Ole Henry Steinsholt er landets beste bilcrossjunior: – Det gikk f… meg!!!

VINNER: Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) vant Juniorlandsfinalen 2018 etter en fantastisk A-finaleinnspurt! Foto: Stian Ormestad.

GRENLAND MOTORSPORTSENTER: Ole Henry Steinsholt slo alt og alle på hjemmebane, men trakk seg ned til B-finale. Det tok han ikke så tungt: – Det kan bare være en fordel, mente hjemmefavoritten. Han visste neppe da hvor rett han skulle få.

Sjekk 515 Bilcross.no-bilder fra Landsfinalen for junior 2018!

NMK Grenland arrangerte NMKs Landsfinale for junior 4. august 2018, der 120 av landets beste juniorkjørere i alderen 14 – 18 år kom for å kjempe om å bli landets beste bilcrossjunior i 2018-sesongen.

NMK-MESTER: Landsfinale-seier på hjemmebane ruver høyest, også over to NEZ-gull i crosskart, forteller Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) til Bilcross.no.

Kan håndtere alt med fire hjul og ratt

Alle som stiller til start har dominert toppen av resultatlistene på sin kant av landet, og lite er så spennende som å se de kvalifiserte fra løp landet over møtes til kamp. I juniorlandsfinalen er det helt umulig å spå utfallet.

For her er det alt fra helt ferske motorsportutøvere som har fått opp en vanvittig fart, til mer rutinerte deltakere som har vunnet både nasjonale og internasjonale løp og mesterskap i andre grener – tross sin unge alder.

Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) har rukket mye, tross sine 15 år. Unggutten har gjort seg bemerket i crosskart, og han har kjørt rallycross både i England og nå i juniorklassen her hjemme i Norge.

Allerede i juniortrening i fjor så folk at her var det noe på gang, for denne gutten kan håndtere alt med fire hjul og ratt.

– Dette er nok det aller største, ja!

CLOSE RACE: Kjemping gjennom hele A-finalen – så spennende som bare bilcross kan bli! Foto: Stian Ormestad.

Nå kan Ole Henry også sette Landsfinale-seier på CV-en. Han har to gull fra det Nord-Europeiske mesterskapet NEZ fra før av, men dette ruver kanskje på toppen av alle andre gode prestasjoner:

SPRETTER OPP PÅ TAKET: Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) er landets beste bilcrossjunior, og tar i mot publikums hyllest på hjemmebane. Foto: Stian Ormestad.

– Dette er nok det aller største, ja! På hjemmebane og alt, sier Ole Henry til Bilcross.no mandagen etter løpet. Han har ikke landet helt enda, etter sin beste bilcrosshelg noensinne:

Ole Henry tok den ene heatseieren etter den andre med sin Opel Astra, men det gjorde også seks andre deltakere – og det var bare plass til fem direkte i A-finale. To måtte ned i B – og en av dem ble Ole Henry Steinsholt.

Så spennende A-finale som bare bilcross kan bli

– Det kan jo bare være en fordel å gå via B-finalen, mener Ole Henry i prat med Bilcross.no, like blid. – Hvis jeg vinner B, så har jeg varme dekk og veit akkurat åssen banen er før A-finalen. Det har vi sett mange ganger at har holdt hele veien til topps, det!

Vi så det senest i Juniorlandsfinalen i fjor. Og vi har sett det i mange løp opp gjennom årene. Men hver gang lar vi oss imponere, for det er en stor prestasjon. Og få har vel hatt en så analytisk og rolig tilnærming til å trekke seg ned til B-finalen, som Ole Henry Steinsholt.

CHAMPIS: Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) får gjennomgå av konkurrentene på pallen: Andremann Per Magne Svardal (NMK Konsmo) og tredjemann Christian Hobæk (NMK Larvik). Foto: Stian Ormestad.

Med stor selvsikkerhet ble B-finalen vunnet – suverent. Det skulle bli mye verre i A-finalen, der juniorene gjorde det så spennende som bare bilcross kan bli.

UHELDIG: Sander Engsvik (NMK Aremark) måtte kaste inn håndkle etter bare en halv runde av A-finalen. Foto: Stian Ormestad.

Spenningen startet allerede i første sving og holdt seg til den aller siste svingen av A-finalen:

Skikkelig stjernesmell i første sving

– Jeg var bra med ut i starten, men så fikk jeg en smell og bilen ble helt j…. å kjøre, forteller Ole Henry, som var raskt ute, men ramla nedover i feltet etter smellen i første sving.

Uheldige Sander Engsvik (NMK Aremark) fikk helt stopp på sin Volvo 240 etter smellen. Men han ledet noen meter, til trøst.

Emil Sivesind (NMK Gjøvik) tok over ledelsen med sin Volvo 240 – samme junior som vant sesongstarten på samme bane tidligere i år.

Men så velger Emil å gå inn i alternativsporet tidlig, og kommer i trafikk. Det tråkler seg til for publikumsfavoritten som kjører så fantastisk fort og bredt med sin Volvo – men til slutt blir det for bredt og det blir game over med en snurr.

Alle A-finalistene snusa på seieren

SLÅSSKAMP: Det var mye platekontakt, men aldri ufin kjøring i A-finalen – akkurat som vi vil at det skal være i bilcross! Foto: Stian Ormestad.

I løpet av finalen er så å si samtlige A-finalister opp i ledelsen for en stakket stund, også Lars Løstegård (NMK Gol) og Christian Hobæk (NMK Larvik) kjemper seg opp i tet på to hjul i svingen.

TREKKING: Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) trekker seg ned til B-finale, men så egentlig bare positivt på det… Foto: Stian Ormestad.

Det er hjemmefavoritt Ole Henry Steinsholt som leder i det feltet går inn i siste A-finalerunde – men han har igjen alternativsporet, og kommer ut rett bak Per Magne Svardal (NMK Konsmo) i VW Golf.

Ole Henry ligger som klistret i bakluka til Per Magne, stresser ham opp og får en liten luke i siste sving. Det er nok til at Ole Henry smetter forbi, etter en oppløpsside med to biler side om side.

Det koker blant anslagsvis 2.000 publikummere rundt banen, og jubelen eksploderer i det Ole Henry er såvidt foran over målstreken:

Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) er landets beste bilcrossjunior – på hjemmebane!

En bitteliten luke var mer enn nok

SPENT GJENG: Syv med full pott etter tre innledende omganger, men bare plass til fem direkte i A-finale. Fra venstre Christian Hobæk (NMK Larvik), Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland), Mathias Bergsjøbrenden Morten (NMK Gardermoen), Lars Løstegård (NMK Gol), Emil Sivesind (NMK Gjøvik), Sander Engsvik (NMK Aremark) og Per Magne Svardal (NMK Konsmo). Ole Henry Steinsholt og Mathias Bergsjøbrenden Morten trakk seg ned til B. Foto: Stian Ormestad.

– Jeg så det var det en luke i siste svingen. Han åpna døra og jeg måtte jo prøve, og det gikk f.. meg!, jubler Ole Henry til Bilcross.no, mens han tar i mot publikums hyllest fra taket av Opelen.

SPORTSLIG: Per Magne Svardal (NMK Konsmo) tapte kampen om seieren på oppløpssiden, men viste seg som den gode bilcrossjunioren han er og kom rett ut av bilen og gratulerte sin konkurrent Ole Henry Steinsholt. Foto: Stian Ormestad.

Per Magne Svardal viste seg som den gode bilcrossjunioren han er: – Jeg gjorde en liten førerfeil i siste svingen, og Ole Henry var der med en gang. Helt rått!

Tredjemann Christian Hobæk, bestemann fra fjorårets Juniorlandsfinale, fulgte på på tredjeplass.

Av A-finalistene skal vinneren Ole Henry Steinsholt, fjerdemann Emil Sivesind og femtemann Lars Løstegård kjøre Juniorlandsfinalen på Konsmo til neste år – allerede kvalifisert som de aller første.

Og av A-finalistene er Per Magne Svardal, Christian Hobæk og Sander Engsvik kvalifisert til årets Landsfinale for bilcross som går på Verdal motorsenter lørdag 18. august.

Skal kjøre løp i Danmark neste helg

Og landets beste bilcrossjunior? Han sikter seg inn på NEZ touringcar i Nysum, Danmark, allerede førstkommende helg. – Drømmen er rallycross-EM neste år, forteller Ole Henry Steinsholt til Bilcross.no.

TOPP TRE: Vinner Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland), andremann Per Magne Svardal (NMK Konsmo) og tredjemann Christian Hobæk (NMK Larvik). Foto: Stian Ormestad.

Se A-finalestarten, A-finalemålgangen og seiersintervjuet på Bilcross.nos Facebook-side (du kunne først se det på snap: Bilcrossno)

Sjekk 515 Bilcross.no-bilder fra Landsfinalen for junior 2018!

Landsfinalen for junior 2018 – offisiell resultatliste

A-FINALEFELTET: Fra venstre Sander Engsvik (NMK Aremark), Lars Løstegård (NMK Gol), Christian Hobæk (NMK Larvik), Per Magne Svardal (NMK Konsmo), Emil Sivesind (NMK Gjøvik) og i yttersporet – fra B-finale – Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland). Foto: Stian Ormestad.

Mer om løpet finner du på arrangøren NMK Grenlands nettside.

,