Skal dele bil med helten: – Målet er å vinne, begge to

LÆREGUTT: Timian Hansen (NMK Tønsberg) gleder seg til å lære enda mer av sin motorsporthelt når de skal dele bil til helga. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Det er kjempegøy, forteller førsteårsjunioren som har en kjempehelg foran seg. – Målet er å vinne, og det hadde vært helt rått om vi begge hadde vunnet med samme bil.

Mimre? Se bildene fra 1. runde i Bilcross.no-cup 2024.

Alt om Bilcross.no-cup 2024: Tre bilcrossbaner med stor B!

Det ville seg ikke helt til syvende og sist på Kongsberg, i første løp i årets Bilcross.no-cup, for de to som nå er klare til å dele bil i det andre cup-løpet på Gardermoen til helga.

Etter fantastisk kjøring gjennom fem innledende omganger skulle det bli mer trøblete for dem begge i hver deres A-finale, i åpen- og juniorklasse:

Klare for å kjempe videre i cupen

LÆREMESTER: Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) har vunnet mye i sin motorsportkarriere, også i internasjonal rallycross, men han kjører bilcross er hjemme så ofte kan kan – og vinner som oftest da også. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Timian Hansen (NMK Tønsberg) kjørte inn til fem strake heatseiere og full pott før finale, men der endte A-finalen med rulling på taket. Det ble femteplass på Timian i juniorklassen.

Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland), som vant cupen sammenlagt i fjor, snurra to ganger men endte likevel på tredjeplass i åpen klasse.

Det vil si godt med poeng i cupen, tross alt. Så begge er klare for å kjempe videre i 2. runde på Gardermoen.

Flink til å dele av sin kunnskap

Og der skal de begge slåss om cup-poeng i samme bil, noe som er veldig stort for Timian. 15-åringen har sett opp til Ole Henry Steinsholt så lenge han kan huske. Er det en som er tålmodig, flink og lærerik for yngre motorsportutøvere, så er det Ole Henry.

Han har kjørt crosskart, bilcross, rallycross – også internasjonalt. Han kjører fort, uansett hva han sitter bak rattet på. Kanskje ett av Norges største talent bak rattet, han vant sågar Juniorlandsfinalen på hjemmebane, tilbake i 2018.

Og han er flink til å dele av sin kunnskap, noe han sitter på et vell av – den motorsport- og bilcross-nerden han er.

Veldig stas å dele bil med helten

GRUSTRASE: Inn på indre bane, lenger enn den tidligere var. Dette blir første løp med en av to nye traseer på Gardermoen-banen. Foto: Tormod Karlstad, NMK Gardermoen.

Timian forteller at han har fått mange gode tips fra Ole Henry opp gjennom i crosskart-satsingen. Det samme etter at han ble gammel nok til å kjøre bilcross. Å skulle dele bil blir veldig stas.

Vinnerplanene blir bekreftet av Ole Henry, som tidligere har sagt at han veldig trua på den «nye» bilcross-traseen. – Blir gøy å kjøre på Gardermoen og prøve nye banen, sier Ole Henry til Bilcross.no.

En av to nye traseer står klare til dette løpet, det kan du lese mer om her.

Luksusproblem før finaleløpet

Når det gjelder resten av cupen, så krasjer finaleløpet på Ralle med årets NGK Masters i Sverige – Nordens mest prestisjefylte bilcrossløp, der Ole Henry har klart å kjøre inn til den beste norske plasseringen noen gang, nemlig andreplass.

Han har tidligere sagt at han vurderer cup-finale hjemme i Norge på Rallebanen, fremfor NGK Masters i Sverige, hvis han ligger godt an i Bilcross.no-cupen.

Hvor høyt oppe, der vil ikke Ole Henry spikre noe: – Hehe, det blir nok veldig vanskelig å velge bort NGK, men vi får se, sier han og ler.

Bilcross.no dekker løpet

Her finner du stillingen i cupen før 2. runde på Gardermoen motorpark lørdag 8. juni 2024 – her kan du lese mer om neste cup-løp på Gardermoen. Her kan du lese mer om cupen – og her finner du reglementet.

NMK Gardermoens nettside finner du herpåmelding herstartlister her, og tilleggsregler her (alle eksterne lenker).

I skrivende stund er det 93 påmeldte totalt. Det er fortsatt mulig å melde seg på. Bilcross.no vil dekke løpet.

Se og hør 1. runde i Bilcross.no-cup 2024:

Første cup-poeng delt ut på Kongsberg – sjekk stillingen i Bilcross.no-cup 2024.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Se bilder fra løp på Bilcross.no sin Facebook-side!

,