Her blir det Høstløp – for siste gang? – Vi prøver en gang til, dette året

BILCROSS I BREKKA: NMK Aremark prøver seg med et Høstløp søndag 10. september – kanskje det siste av dette slaget i Brekka, hvis ikke bilcrossfolket stiller opp og ønsker seg dette løpet også i fremtiden. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

De er, som alltid, ivrig etter å arrangere løp i Brekka – bare det kommer deltakere. – Så det gjøres ett forsøk til, forteller NMK Aremark-leder Torill Minge til Bilcross.no.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

Tidligere sesonger, det vil si i det som begynner å bli «i gamledager», eksploderte nærmest deltakerantallet på tampen av sesongen, da det ikke var stort mer å kjøre for, enn å kjøre og ha det moro – etter store sommerløp og Landsfinaler var ferdigkjørt.

Slik har det ikke vært de senere årene, da høstsesongen har vært litt laber rundt om på mange kanter av landet – med noen hederlige unntak som Neglespretten, Sølvcrossen, Mestermøte på Konsmo og Bilcross.no-cup-finale, med flere store løp på tampen av sesongen.

Mer regelen enn unntaket de siste sesongene

NMK AREMARK-LEDER: Torill Minge og arrangørstaben hennes kjører gjerne løp i Brekka. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Men det har, dessverre, vært mer regelen enn unntaket at det har blitt dårlig med påmeldte og flere ganger avlyst løp hos mange høstløp-arrangører, som for eksempel NMK Aremark.

Men der er de ivrige etter å kjøre løp, som alltid. Så det gjøres ett forsøk til på Høstløp i Brekka, denne sesongen, forteller leder Torill Minge til Bilcross.no.

Hun er helt åpen på at dette kan bli det siste forsøket. Det kommer an på interessen for årets Høstløp.

En dato som ikke krasjer med noe annet

– Vi prøver oss på Høstløp søndag 10. september i Brekka. Vi vet av erfaring fra tidligere at dette ikke er det store hos oss, men vi tenkte likevel at vi prøver en gang til, dette året.

Løpet skal ikke konkurrere med andre løp, det skal være et supplement til andre arrangører: – Vi har valgt en søndag der det ikke kolliderer med noe annet, viser Torill til.

Datoen er 10. september 2023. – Så vi håper at det blir noe av dette løpet. Vi har satt en minimumsantall på 55 startende for å kunne kjøre løp, informerer hun.

Vil trekke flere førere – hele året

Det store i Brekka, hvert eneste år, det er Sommerfestivalen i uke 30. – Vi har allerede startet planleggingen for neste år, røper Torill. Uten å røpe hva, så røper hun at det blir mye moro i neste års Sommerfestival, også.

Så Sommerfestivalen er alltid på stell, men mange deltakere og full fart hele sommeruka lang. – Men vi ser jo at vi må finne på litt nytt i Brekka for å trekke flere førere gjennom hele året.

– Sommerfestivalen er en suksess, men vi må klare å få til noe annet også som kan være fristende for førerne.

Dårlig deltakelse både vår og høst

Årets Vårløp ble stusselige saker i Brekka, der det ikke ble kvalifiseringsstatus i åpen klasse og et begrenset antall fra juniorklassen ble kvalifisert til NMKs Landsfinale. Det er Vårløpet NMK Aremark sikter på å løfte. Og kanskje Høstløpet?

– Det er mange løp å velge i gjennom året, og vi må klare å finne et nytt trekkplaster som virker spennende for alle. Vi har mange tanker på bordet angående løp neste år.

– Så her er det bare å glede seg, forteller Torill og arrangørstaben hennes, som gjør et siste forsøk også med Høstløp.

Nå er det opp til bilcrossfolket

Nå blir det opp til bilcrossfolket om de vil beholde Høstløp i Brekka, NMK Aremark, eller ikke, for fremtiden. For denne gjengen er ikke vonde å be: Hvis folk vil kjøre, så kjører de løp.

Har du lyst til å lese mer om Sommerfestivalen, så sjekk denne saken. Vil du se Bilcross.no-bildene fra Sommerfestivalen, så sjekk her. Vil du lese mer om NMK Aremark i Bilcross.no-arkivet, så er dette rette linken å sjekke ut.

NMK Aremark sine nettsider finner du her, og påmelding kan gjøres her. En til enhver tid oppdatert startliste finner du her, og tilleggsreglene her (alle eksterne lenker).

HEFTIG BANE: Av mange regnet som en av landets beste bilcrossbaner, Brekka, NMK Aremark. Her ser vi Sommerfestival-vinner Robin Rørvik (NMK Aremark) satse for fullt på den heftige banen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!