Bilcrossprat med Ove Stuveseth – lyden av bilcross

Ove Stuveseth er en legende bak mikrofonen. Alle som har vært på bilcross de siste 25 – 30 år kjenner igjen denne stødige stemmen. Han har full kontroll, og han var blant de første speakerne som tok bilcross på alvor.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

Denne torsdagen tar vi en bilcrossprat med en kjent og kjær stemme, som har prata på over 300 løp gjennom 30 sesonger, fra banen lengst sør i landet, til banen lengst nord i landet.

Han er et levende bilcross-leksikon, og det han ikke husker, det har han på papir, eller på PC. Ove Stuveseth (67) er lyden av bilcross, etter å ha stått i speakertårnet nesten halve livet sitt.

Havnet bak mikrofonen – helt tilfeldig

SIRLIGE NOTATER: – Det er bare jeg som skjønner noe av disse kråketegnene mine, sier Ove og ler mens han blar i gamle bilcross-papirer. – Og Kari har satt opp noen systemer på dataen, som jeg klarer å knote meg til å bruke. Så det funker!, forteller Ove Stuveseth – legenden bak mikrofonen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det er ganske utrolig å tenke på at det startet helt tilfeldig, en gang på tidlig 1990-tall (vi tror det er i 1993, men det kan ha vært i -92 eller -94, også).

Da var Ove med i arrangørstaben, og de manglet speaker på et kommende løp. Ove sa han kunne prøve seg i speakertårnet, til nød.

Resten er historie – bilcrosshistorie.

En skikkelig bilcross-familie

– Jeg sier at jeg har holdt på i 30 år, og det er nok riktig, sier Ove i Bilcrosspraten med Stian Ormestad, som vi tok over spisestuebordet i leiligheten til han og kona Kari i Ytre Enebakk.

Bilcross-ekteparet har reist på løp fredag ettermiddag og kommet hjem igjen søndag ettermiddag, der Ove er speaker og Kari ofte hjelper til i kulissene.

Sønnen Ken Andre begynte med bilcross som junior, og ble etter hvert en av de fremste førerne i både bilcross og rallycross.

Egentlig ikke så glad i å prate

VERST Å KOMME I GANG: Ove er ikke den som tar ordet i tide og utide, og det er verst å komme i gang med å snakke over speakeranlegget på morgenen. – Men når jeg først har fått koken, så går det helt greit. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Jeg sa jeg kunne ta det, siden vi manglet speaker på det løpet, jeg tror det var i 1993, og jeg vet at det var på Momarken – men jeg skal IKKE ha noen klager, sa jeg.

– Sette en amatør til å snakke over høyttaleranlegget, snakk om!, sier Ove og ler.

– Jeg hadde ingen erfaring, og var egentlig ikke så glad i å prate…

Støtte? Bruk Bilcross.no-vippsen

Du ser og hører praten på YouTube på torsdagskvelden – den ligger allerede ute på toppen av denne saken. Den er også ute som podcast:

Her finner du Bilcrossprat på Apple podcast, og her finner du den på Spotify.

Vil du støtte surret vårt? Bilcross.no-vippsen er 54 02 81.

SPEAKER-LEGENDE: Ove Stuveseth (67) liker ikke å stikke hodet sitt frem, men har en stemme som alle kjenner igjen – alle som har fulgt med på bilcrossen de siste 25 – 30 årene. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

, , ,