Nå kommer sesongens største bilcrosshelg: Godt over 500 påmeldt totalt, fra nord til sør, øst til vest

FØRST OG SIST: NMK Bergen var først ute med bilcrossløp i år, på Eikås motorbane. Til helga avsluttes sesongen med Høstløp her. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Med familiefight og Bilcross.no-cup-finale og Mestermøte på Konsmo, Finnskogfestival, Høstløp i Bergen og Grane – pluss ett par klubbløp, gir kjapt regna rundt 520 påmeldt til løp landet over den første høsthelga 2. og 3. september 2023.

Klarer Ole Henry Steinsholt å vinne cupen med tre forskjellige biler?

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

Av fem terminfestede bilcrossløp til helga, blir det noe av fire av dem: NMK Konsmo, KNA Solør, NMK Bergen og NMK Grane kjører løp som planlagt, med over 450 påmeldt totalt. NMK Hønefoss har avlyst sitt Høstløp på Eriksplassen på grunn av for få påmeldte.

Av to terminfestede klubbløp, blir det noe av to: NMK Gol og NMK Støren kjører klubbløp som planlagt, med henholdsvis rundt 50 og 20 påmeldt. NMK Fluberg har avlyst sitt klubbløp på grunn av for få påmeldt.

Godt over 200 påmeldt til cupfinale på Konsmo

READY TO RACE: Det ligger 60.000 kroner i premiepotten i Bilcross.no-cup, og det skal totalt deles ut nærmere 150.000 kroner i pengepremier totalt i finaleløpet Mestermøte på Konsmo 2023. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Av de ordinære bilcrossløpene som blir noe av til helga, starter i sør: Der er godt over 200 påmeldt til Mestermøte på Konsmo motorbane, som også er finale i årets Bilcross.no-cup.

Mer om stillingen i cupen finner du her, og her kan du lese mer om 1. runde på Kongsberg i april og 2. runde på Sigdal i juni. Nå skal det syvende cup-året avgjøres.

Cupfinalen går den første septemberhelga, der moroa starter allerede fredag kveld med trening fra klokka 17.00 til 20.00 på Konsmo motorbane.

Løpet består av fem omganger og finaler, der første start går klokka 09.30 lørdag og klokka 09.00 søndag.

Hvem blir landets beste bilcrossfamilie?

KLAR FOR Å SLÅSS SAMMEN: Samboerparet Lars Christian Lote Rosland og Kristine Salte (begge NMK Egersund) er kanskje et av de største favoritt-lagene i den store Familiefighten på Konsmo motorbane. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det mest spennende med Mestermøte på Konsmo, som var et storløp fra 1990-tallet som ble blåst nytt liv i nå i moderne bilcross-tid, er en helt ny ide for dette året: Familie-fighten.

Her skal familieteam på to og to på banen konkurrere på lag – mot hverandre. Så skal landets beste bilcrossfamilie kåres for 2023-sesongen.

Det er hele 24 lag med 48 deltakere påmeldt, med mange gode bilcross-etternavn representert – startlistene finner du her (ekstern lenke).

All info om løpet finner du på arrangøren NMK Konsmo sine nettsider (ekstern lenke).

Finnskogfestivalen er tilbake

GAMMELT STORLØP: Etter noen år med laber interesse, er Finnskogfestivalen tilbake mot gamle storhetstider med lange startlister. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det er også godt over 200 påmeldt til Finnskogfestivalen, som er tilbake på høyde med tidligere storhetstider – banen er neste års Landfinale-arena for bilcrossjentene.

Her kjøres det også fem omganger og finaler – med et opplegg med kvalifisering via semifinaler for noen av finalistene.

Fredag blir det trening fra klokka 17.00 til 19.30, og løpstart er klokka 09.00 lørdag og søndag.

All info om løpet finner du på arrangøren KNA Solør sine nettsider (ekstern lenke).

Bilcross i nord

ALT KLART FOR LØP: Fra sør til nord, øst til vest. Faktisk så langt sør du kommer, med Konsmo, og så langt øst du kommer med Finnskogbanen, der du slår over til svensk nett på telefonen lengst bort i skogkanten. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

NMK Grane kjører todagers Høstløp på Svenningdal motorstadion, som teller som 3. runde i Nordlandscup 2023. Her er det over 60 påmeldt i skrivende stund.

Første start går klokka 12.00 lørdag og 10.00 søndag. Her skal det kjøres hele seks omganger og finaler.

Info om løpet finner du på Bilsportportalen.no (ekstern lenke).

Bilcross i vest

HØSTLØP: Eikås motorsenter sto for en fantastisk sesongstart, nå er det klart for å avrunde 2023-sesongen med Høstløp også her. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

NMK Bergen kjører todagers Høstløp på Eikås motorbane, der rundt 50 er påmeldt i skrivende stund. Løpet teller som Bergensmesterskap og som en runde i Vestlandsmesterskapet.

I vest skal det, som i nord, kjøres hele seks omganger og finaler, med første start lørdag klokka 10.00 og søndag klokka 12.30.

Det største løpet i Bergen i år, var sesongåpningen i april – les mer om det heftige Vårløpet her.

All info om Høstløpet finner du på arrangøren NMK Bergen sine nettsider (ekstern lenke).

Avlyst på Eriksplassen

IKKE NOK PÅMELDT: Med godt over 500 påmeldt til løp over hele landet til helga, blir dette den største bilrcrosshelga denne sesongen med tanke på antall påmeldt totalt. Men ett løp måtte avlyses på grunn av for få deltakere; Høstløp på Eriksplassen, NMK Hønefoss. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Bilcrossløpet på Eriksplassen som skulle gått samme helg, er avlyst, melder arrangørklubben NMK Hønefoss. Her ble sesongstarten utsatt og sesongslutten brå, med avlyst Høstløp.

Men det blir aktivitet på Eriksplassen, selv om løpet er avlyst på grunn av for få deltakere:

NMK Hønefoss inviterer til trening lørdag 2. september 2023.

KAMP OM CUP-POENG: De siste poengene i årets Bilcross.no-cup skal deles ut på Konsmo motorbane til helga. Det er alltid en heftig kamp! Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Klarer Ole Henry Steinsholt å vinne cupen med tre forskjellige biler?

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

,