Hvem vinner Landsfinalen for damer 2018?

HAR TRUA: Mika Hætta (NMK Alta) stiller med lykkenummeret 84 på sin Nissan Almera i Landsfinalen for damer lørdag 11. august. 22-åringen reiser 1.900 kilometer en vei for å kjøre Landsfinalen på Rallebanen. Foto: Stian Ormestad.

RALLEBANEN: Hele 70 bilcrossjenter er klare for å kjempe om seieren Landsfinalen for damer 2018 – hvem er din favoritt?

Stem på din favoritt i bunn av denne saken!

NMK Bø tar i mot landets bilcrossjenter lørdag 11. august på Rallebanen, og landets beste bilcrossjente skal kåres i løpet av det som helt sikkert blir et av sesongens mest heftige bilcrossløp.

STORFAVORITT: May Iren Natten Frydenlund (NMK Nedre Hallingdal) har vunnet begge løpene på Rallebanen i år. Foto: Stian Ormestad.

Dette er en krevende og skikkelig bilcrossbane der bare den tøffeste, smarteste og raskeste vinner frem. En ekte bilcrossbane!

Ei suveren jente på Rallebanen sålangt i år

For dem som ville teste banen før Landsfinalen, har det vært to løp og mange treninger å gjøre det på. Lørdag 2. juni ble 1. runde i Bø-cupen kjørt på Landsfinale-banen, og 7 – 8. juli gikk 2. runde i Bø-cupen på samme bane.

May Iren Natten Frydenlund (NMK Nedre Hallingdal) har klart mesterstykket å vinne begge løpene på Landsfinale-banen i år – enda hun aldri før hadde kjørt banen før denne sesongen!

May Iren har med det skaffet seg et stort favorittstempel foran Landsfinalen for damer på samme bane 11. august.

Det er mange andre som hele tida er med i toppen av resultatlistene jevnt og trutt – spesielt hjemmekjørerne Anette Haugland (NMK Bø), Linda Lia (NMK Bø), Kariann Mobæk (NMK Bø), med mange flere sterke hjemmefavoritter.

Vi må også se opp for navn som Line Holshagen-Lervik (KNA Drammen), Henriette Davidsen (NMK Hurum Røyken), Kristine Salte (NMK Kvinesdal), Linn Kristin Sundet (NMK Kongsberg), med flere raske bilcrossjenter som har vunnet løp her før.

Reiser 1.900 kilometer en vei for å kjøre Landsfinale

KRASJ! Mika Hætta (NMK Alta) lå an til en god finale, helt til dette skjedde i Landsfinalen for damer på Sigdal i fjor… Foto: Stian Ormestad.

Også kommer det mange raske bilcrossjenter fra andre kanter av landet, som vi må se opp for. For eksempel Mika Hætta (NMK Alta) som kjører 1.900 kilometer hver vei for å få med seg Landsfinalen for damer.

CHAMPIS! Marte Marthinsen (NMK Larvik) klatret opp på det øverste trinnet på seierspallen i fjor. Hun er veldig klar for å forsvare tittelen. Foto: Stian Ormestad.

– Jeg klarer ikke la være, sier den blide nordlendingen, som også kjørte fjorårets Landsfinale for damer på Sigdal motorsenter. Da lå hun an til en god finale, men så ble det som det ofte blir i bilcross: Litt kluss…

– Ambisjonene for i år får være å unngå store førerfeil, som jeg hadde i fjor, og komme meg til en eller annen finale. Tør ikke ha noen ville ambisjoner, for jeg kommer med en bil som egentlig ikke holder mål på vanlig løp engang, og som sikkert er langt under snittet på landsfinalen hva hestekrefter angår.

– Men gøy blir det uansett!, sier den blide Alta-jenta til Bilcross.no. Og det tror vi så vel, for på Rallebanen teller bil mindre enn sjåfør. Her gjelder det å takle svingene på rett måte og finne flyten – enten det er 100 eller 300 hester under panseret.

– Har trua på at alt skal klaffe nå!

Mika kommer med en liten Nissan Almera. – Vi har jo ikke særlig med bud nordpå, så Almeraen og jeg har blitt godt kjent de siste sesongene og vunnet nesten alle løp, så jeg håper det blir en fordel.

– Nordpå har vi faste startnummer, og jeg fikk lurt meg til startnummer 84 på Landsfinalen også – så den overtroiske siden i meg har trua på at alt skal klaffe nå!, sier Mika til Bilcross.no og ler.

Landsfinalebanen tror hun at hun kommer til å digge:

– Har inntrykk av at Rallebanen er teknisk og knotete, det trives jeg med – så det skal bli morsomt!

Forårsvinneren er veldig klar for å forsvare tittelen

KLAR! Marte Marthinsen (NMK Larvik) vant Landsfinalen for damer i fjor, og satser for fullt mot en ny Landsfinale. Foto: Stian Ormestad.

Fjorårsvinner på Sigdal og tittelforsvarer foran årets oppgjør på Rallebanen, Marte Marthinsen (NMK Larvik), har kjørt bare ett par løp på Ralle før. Hun kjørte årets første løp der, og endte på en grei åttendeplass. – En krevende bane, mener Marte.

DAMENES DAG: Lørdag 11. august 2018 slår bilcrossjentene ut året på Rallebanen i Bø – Bilcross.no dekker selvfølgelig moroa! Foto: Stian Ormestad.

– Målet er jo å prøve å forsvare tittelen fra ifjor. Men det blir en tøff jobb!, sier Marte til Bilcross.no. – Men jeg er veldig klar for å kjempe!

Marte stiller med startnummer 1 på sin bil. Det er fortsatt mulig å melde seg på i skrivende stund – det gjør du hos arrangøren NMK Bø.

Første start går lørdag 11. august klokka 09.00. Det kjøres fire omganger og fire finaler, D-, C, B-, og A-finale, før landets beste bilcrossjente kan klatre opp på det øverste trinnet på seierspallen.

Fredag er det frivillig trening fra klokka 17.00 til 19.00.

 

Her kan du stemme på dine favoritter (du kan velge inntil tre):

Hvem vinner Landsfinalen for damer 2018?

Vis resultater

Loading ... Loading ...

BILCROSS PÅ (R)AMME ALVOR: Landets beste bilcrossjente skal kåres på Rallebanen lørdag 11. august 2018. Foto: Stian Ormestad.

UTFORDRER: Førsteårssenior Sunniva Rudi (NMK Nore Uvdal) varslet sin første deltakelse i Landsfinalen for damer under Smådølfestivalen i sommer. Hun blir en hard utfordrer for de mer rutinerte damene bak rattet! Foto: Stian Ormestad.

HJEMMEFAVORITT: Linda Lia (NMK Bø) kjenner hjemmebanen Rallebanen ut og inn. Det hjelper lite hvis rattet løsner, som det gjorde i fjorårets Landsfinale på Sigdal. Foto: Stian Ormestad.

HJEMMEFAVORITT: Anette Haugland (NMK Bø) kjørte inn til en sterk andreplass i sesongåpningen på Rallebanen i år. Foto: Stian Ormestad.

REVANSJESUGEN: Alida Kvål (NMK Sandnes Jæren) spretter her ut av fjorårets Landsfinale for damer på Sigdal motorsenter. Foto: Galskap motorsport.

HJEMMEFAVORITT: Ringreven May Brit Haugland (NMK Bø) på hjemmebane blir en hard nøtt å knekke for konkurrentene. Foto: Stian Ormestad.

HAR VUNNET HER FØR: Linn Kristin Sundet (NMK Kongsberg) i fint driv i fjorårets Landsfinale for damer. Det endte dessverre med en kjempesmell på Sigdal. Men denne jenta har vunnet løp på årets Landsfinale-arena Rallebanen før. Foto: Stian Ormestad.

RASK JENTE: Marlene Sundet (NMK Larvik) kjører sin andre Landsfinale for damer i år. Hun imponerte stort med A-finalekjøring i fjorårets Juniorlandsfinale. Foto: Stian Ormestad.

GÅR HETT FOR SEG: Landsfinalen for damer er et av sesongens desiderte høydepunkt! Ingen andre løp samler flere bilcrossjenter til kamp på bilcrossbanen. Foto: Stian Ormestad.

BILCROSSJENTER I FARTA: Her ser vi hele startfeltet i fjorårets Landsfinale for damer. Foto: Stian Ormestad.

Les også: Denne dama vinner alt på årets Landsfinale-bane!

Her finner du påmelding, tilleggsregler og mer info om Landsfinalen for damer 2018.

Les mer om Landsfinalen for damer.

,