Tre bilcrossløp til helga med rundt 150 til start totalt

FØRSTEMANN! Bilcross på Rallebanen er aldri kjedelig, verken for de på banen og alle rundt. God, gammeldags bilcross på en skikkelig bilcrossbane. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Tre terminfestede bilcrossløp, der vi har klart å finne informasjon om to av dem, og aller størst til helga blir Sommerløpet på Rallebanen.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

Til helga er det tre bilcrossløp, men vi må smøre oss med enda mer solkrem og tålmodighet før de skikkelig store sommerløpene kommer på rad og rekke: Goldagsløpet, Smådølfestival og Sommerfestival.

Vi snakker også om de store sommerløpene i Bilcrosspraten – se og hør den her. Til helga er rundt 150 bilcrossere klare for kamp.

Ny giv på en god, gammel bane

TILBAKE PÅ TERMINLISTEN: Trollheimløpet kom tilbake i fjor, på en skikkelig bilcrossbane – som lå brakk i flere år før fjorårets comeback. Årets oppgjør teller som kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinale for åpen- og juniorklasse. Foto: Privat.

Søndag 9. juli 2023 kjører NMK Surnadal Rindal Trollheimsløpet på Trollheim motorsenter, en bilcrossbane som ble vekket opp av dvalen igjen i fjor.

Det var på nyåret i 2019 at Bilcross.no skrev om en liten gjeng med ildsjeler som satte himmel og jord i bevegelse for å få kjørt bilcrossløp på banen igjen.

Alt var i rute for et løp i 2020-sesongen etter en stor dugnadsinnsats for å få alt på stell igjen på en god, gammel bilcrossbane. Men så kom korona-pandemien og stakk kjepper i hjulene.

Snaut femti påmeldt

STOR DUGNADSINNSATS: Ildsjeler har stått på for å oppgradere den gamle bilcrossbanen til dagens standarder med curbs, dekkbarrierer og autovern – blant annet. Foto: Privat.

Trollheimen-comebacket kom i 2022-sesongen, og det ble skikkelig god, gammel bilcrosskjøring igjen. Til helga kommer årets oppfølger, som teller som kvalifiseringsløp for åpen- og juniorklasse. Det er også satt opp pengepremier til de tre beste i åpen klasse, forteller Hanne Bredesen på vegne av arrangøren.

Klubben har ikke oppgitt noen hjemmeside, men linker til en høyst oppegående Facebook-side fra NBFs terminliste med tilleggsregler, påmelding og startliste (alle eksterne lenker).

Der finner vi at det fortsatt er mulig å melde seg på, og at det i skrivende stund er snaut femti påmeldt. Første start går søndag klokka 11.00, forteller Hanne på vegne av arrangøren.

Løp lengst nord i landet?

BILCROSS I NORD: NMK Alta sine nettsider funker ikke når vi klikker oss inn på linker om bilcross. Derfor vet vi fint lite om bilcrossløpet lengst nord i Norge som er terminført til helga. Foto: Privat.

Det kjøres også to todagersløp 8. – 9. juli 2023, og det ene løpet går lengst nord i landet: NMK Alta har terminfestet et bilcrossløp over to dager på Norges nordligste bilcrossbane, Kvenvikmoen motorpark.

Vi makter ikke å finne noen informasjon om løpet verken på NMK Alta sine nettsider (ekstern lenke) eller med et søk i ordinære og på sosiale medier.

Bilcross.no hører gjerne fra klubben dersom det blir løp, så vi kan videreformidle info om det.

Vi har også forhørt oss litt med lokalkjente, uten hell.

Snaut hundre påmeldt

TOMMEL OPP: Hjemmekjørerne stiller alltid kvinne- og mannsterke opp på Rallebanen i de tradisjonelle rød-blå-hvite NMK Bø-fargene. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det største løpet til helga går på Rallebanen utenfor Bø i Telemark, der NMK Bø kjører sitt tradisjonelle Sommerløp over to dager. Fortsatt forteller forsiden på NMK Bø sine nettsider (ekstern lenke) om et crosskartløp for to år siden.

Men etter litt leting finner vi en startliste som teller nesten 100 deltakere, det er ikke verst – NMK Bø holder seg nå på dette høye deltakerantallet, som de også hadde i sesongstarten på samme bane.

Det er fortsatt mulig å melde seg på, påmeldingsfrist er 5. juli klokka 18.00. Linken fra WRM-systemet til tilleggsreglene for løpet funker ikke (eksterne lenker).

Derfor vet vi ikke tidspunkt for første start lørdag og søndag.

Les også: Comeback for Trollheimen.

RALLE-RACE: God, gammeldags bilcross på Rallebanen, NMK Bø. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Bilcrosspraten: Fulle sommerløp-startlister:

Les også: Ny budrekord – ikke bare i Norge, men i Norden.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!