Kristine er klar, helga etter det brutale rundkastet: – Det handler mest om å komme seg bak rattet igjen

RÅTØFF BILCROSSJENTE: Kristine Udnæseth (KNA Solør) fikk seg et vanvittig svev under NM-runden i rallycross helga før Finnskogfestivalen 2023 – nå er hun klar for å kjøre løp igjen, mot alle odds. Foto: Privat.

– Kroppen kjennes mye bedre nå, forteller Kristine, som likevel har senket ambisjonen for Finnskogfestivalen: – Jeg tar løpet i helga mest som kjøretrening, blant annet før Damelandsfinalen neste år.

Bilcrossprat: Familie-fight og eksotisk Vikedal-weekend:

Sjekk også: Sesongens største bilcrosshelg med over 500 påmeldt.

Kristine Udnæseth (KNA Solør) kjører både bilcross og rallycross, og den raske 21-åringen kjører nå sin siste sesong i rallycross junior.

I bilcross er det full fokus på dameklasse og neste års Damelandsfinale, som går hjemme på Finnskogbanen i 2024-sesongen.

Fast bestemt på å kjøre løp igjen

LAR SEG IKKE SKREMME: Kristine Udnæseth (KNA Solør) var stiv og støl og forslått etter rundkastet, men veldig klar på å komme seg bak rattet igjen – så snart kroppen tillater det. Foto: Frode Skaar, Rallycross.no.

I NM-runden på Grenland motorsportsenter forrige helg gikk det kast i kast – av mange karakterisert som det verste rundkastet de har sett, uansett bilsportgren. Se rundkastet i bunn av denne saken.

Heldigvis gikk det bra med jenta bak rattet, selv om det så veldig dramatisk ut – og det var også dramatisk: Tilfeldighetene ville ha det til at bilen landet opp-ned og ble flat på passasjersiden, ikke førersiden.

Bilcross.no tok en prat med henne etter rundkastet, og da var hun fast bestemt på å komme seg tilbake bak rattet allerede til helga – hvis kroppen tillater det.

Tittelforsvarer i Finnskogfestivalen

– Jeg vil jo så gjerne, sier en råtøff bilcrossjente, forslått og mørbanket etter rundkastet, men like blid, og minst like ivrig etter å kjøre mer.

Ikke minst siden det er løp på hjemmebane allerede helga etter den fatale NM-runden:

Der har Kristine allerede ett napp i vandrepokalen, etter seier i fjor.

– Kroppen kjennes mye bedre nå

VRAK: Kristine og teamet hennes kunne ta med seg rallycrossbilen hjem, flatpakket. Foto: Privat.

Som tittelforsvarer vil hun gjerne slåss om seier igjen, i år.  Og hun vil matche de andre bilcrossjentene i det som på mange måter blir generalprøven før neste års Damelandsfinale på samme arena, hvert fall det siste store løpet her.

– Målet var egentlig å ta et napp til i vandrepokalen, men med tanke på krasjen forrige helg så handler det mer om å komme seg tilbake bak rattet og få kjørt, forteller Kristine til Bilcross.no.

– Kroppen kjennes mye bedre nå, forteller Kristine, som likevel har senket ambisjonen for Finnskogfestivalen:

– Tar løpet mest som kjøretrening

– Jeg tar løpet i helga mest som kjøretrening, blant annet før Damelandsfinalen neste år, forteller 21-åringen som nok blir en av de aller største hjemmefavorittene i 2024-versjonen av NMKs Landsfinale for damer.

Kristine har kjørt bilcross – og etter hvert rallycross – siden hun begynte i junior trening i 2017-sesongen.

Hun vil fortsatt satse i rallycross og kjøre bilcross ved siden av.

Spleis har samlet inn 111.000 kroner

HJEMMEFAVORITT: Både i årets Finnskogfestival, der Kristine er tittelforsvarer i dameklassen, og i neste års NMKs Landsfinale for damer som går på den samme Finnskogbanen. Foto: Privat.

Rallycross-rundkastet på Grenland satte en støkk i mange, og veldig mange vil hjelpe Kristine tilbake på banen. En spleis ble opprettet, og den har snart samlet inn 111.000 kroner i skrivende stund.

Kristine og teamet har allerede et emne klart å bygge ny rallycrossbil av, og selv om vraket ser totalt ramponert ut så kan det være brukbare deler.

– Jeg håper det beste, og er hvert fall klar for å kjøre bilcross til helga – og neste år blir Damelandsfinalen på Finnskogbanen noe av det store.

Sesongens største bilcrosshelg

Samme helg som Finnskogfestivalen 2023 er det løp over hele landet, fra øst til vest, sør til nord – med totalt godt over 500 påmeldt!

Både Finnskogfestivalen og Mestermøte på Konsmo med Bilcross.no-cup-finale og Familie-fighten er de største med over 200 påmeldt hver.

Vi snakker om blant annet dette i denne ukas Bilcrosspratse og hør den på YouTube, og hør den på Spotify, Apple podcast og alle slags pod-plattformer.

Se Kristines rallycross-rundkast her:

Sjekk: Sesongens største bilcrosshelg med godt over 500 påmeldt.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

, , ,