Hilde tok tidenes revansj på bilcrossbanen: – Så deilig

– DER SATT DEN! Hilde Follaug (NMK Kvinesdal) er landets beste bilcrossjente i 2023-sesongen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Lite eller stort startfelt, det er uansett denne dama som krysser målstreken først i Landsfinale for damer – for andre året på rad. Men denne gang uten å få svartflagg.

Se Bilcross.no-bildene fra Damelandsfinalen 2023.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

Sjekk også: Det utrolige budkaoset.

Det var ett helt år med revansjelyst som har bygd seg opp, som fikk sitt utløp i tidenes høyeste seiersskrik over målstreken.

Det var så hylet hørtes gjennom motorlyd, stående applaus og full jubel. Så var det også tidenes revansje i bilcross.

Hele løpet gikk som en drøm

FULL FOKUS: Hilde Follaug (NMK Kvinesdal) klar for A-finale – nok en gang. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Hilde Follaug (NMK Kvinesdal) klarte det hun egentlig klarte i fjor, men så ble fradømt seieren i juryrommet i etterkant, etter å ha krysset målstreken først.

Denne gangen krysset hun målstreken først, fullstendig velvitende om at ingen kunne utsette noen verdens ting på kjøringen hennes. Hele løpet gikk som en drøm.

En drøm hun har hatt helt siden fjorårets svartflagg i A-finalen i NMKs Landsfinale for damer 2022, den gang på Egersund motorbane.

Først over målstreken – uansett

HELT STRØKENT: Strøken kjøring, med strøken bil. Hilde Follaug (NMK Kvinesdal) sto ubeseiret igjen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I år var Landsfinalen lagt til Kongsberg, og arrangørklubben hadde gjort en formidabel jobb med å samle bilcrossjentene til årets store oppgjør: Hele 111 sto på startlisten. 110 da innsjekk og teknisk var unnagjort.

Til sammenlikning var det rett over 30 til start i fjor – fra rekordlavt deltakerantall, til rekordhøyt, i NMK Landsfinale for damer-sammenheng.

Men uansett få eller mange til start: Det er mange av de samme navnene i toppen av resultatlistene.

Alltid i finale

STORTALENT: Andrine Rafoss (NMK Konsmo) er alltid med i toppen, uansett hva som kjøres – enten det er bilcross, rallycross eller racing. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Som stortalentet Andrine Rafoss (NMK Konsmo), ungjenta kjørte inn til andreplass i fjor, og gjør det også i år. Og Kristine Salte (NMK Egersund) fikk fjerdeplass i fjor, og det samme i år.

Marlene Sundet (NMK Grenland) har kjørt finale i samtlige Landsfinaler hun har stilt opp i, det er rett og slett imponerende. Denne gang blir det en B-finale.

Som ungjenta vinner, før hun havarerer over målstreken i A-finalen – og det var hennes tur til å få svartflagg.

To nykommere i toppen

BOBLE-HELT: Åshild Onstad (NMK Valdres) har alltid kjørt bra, men med en supersprek VW boble viste hun virkelig hva det bor i henne. Tredjeplass ble fasit, etter en A-finale der hun var den eneste med hekkmotor eller bakhjulstrekk i det hele tatt. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

To nye jenter blandet seg inn i tetstriden i år, den ene er Mailen Ottem (NMK Gol) som gjør et strålende comeback i bilcrossen med tre strake heatseiere og en A-finale som det luktet svidd av.

Bakenden på hennes Ford Mondeo ble nemlig trykt inn såpass at bakhjulene sto bom fast, men Mailen holdt gassen i bunn og kjørte til det sto pal.

Den andre jenta som er nykommer i toppen er Åshild Onstad (NMK Valdres), som imponerte så vanvittig med boble-kjøringen sin.

Klare for enda en Landsfinale

MANGLER ORD: Mens det var få ord, var det mye hyl og skrik. Dette har Hilde Follaug drømt om helt siden den store nedturen i fjor. Store følelser i sving etter målgang. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det ble tilslutt Hilde Follaug i Opel Astra til topps, foran Andrine Rafoss også i Opel Astra, og Åshild Onstad kapret tredje trinnet på pallen. Videre Kristine Salte, Mailen Otten og Marlene Sundet.

Alle disse seks A-finalistene er kvalifisert til NMKs Landsfinale på Vikedal i august – og alle beholdt bilene sine…

Mer om det kaoset kan du lese om i andre Bilcross.no-saker.

Beste hjemmekjører

TOPP-TI: Elise Brekke (NMK Kongsberg) forsvarer arrangørklubbens ære med strålende kjøring og en tiendeplass totalt i NMKs Landsfinale for damer 2023 på Kongsberg motorsportsenter. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Videre på topp-ti i bilcrossjentenes største oppgjør denne sesongen kom Sunniva Rudi (NMK Nore Uvdal), Silje Solbakken (NMK Gol), Kaisa Hansen (NMK Hønefoss) og beste hjemmekjører Elise Brekke (NMK Kongsberg) på tiendeplass.

Det var mange fantastiske prestasjoner denne lørdagen, der bilcrossjentene fremviste en kjøring som rett og slett var imponerende.

Vi nevner noen eksempler, av mange – vi kunne skrevet en bok.

Vanvittig kamp om finale

PRESTASJON: To heatseiere i sin bilcrossdebut, i selveste Damelandsfinalen, det står det respekt av. Mia Leirhol (NMK Valdres) var med 1. omgang brutt på grunn av en krøllet forstilling ett eneste poeng fra finale. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Debutanten Mia Leirhol (NMK Valdres) gasset på og satset alt fra første start. Det endte med et smell i autovernet, men forstillingen ble byttet til 2. omgang og da ble det heatseier, det samme i 3. omgang.

En fantastisk prestasjon, og bare ett eneste poeng fra finaleplass. Det ene poenget sikret Thea Martinsen (NMK Drammen) seg, da hun holdt flat pedal ut av sandfellen i siste omgang.

Akkurat i E-finale, som hun vinner.

Mange bilcross-bragder

FOR ET COMEBACK! Mailen Ottem (NMK Gol) kjørte mye bilcross som junior, men har kjørt lite de senere årene. I comebacket kjører hun inn til tre strake heatseiere og rett i A-finale i Damelandsfinalen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Dameklasse-debutant Danelle Nilsen (NMK Hamar) gikk opp fra juniorklassen for å få med seg dette løpet, og kommer seg til finale – tross tekniske problemer i 1. omgang.

Emma Haug (NMK Krabyskogen) må nevnes, som klarer å komme seg til finale etter to omganger med punktering.

Mange bragder på bilcrossbanen, lørdag 17. juni – i NMKs Landsfinale for damer 2023.

Fjorårsvinneren i tetstriden igjen

FJORÅRSVINNER: Marte Marthinsen (NMK Grenland) vant i fjor, og åpner årets oppgjør med heatseier i 1. omgang. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Men den absolutt største vinneren denne dagen, var totalvinneren tilslutt. Fjorårets nedtur var enorm. Det var ikke spesielt moro, da vi på bilcrossno-snappen la ut seiersbildet av Hilde og teksten «Gratulerer som landets beste bilcrossjente».

Det måtte vi endre kjapt på, da dommerne idømte Hilde et sporskifte i A-finalestarten. Da ble det heller Marte Marthinsen (NMK Grenland) som tok seieren i fjor, hun var med i tetstriden også i år.

Det ble en 18. plass i år på den raske ungjenta i VW Golf.

Jubelscener etter målgang

LANDETS BESTE BILCROSSJENTE: Hilde Follaug (NMK Kvinesdal). Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Tross revansjelysten, gikk Hilde Follaug gjennom hele dagen med en behagelig ro: – Jeg vet at bilen er bra nok. Jeg vet at jeg kjører godt nok. Bare jeg beholder roen, sier hun til Bilcross.no og ler godt – for det er litt av en utfordring i bilcross å beholde roen.

Men det klarte landets beste bilcrossjente i 2023-sesongen, som tok tidenes revansje på en rolig og kontrollert måte.

En populær seier, med gledesscener etter målgang som bare bilcrossjentene kan servere.

BESTE HEIAGJENG? Av mange dedikerte heiagjenger, hadde kanskje vinneren tilslutt en av de mest ivrige. Her representert av to av dem. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Se Bilcross.no-bildene fra Damelandsfinalen 2023.

Resultat NMKs Landsfinale for damer 2023:

Bilcrosspraten: Damelandsfinale spesial:

Les også: Ny budrekord – ikke bare i Norge, men i Norden.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

,