Bygger om til en ny – men gammel – trasé

STUPER NED I DUMPA: Da NMKs Landsfinale for junior 2018 ble kjørt på Grenland motorsportsenter var siste gang dumpa var i bruk. Nå skal den fylles ut og traseen kommer tilbake – på flatmark. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Vi har fått mange gode forslag og tilbakemeldinger på hvordan vi kan forbedre bilcross-trasén. Et ønske mange har er å redusere farten opp bakken og over langsletten, skriver NMK Grenland. Derfor skal nå dumpa heves og bli en del av den nye bilcrossbanen.

Sjekk datoene for Landsfinaler i 2024-sesongen – og alle kvalløp.

Les også: Henny sto for første smell på årets Landsfinale-bane.

Den nye traséen skal stå klar til Landsfinalen 2024. Det skriver NMK Grenland, årets NMKs Landsfinale i bilcross-arrangør, på sin Facebook-side, om årets Landsfinale-arena Grenland motorsportsenter.

Det betyr at banetraseen blir mer lik slik den var da bilcrossbanen åpnet, med det aller første løpet tilbake på høstparten 2010.

Delte meninger om dumpa

KØ I DUMPA: Da NMKs Landsfinale for junior 2018 ble kjørt på Grenland motorsportsenter var siste gang dumpa var i bruk. Nå skal den fylles ut og traseen kommer tilbake – på flatmark. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Traseen er varslet at den blir lik, men høydeforskjellen skal jevnes ut, slik Bilcross.no har fått det forklart. Dette er ifølge NMK Grenland-ildsjel Even Hvaal på grunn av flere uheldig utfall i utgangen av dumpa.

– Vi må sette sikkerheten i høysete, derfor ser vi oss nødt til og heise den en del for få en roligere utgang og slippe dette, skriver Even i kommentarfeltet.

Flere ser ut til å savne den kuperte dumpa: – Den er helt rå å kjøre sånn som den her, skriver Espen Johnsen.

Tilbake til start – nesten

Grenland-banen har, i løpet av de 15 sesongene det er blitt kjørt løp her nå, vært gjenstand for mange endringer av banetrase. Dette er å gå mer tilbake til slik banen var opprinnelig.

Det store bilcrossløpet på Grenland motorsportsenter har de senere årene vært Talentracet, som du kan lese mer om her. Det var også i første versjon av dette løpet for fem år siden at dumpa ble droppa.

Det er blitt kjørt en Landsfinale her tidligere, det var NMKs Landsfinale for junior tilbake i 2018. Og dette var siste løpet dumpa ble kjørt i bilcrossløp.

Mimre? Se Talentracet i fjor:

Sjekk også: Se og hør 1. runde i Bilcross.no-cup 2024.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

, ,