøblete Smådøl-start

KLISSVÅTT: Junioren Simen Østenfor (NMK Gol) plasker seg vei i fredagens 1. omgang. Heldigvis lettet regnværet utover fredagskvelden, og også søndagens kjøring ble stort sett unnagjort i oppholdsvær. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Så ble det en andreplass i 2. omgang fredag, der Ask ble angrepet i siste sving av klubbkamerat Ero Sommer (NMK Nore Uvdal) som rappet heatseieren på målstreken.

Ikke den beste første dagen av Smådølfestivalen, med andre ord. Men lørdag og søndag skulle Ask gjennomføre helt ubeseiret – også i en heftig A-finale.

Med seg på juniorpallen fikk han den evige pallklatrer Henrik Hofton (NMK Modum Sigdal) og Maren Fulsås (NMK Nore Uvdal).

Nok en svensk storløp-seier

SVENSK SEIER: Daniel Samuelsson sørger for nok en svensk storløp-seier i Norge denne sommeren. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I åpen klasse ble det borteseier så til de grader, der en svenske gikk til topps i det andre storløpet for andre helga på rad her til lands.

Det skjedde i Goldagsløpet med svensk-norsk seier til Thomas Bryntesson, og det skjedde igjen i Smådølfestivalen med Daniel Samuelsson til topps.

Daniel har kjørt åtte løp i Norge, og alltid vært med i toppen – men aldri vunnet før på norsk jord.

52 seiere totalt

KASTER SEG INN TIL SEIER: En heftig Saab-ratting på svensken Daniel Samuelsson, som viser hvordan man skal kjøre en slik doning til det fulle. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Det er veldig moro at det klaffer her, på denne banen – alle baner har sin sjarm, men denne banen liker jeg veldig godt. Jeg kjørte her første gang for fire år siden, og var fast bestemt på å komme tilbake.

På spørsmål om norsk bilcross og svensk folkrace, sier Daniel at han liker norsk bilcross bedre fordi farten er høyere på banen – det trengs bedre bil-kontroll.

Og selv om dette var første seier i Norge, er det en merittert utøver: 50 seiere hjemme i Sverige, en i Danmark – og nå 1 i Norge.

Beste bilcrossgamling fra Trøndelag

TRØNDER TIL TOPPS: Veteranklassen ble vunnet av Øyvind Wekre (NMK Melhus) da det gjaldt som mest, i veteranenes A-finale. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I veteranklassen gikk den med kanskje lengst reisevei til topps, Øyvind Wekre (NMK Melhus) var best da det gjaldt som mest. Bilcross-gamlingene byttet på å vinne og tape gjennom hele langhelga.

Men den som hadde vunnet mest, med en pen rekke heatseiere og en andreplass før finale, det var Terje Hoff (NMK Gardermoen). Han endte på en tredjeplass i A-finalen.

Bak Bernt Osmundnes (Spydeberg motorklubb) i en strøken Opel Corsa på andreplass, og nevnte trønder Wekre til topps.

ENDELIG SEIER: Og det på selveste Smådølfestivalen på hjemmebane. Ikke rart Sunniva Rudi (NMK Nore Uvdal) er veldig fornøyd! Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Se Bilcross.no-bildene fra Smådølfestivalen 2023.

Resultater (vi la det ut først på snap: bilcrossno):

Vi ladet opp til Smådølfestivalen i Bilcrosspraten:

Se alle bildene fra løpet på Bilcross.no sin Facebook-side.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!