Surfet inn til seier i historisk løp på Grenland motorsportsenter

LÆREGUTT OG LÆREMESTER: Juniorvinner Håvard Gryte (NMK Tønsberg) gikk på juniorkurs hos Stian Ormestad (NMK Tønsberg) som vant åpen klasse – de møttes igjen på toppen av pallen etter tidenes første løp på det splitter nye Grenland motorsportsenter lørdag 11. september 2010. Foto: Siv Anita Petersen, Bilcross.no.

Det er ikke ferdigkjørt før du passerer målflagget, og det viste seg til det fulle i åpningsløpet på Grenland motorsportsenter. For bilcrossen var aller først ut når Norges nyeste og kanskje etter hvert flotteste motorsportanlegg skulle åpnes.

NMK Grenland har stått uten bane i flere år nå, helt siden bilcrossbanen på Geiteryggen ble lagt ned etter siste bilcrossløpet der i 2001-sesongen.

Snaut ti år senere var det duket for åpningsløp på det splitter nye Grenland motorsportsenter, det skjedde lørdag 11. september 2010.

Naboklubben gjorde rent bord

FØRST OVER MÅLSTREKEN: Stian Ormestad (NMK Tønsberg) sladder inn til tidenes første seier på Grenland motorsportsenter. Foto: Siv Anita Petersen, Bilcross.no.

Med hjemmekjørere i stort flertall, og mange store hjemmefavoritter tilbake på bilcrossbanen i anledning den store begivenheten, burde det kanskje blitt NMK Grenland for alle penga på toppen av pallen.

Men den gang ei – det var naboklubben NMK Tønsberg som forsynte seg grovt av premiebordet, og naboklubben sørget for å stikke av med begge de største pokalene.

Det ble seier til Håvard Gryte i juniorklassen og Stian Ormestad i åpen klasse, begge fra NMK Tønsberg, og begge i Volvo 240.

Utfordringer i regnværet

HISTORISK PALL: Disse tre var trioen som kunne klatre opp på pallen i det aller første løpet på Grenland motorsportsenter. Foto: Siv Anita Petersen, Bilcross.no.

Stian Ormestad kjørte seg oppover i feltet fra jumboplass ut av A-finale-starten og opp til andreplass i løpet av fire runder. En halv runde før mål skjer det som ikke skal skje for Erik Weberg Hansen (KNA Eiker) i ledelse – Saaben hans stopper.

Det gjør ikke Volvoen til Stian Ormestad som bokstavelig talt surfer inn til seier på det veldig regntunge føret.

– Veldig synd for han som ledet. Jeg skjønner godt at han er skuffa, sier seierherren tilslutt.

Sen sesongstart

HISTORISK JUNIORPALL: Disse tre var trioen som kunne klatre opp på juniorpallen i det aller første løpet på Grenland motorsportsenter. Foto: Siv Anita Petersen, Bilcross.no.

Tidenes første vinner på Grenland motorsportsenter får seg ikke helt til å juble over en litt for lettvin seier. Han innrømmer glatt at det å gå helt til topps var flaks, selv om det langt ifra er første gang han går til topps i dette gamet.

Etter en kjapp hoderegning kommer han fram til at han har runda ti bilcross-seiere med førsteplassen i åpningsløpet på Grenland motorsportsenter.

Denne sesongen har det ikke blitt noen løp, før dette åpningsløpet helt på tampen av 2010-sesongen.

En av landets beste bilcrossbaner?

STOLT STAB: NMK Grenland kan være stolte av det de har fått til på det splitter nye Grenland motorsportanlegg. Her skal det bli mye moro fremover! Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Men dette løpet måtte jeg få med meg. Og banen er blitt en av landets aller råeste. All honnør til NMK Grenland og naboklubber, med blant annet min egen NMK Tønsberg, som har fått til dette på dugnad.

Håvard Gryte har rukket flere løp denne sesongen, og flere A-finaler. Men det er første gang han går helt til topps.

Til alt overmål ble junioren kurset av åpen-vinner Ormestad for å få bilcross-lisensen.

Ubeseiret juniorvinner

DRAMATIKK: A-finalen starter med et skikkelig smell. En hjemmefavoritt står på tverra bare noen få meter etter startstreken. Foto: Siv Anita Petersen, Bilcross.no.

– Det var veldig vått i finalen og bare om å gjøre å komme seg til mål. Jeg hadde sikkert litt flaks, men jeg kjørte fra alle konkurrenter i innledende omganger også, sier Gryte som var beste juniorkjører både på tørt og vått sist helg.

Neste bilcrossløp i nærheten er allerede til helga med bilcross på Basserudåsen rett utenfor Kongsberg, da kjøres den tradisjonsrike Sølvcrossen.

Der vil mange NMK Tønsberg-kjørere stille til start i kampen om en ny seier. Og revansjesugne NMK Grenland-kjørere.

PUBLIKUMSBANE: Alle har god oversikt over banen, men i åpningsløpet ble det brukt mange provisoriske løsninger – etter hvert vil også publikumsområdene bli opparbeidet på Grenland motorsportsenter. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

ÅPNINGSLØP: Det aller første løpet på Grenland motorsportsenter gikk av stabelen lørdag 11. september 2010. Og bilcrossen fikk æren av å innvie det splitter nye motorsportanlegget. Foto: Siv Anita Petersen, Bilcross.no.