Kristine kom seg bak rattet igjen – og vant

Kristine Udnæseth

Kristine fortalte Bilcross.no før Finnskogfestivalen at det var mest snakk om å komme seg bak rattet igjen, etter dramatikken helga før. Tross lave sportslige ambisjoner, ble det seier – på neste års Damelandsfinale-arena.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

Bakgrunn: Kristine er klar, helga etter det brutale rundkastet.

Det gikk kast i kast for den raske KNA Solør-jenta i NM-runden den siste helga i august. Men 21 år gamle Kristine Udnæseth var klar for løp allerede helga etter, og stilte til start i Finnskogfestivalen 2023 den første september-helga.

Og der ble det seier, tross veldig nedskalerte sportslige ambisjoner. Det viktigste var å komme seg bak rattet igjen, menter Kristine selv før Finnskogfestivalen på hjemmebane:

– Aldri vært så nervøs noen gang

VRAK: Slik så rallycrossbilen til Kristine ut, etter det dramatiske rundkastet helga før. Foto: Privat.

– Det føles helt utrolig, og jeg hadde aldri trodd det skulle ende med seier i forkant av helga. Vi kjørte trening på fredag kveld, og det hjalp veldig å få mulighet til å kjøre litt på egenhånd før heatkjøringen begynte, forteller Kristine til Bilcross.no.

Det gjorde at hun kunne ta ting i sitt eget tempo, og kjenne litt på det å sitte bak rattet igjen, forteller hun. Likevel var nervene verre enn noen gang før første start lørdag morgen:

– Jeg tror aldri jeg har vært så nervøs som jeg var da, før første omgang!

– Denne prestasjonen står høyest

– Heldigvis gikk det veldig bra, og nervene roet seg utover helga. Det kom noen tårer da jeg krysset målstreken først i finalen, og det er helt klart denne prestasjonen som står høyest.

Neste år går NMKs Landsfinale for damer på Finnskogbanen, med NMK Solør som arrangør. Det blir det store for 2024-sesongen for Kristine, som peker seg ut som en stor hjemmefavoritt.

Med årets seier, har hun vunnet Finnskogfestivalen to år på rad. Kristine er gjest i denne ukas Bilcrossprat – se og hør praten klokka 19.00 torsdag 7. september 2023.

Sesongens største bilcrosshelg

Finnskogfestivalen 2023 fikk ellers følgende vinnere: Dennis Tyskeberget Fosseid (KNA Solør) i åpen klasse, Kristoffer Øyen (NMK Fluberg) i juniorklasse, og Per Arne Hoel (NMK Krabyskogen) i veteranklasse.

Og det i en bilcrosshelg som ble årets største med tanke på antall påmeldte på løp fra nord til sør, øst til vest:

Sesongens største bilcrosshelg med over 500 påmeldt.

HJEMMEFAVORITT: Både i årets Finnskogfestival, der Kristine var tittelforsvarer i dameklassen, og i neste års NMKs Landsfinale for damer som går på den samme Finnskogbanen. Foto: Privat.

Bakgrunn: Kristine er klar, helga etter det brutale rundkastet.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

,