Sjekk alle de raske bilcrossjentene som er klare for NMKs Landsfinale for damer 2024

MOR-DATTER-OPPGJØR: Det er duket for flere familie-fighter i årets NMKs Landsfinale for damer. Blant annet mellom mamma Frances Lingjærde (NMK Gardermoen), som topper adelskalenderen for NMKs Landsfinale for damer gjennom tidene, og datter Trine Opsahl (NMK Gardermoen) som ikke ligger langt bak på den samme adelskalenderen. Bildet er fra et tidligere løp på samme arena som årets Landsfinale går på. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det er en fryd å lese seg gjennom startlisten til årets største oppgjør for bilcross-jentene, og vi snakker mer om løpet i denne ukas Bilcrossprat – Damelandsfinale spesial.

Les også: En historisk Landsfinale-arena for bilcrossjentene.

Fra Bilcross.no-arkivet: De aller første bilcrossjentene.

Se Bilcrosspraten – Landsfinale for damer spesial 2024:

Damelandsfinale-Bilcrossprat kommer etter planen fredag 7. juni 2024, med flere raske bilcrossjenter som gjester. Det gleder vi oss stort til, som oppladning til selve løpet – som vi gleder oss om mulig enda mer til.

Lørdag 15. juni 2024 er bilcrossjentenes store oppgjør med NMKs Landsfinale for damer 2024. Arrangør er NMK Solør, og arena er Finnskogbanen – les mer om Damelandsfinalen her.

Stolte tradisjoner

MANGES FAVORITT: Finnskogbanen er populær, nå kommer kanskje det største oppgjøret på lenge til denne arenaen: NMKs Landsfinale for damer 2024. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Påmeldingsfristen nærmer seg, den er satt til mandag 10. juni 2024. I skrivende stund, med fire dager igjen av påmeldingen, er det 73 raske bilcrossjenter påmeldt. Det kan bli mange flere på startlistene, men i nå må vi ta utgangspunkt i de som står på listen.

Du finner påmelding hertilleggsreglene for løpet herstartliste her – og all info ellers på arrangøren NMK Solør sine nettsider (alle eksterne lenker). Og her kan du se det store oppgjøret for bilcross-jentene på samme arena for 30 år siden.

Selv om det er en helt fersk klubb som Landsfinale-arrangør, ligger det nemlig stolte tradisjoner bak når NMKs Landsfinale for damer kommer til Finnskogbanen.

Hele pallen fra i fjor

De seks første startnummerne er holdt av til A-finalistene fra fjorårets Landsfinale, der hele pallen fra Kongsberg i fjor er klare for en ny kamp om en plass på pallen i år:

Vinneren og tittelforsvarer Hilde Follaug (NMK Kvinesdal) står som seg hør og bør oppført med startnummer 1, videre Andrine Rafoss (NMK Konsmo) med startnummer 2 etter to andreplasser to år på rad, og Åshild Onstad (NMK Valdres) har startnummer 3.

Ingen tvil om at dette er en stor favoritt-trio når det igjen skal kåres landets beste bilcrossjenter, denne gangen på Finnskogbanen.

Uredd hjemmefavoritt

STOR HJEMMEFAVORITT: Kristine Udneseth (KNA Solør) har vunnet Finnskogfestivalen på samme arena som Landsfinalen to år på rad. Foto: Privat.

Vi har også enda en A-finalist fra i fjor klar for årets oppgjør, Marlene Sundet (NMK Grenland) stiller med startnummer 6 etter trøbbel og sjetteplass i fjorårets A-finale.

I år vil nok hjemmefavorittene som kjenner banen absolutt best være de største utfordrerne. Dem er det mange av, og de er unge og uredde.

Spesielt uredd er Kristine Udnæseth (KNA Solør) med startnummer 8, som Bilcross.no har skrevet om tidligere:

Fra smell til seier

Kristine er ikke gamle jenta, men har allerede rukket å vinne dameklassen to år på rad i Finnskogfestivalen, det største faste løpet på årets Landsfinale-arena for bilcross-jentene.

Sist hun gjorde det, var etter stjernesmellen i NM-runde i rallycross i fjor, da hun kom tilbake fra en voldsom rull i rallycross med seier i bilcross.

Du kan lese mer om smellen her, og mer om den påfølgende seieren her, i Bilcross.no-sakene fra i fjor.

Bor nesten på banen

Allerede på det neste startnummeret finner vi Signe Lilleåsen (KNA Solør), som bor under en halv kilometer fra banen, og har gått opp fra junior- til dameklasse i år for å få være med på Landsfinale på hjemmebane.

Startnummer 27 Linn Jeanette Bjørklund (KNA Solør) kjenner også hjemmebanen ut og inn etter mange heftige fighter og gode plasseringer her tidligere.

Det samme med 32 Therese Høgberg (KNA Solør).

Drifte-jente i bilcross

51 Tea Johansen (KNA Solør), 52 Tonje Malèn Livgaard (KNA Solør) og 74 Mina Korntorp (KNA Solør) er også klare for Damelandsfinale på hjemmebane. Det samme er 45 Sara Neser (KNA Solør)

38 Torunn Hegge (NMK Solør) er eneste deltaker som kjører på hjemmebane – og for arrangørklubben NMK Solør. De andre hjemmekjørerne kjører for KNA Solør.

Torunn kan fort gå helt til topps, det vet vi godt – denne dama kan kjøre bil med bakgrunn fra drifting i tillegg til bilcross.

Fantastisk statistikk

FANTASTISK SESONGÅPNING: Danelle K. Nilsen (NMK Hamar) vant i sesongstarten på hjemmebane på Hamar, etter en andreplass i Mai-løpet på Elverum. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Så har vi alle de som ikke har så lang reisevei, annet enn at de har kjørt på denne banen utallige ganger før. Som veteranen Monica Mariussen Bakkom (NMK Hamar), som herjet på samme arena i rene jente-bilcrossløp for 30 år siden. Monica stiller med startnummer 11.

Hun skal blant andre kjempe mot svigerdatter Emilie Pettersen (NMK Hamar) med startnummer 26, og hun får flere familiefighter – for også søster Thea Pettersen (NMK Hamar) er påmeldt med startnummer 12.

Når vi først snakker om de med kort reisevei fra Hamar-distriktet, så må vi nevne Danelle K. Nilsen (NMK Hamar) som har en seier og en andreplass så langt denne sesongen.

Seier i sesongåpningen

Eller hva med 16 Stine Bekkevold (NMK Hamar), som blant annet har vunnet Elverumfestivalen tidligere. Og vi må aldri våge å avskrive 43 Juni Mostue (NMK Hamar) og hennes digre Audi-er.

73 Isabell Turbodoris Bye (NMK Hamar) kjører kanskje den heftigeste vinn-eller-forsvinn-taktikken, det endte med rull på taket og game over allerede første heat i 1. omgang av fjorårets Landsfinale.

Hun kommer rett fra seier i sesongåpningen på hjemmebane nå. Vi må også nevne 62 Henriette Furulund (NMK Hamar) som har imponert stort flere ganger de siste sesongene.

Klubben med flest deltakere

40 Stine Helset (NMK Hamar) er nok en fra klubben med flest deltakere i årets Damelandsfinale. NMK Hamar stiller med hele 9 raske bilcrossjenter i årets Damelandsfinale, det samme gjør «hjemmeklubben» KNA Solør, som eier banen og leier ut til NMK Solør som Landsfinale-arrangør.

Så er det alle som reiser langt lenger for å være med på dette store oppgjøret for bilcrossjentene, vi har noen trøndere som tar den lange turen – igjen.

For flere av dem var nedover for å teste banen i fjor høst, i Finnskogfestivalen.

Langtur fra Trøndelag

SEIER I LANGDISTANSELØP: Amalie Rønning (NMK Hell) er kanskje en av de aller største favorittene fra Trøndelag, som også kjørte løp på årets Landsfinale-bane i fjor. Hun kommer så å si direkte fra seiere i Fra Namdal til Hell 2024. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Og det endte med topp-plassering på både 10 Amalie Rønning (NMK Hell) og 48 Malin A. Wigdahl (NMK Melhus), begge kommer ganske så rett fra 1. og 2. plass i langdistanseløpet Fra Namdal til Hell 2024.

54 Ronja Ljøkjel (NMK Melhus) bør også nevnes når vi snakker om trøndere, vi har også 35 Eirin Skotvoll (NMK Hell) med, med vinn-eller-forsvinn-taktikk nok en gang?

59 Hanna Berget Tangvik (NMK Melhus) mener vi å huske kjørte godt på 3-timersløp her på Østlandet for noen år siden.

Flere langveisfarende

65 Mali Arlene Stræte (NMK Hell) har vært med i toppen av tidligere oppgjør av Fra Namdal til Hell. 19 Aurora Helgemo (NMK Melhus) blir med på langturen fra Trøndelag. Også 39 Tone Merethe Tetlien (NMK Orkla) slenger seg med, som eneste fra klubben sin.

En langveisfarende fra Vestlandet: 44 Kristin Handeland (NMK Vikedal) er vi spent på å se hva får til på langtur til Finnskogbanen.

Og enda en fra Kvinesdal, i tillegg til fjorårsvinneren Hilde Follaug: 50 Therese Kvinlaug (NMK Kvinesdal).

Klar for comeback

Skal vi tilbake til Østlandet, så kommer 28 Mari Hoel (NMK Krabyskogen) tilbake til dette løpet, etter noen år ute av bilcross-gamet – hun var nærmest uslåelig til tider i tidligere tider.

Hun får flere med seg fra samme klubb: 53 Emma Haug (NMK Krabyskogen) hadde en drømmesesong i fjor med sin første seier i Sommerfestivalen. Hun avsluttet også fjorårssesongen med seier i Neglespretten på Hamar.

Også fra NMK Krabyskogen: 34 Thea Frydenberg, 68 Marthe Foss og 71 Karen Kristine Smerud (alle NMK Krabyskogen).

Flere tidligere vinnere

SEIERSJUBEL: For fem år siden gikk Anne Skollerud (NMK Hønefoss) helt til topps i NMKs Landsfinale for damer. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Mer Østland: 69 Anne Skollerud (NMK Hønefoss) har vunnet NMKs Landsfinale for damer før, det var tilbake i 2019. Hun kjørte helt nydelig med VW boble da Landfinalen gikk i Valdres.

15 Kaisa Hansen (NMK Hønefoss) er en bilcrossjente som kjører fort når det klaffer, 25 Silje Bjørsvik (NMK Hønefoss) skal også kjøre som f…. for å prøve å ta hjem seiren, kjenner vi henne rett.

21 Siri Leira (NMK Gardermoen) må nevnes, sammen med klubbvenninne 47 Trine Opsahl (NMK Gardermoen) – som kommer fra seier i sesongstarten på Krabyskogen.

Topper adelskalenderen

Og apropos Trine Opsahl – her kan det ligge an til enda et mor-datter-oppgjør, for mamma 55 Frances Lingjærde (NMK Gardermoen) er påmeldt. Dette er det samme navnet som topper adelskalenderen for NMKs Landsfinale for damer gjennom tidene.

Og vi kommer aldri utenom dobbel Smådølfestival-vinner og fjorårets Goldagsløp-vinner på hjemmebane 20 Silje Solbakken (NMK Gol).

Hun er rå bak rattet, men mangler en Damelandsfinale-seier.

Flere familie-oppgjør

Når vi er inne på Gol, så får vi servert en spennende mor-datter-duell også der i klubben: 42 Tinni Jensvoll Møllerplass (NMK Gol) står påmeldt, det gjør også mamma og bilcross-veteran 72 Hege Jensvoll (NMK Gol).

Hege kjørte store bilcrossløp forbeholdt bilcross-jentene så langt tilbake som på 1990-tallet, og er klar for et nytt stort oppgjør her – sammen med – eller mot – jentungen.

Begge er bilcrossjenter med fart rundt bilcrossbanene, så det skal bli nok et spennende familie-oppgjør på Finnskogbanen denne lørdagen.

Uflaks kan snu til flaks?

DEBUTERTE MED STIL: To heatseiere og et trøblete heat – og ikke finale med minste mulige margin – ble fasit i Mia Leirhol (NMK Valdres) sin Landsfinale-debut i fjor. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Så kan vi ramse opp massevis av flere navn, men skal vi snart sette strek så kan vi ikke gjøre det før vi har nevnt noen Valdres-kjørere, i tillegg til nevnte tredjeplass fra i fjor Åshild Onstad (NMK Valdres).

Fjorårets debutant Mia Leirhol (NMK Valdres) hadde to heatseiere pluss en trøblete omgang, som akkurat ikke holdt til finale i debuten. Fantastisk kjørt, med en god dose uflaks.

I år kommer hun tilbake med stor revansjelyst. At denne jenta kan kjøre bil, det så vi helt tydelig.

Pallen i Bilcross.no-cup

Vi må også se opp for Karola Øye (NMK Valdres) som kjører A-finale etter A-finale og vil helt sikkert gjøre alt for å være med i toppen, også i dette store oppgjøret på Finnskogbanen.

Eller hva med 13 Cathrine Haugen Hauglid (NMK Valdres), som sto på pallen sammenlagt i fjorårets Bilcross.no-cup.

Også en rask bilcrossjente fra NMK Valdres: Ingrid Elise Bråten (NMK Valdres) med startnummer 29.

Landsfinale «rett nedi gata»

NMK Elverum stiller med fire raske bilcross-jenter: 46 Camilla Nordgård, 56 Malin Rivenes, 60 Celine Mørkhagen og 33 Mia Erlandsen (alle NMK Elverum).

Alle disse NMK Elverum-jentene vil vi tro kjenner Finnskogbanen «rett nedi gata» godt.

Alle i stand til å sanke poeng nok til gromme finaler og kjempe om seier.

Seier i sitt første løp

DEBUTERTE MED SEIER: Emma Michelle Østenstad (NMK Bø) vant sitt aller første løp i dameklassen i sesongåpningen på Rallebanen i mai 2024. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

NMK Bø stiller med to raske bilcrossjenter, der 58 Emma Michelle Østenstad (NMK Bø) kommer rett fra seier på hjemmebane i sitt aller første løp i dameklassen. Hun får følge av 57 Karin Linnerud (NMK Bø) til Finnskogbanen og årets NMKs Landsfinale.

Østfoldingene skal også bite fra seg, kjenner vi motorsportfylket over alle motorsportfylker rett: 17 Ida Høgseth (Spydeberg motorklubb) skal forsvare fylkets ære, sammen med 64 Emmely Nordby (NMK Aremark), 61 Malin Nordlien (NMK Trøgstad) og 66 Iselin Kragtorp (NMK Trøgstad).

Noen klubber stiller med bare to deltakere, som NMK Trysil: 24 Kine Lund og 37 Ann-Kristin Antonsen (begge NMK Trysil).

To blad Brekke

Fjorårets arrangør NMK Kongsberg stiller også med to deltakere: 41 Elise Brekke og Marthe Brekke (begge NMK Kongsberg). 18 Jeanette-Caroline Tollefsen (NMK Asker) er helt alene fra sin klubb, og har ingen klubbvenninner å ta hensyn til der ute på banen.

Det har heller ikke 67 Ellen Anita Anderson (KNA Eiker), som representerer klubben som først rigget til et eget bilcrossløp for bilcross-jentene.

Og enda flere er alene om å representere sin klubb, og får dermed hele heiagjengen for seg selv:

Enda en tidligere vinner

36 Therese Simensen (NMK Drammen) er eneste påmeldt fra den en gang så store og stolte klubben bak den nå nedlagte Lyngåsbanen. 70 Stine Nerli (NMK Fluberg) er også alene om å representere sin klubb.

Vi må bare helt avslutningsvis nevne NMK Grenland-jentene, der vi allerede har nevnt Marlene Sundet (NMK Grenland) som var i fjorårets A-finale. Hun får med seg klubbvenninnene og søstrene 30 Maiken Marthinsen og 31 Marte Marthinsen (begge NMK Grenland).

SIstnevnte har tidligere vunnet NMKs Landsfinale for damer to ganger, men i fjor gikk det ikke helt veien og det ble en finale litt lenger ned i rekkene. Revansjesugen storesøster, med en lillesøster som utfordrer, tipper vi.

Fortsatt mulig å melde seg på

Så kan det komme flere til på startlisten i løpet av de fire dagene som i skrivende stund er igjen til påmeldingsfristen løper ut mandag 10. juni 2024.

For mer info sjekk arrangøren NMK Solør sine nettsider (ekstern lenke). En til enhver tid oppdatert startliste finner du her (også ekstern lenke).

Hør også om NMKs Landsfinale for damer 2024 på Finnskogbanen i denne ukas Bilcrossprat – den kommer fredag 7. juni 2024.

TÅREVÅTT SEIERSINTERVJU: Marte Marthinsen (NMK Grenland) vant NMKs Landsfinale for damer første gang tilbake i 2017, og gjentok det i 2022. Stor favoritt, også før årets oppgjør. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Mimre? Se fjorårets NMKs Landsfinale for damer:

Vil du mimre mer? Les mer om fjorårets Damelandsfinale her.

Sjekk også: De aller første bilcrossjentene.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Se bilder fra løp på Bilcross.no sin Facebook-side!

, ,