Alt klart for Sommerfestival fra tirsdag til lørdag

Bilcross fra første innledende omgang tirsdag morgen til siste målgang i A-finalene lørdag ettermiddag – det skal kjøres 10 omganger og en hel haug med finaler i Sommerfestivalen 2023.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

Fullt på Sommerfestivalen 2023 – venteliste fylles opp.

Bakgrunn: I år blir det en ny bilcross-vri på Sommerfestivalen.

Sommerfestivalen er blitt kjørt siden 2007, da NMK Aremark var først ut her til lands med bilcross over fire dager.

Det ble en umiddelbar suksess, der bilcrossfamilier legger sommerferien sin til idylliske Østfold i uke 30.

Et sommerparadis

SOMMERFESTIVAL: Bilcross fra tirsdag til lørdag, med fridag torsdag. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Brekka og områdende rundt er et sommerparadis, ikke minst med bademulighetene i kombinasjon med bilcross. Halden ligger ikke lange svippturen unna, en skikkelig sommerby som lokker mange bilcross-gjester.

Heller ikke harryhandelen er langt unna, med svenskegrensa rett borti gata.

I år blir det satt opp felles buss til Sverige.

Ny vri med fridag på torsdag

En skikkelig bilcrossuke har det vært her, i alle årene etter den aller første Sommerfestivalen på Brekka for 16 år siden.

En ny vri i år er at det blir kjørt ordinært bilcrossløp over ti omganger tirsdag og onsdag, fridag torsdag, så kjøring igjen fredag og lørdag.

Første start går hver dag klokka 09.00.

Langveisfarende bilcross-veteran

FAST SOMMERGJEST: Henning Kvål (NMK Sandnes og Jæren) kjenner bilcrossbanen på Brekka ut og inn, som stamgjest på Sommerfestivalen i alle år. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Påmeldingen åpnet fredag 2. juni, og det rant inn påmeldinger jevnt og trutt helt til det en uke før påmeldingsfristen gikk ut var fulle startlister. 20. juni ble det satt opp venteliste.

Taket på 170 ble fullt nådd, men så har nok mange mistet biler på bud og vraket sine strøkne bilcross-doninger i løpet av sommeren så langt – for nå er deltakertallet nede i 145.

En interessant vri er at aldersgrensen for veteranklassen er satt ned til 45 år – da blir det mange «unge» veteraner til start. Klassen teller snaut 20 startende.

Bilcross.no er fristet til å gi en langveisfarende stamgjest i Brekka, Henning Kvål (NMK Sandnes og Jæren), et lite favorittstempel.

Mange sterke juniorkjørere

Juniorklassen teller drøyt 30 startende, der mange sterke juniorkjørere skal kjempe om årets Sommerfestival-seier. Blant andre årets Juniorfestival-vinner Lars Rivenes (NMK Elverum).

Kristoffer Øyen (NMK Fluberg) kommer mer eller mindre rett fra storseier i årets Goldagsløp. Jonas Nygård Martinsen (NMK Larvik) vant årets Roppecross.

Sondre Jahren (NMK Aremark) vant sesongåpningen på samme bane. For å nevne noen av mange kanoner til start i juniorklassen.

Verd å reise langt for å kjøre mye

FARTSFEST GJENNOM FIRE DAGER: Bilcross tirsdag, onsdag, fredag og lørdag – kan det bli bedre? Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Åpen klasse teller rundt 70 deltakere, også der med mange, mange, mange sterke navn til start. Dameklassen teller drøyt 20, også med en svenske til start.

Og vi vet vel alle statistikken denne sommeren når det gjelder svensker og norske storløp?

Det er verdt å reise langt for å kjøre mye i Sommerfestivalen.

Oppdateringer kommer på snap

Sportity-passord for offisiell oppslagstavle er så enkelt som Brekka, og all info om Sommerfestivalen 2023 finner du på arrangøren NMK Aremark sine nettsider (ekstern lenke).

Årets løpsdatoer blir 25. og 26. juli, med en bilcrosspause 27. juli, så kjøring 28. og 29. juli 2023 igjen.

Abonner gjerne på snap for oppdateringer der: bilcrossno.

Dette er noe av det som skjer av sosiale happenings under Sommerfestivalen:

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no:

Fullt på Sommerfestivalen 2023 – venteliste fylles opp.

Bakgrunn: I år blir det en ny bilcross-vri på Sommerfestivalen.