Straks starter påmeldingen til Goldagsløpet – og her blir det garantert rift om en plass på startlistene

GOLDAGSLØPET ER TILBAKE: Savnet har vært stort, og gjensynsgleden vil bli om mulig enda større når vi igjen kan innta Fuglehaugen motorsenter for Goldagsløpet 2022. Både 2020- og 2021-oppgjøret ble avlyst på grunn av korona-pandemien. Foto: Stian Ormestad.

Fredag klokka 12.00 åpner påmeldingen til Norges største billøp gjennom flere tiår – da vil mange bilcrossere sitte klare for å sikre seg en plass på startlistene når det endelig igjen skal kjøres Goldagsløp.

Sjekk også: Goldagsløpet – så bra bilcross bare kan bli?

NMK Gol er endelig klar for fartsfest på Fuglehaugen igjen, med stappfull publikumsskrent under Goldagsløpet 2022. To års pause er snart glemt, for nå er endelig Norges største billøp gjennom flere tiår tilbake.

Påmeldingen åpner klokka 12.00 fredag 1. juli 2022 – løpshelga er 15. til 17. juli, med trening fredag kveld og konkurranse gjennom lørdag og søndag. Mer info finnes på NMK Gols nettsider (ekstern lenke).

Lang-bilcross-helg

TITTELFORSVARER: Sondre Evjen (NMK Gol) sørget for hjemmeseier i det foreløpig siste Goldagsløpet for tre år siden, før korona-pandemien. Her flagges han av startplata for sitt treningspass på fredagskvelden før triumfhelga på hjemmebane i 2019. Foto: Stian Ormestad.

Noen starter Goldagsløpet allerede torsdag 14. juli, da blir det tradisjonen tro en fest på Pers hotell for hovedsakelig funksjonærer og førere – men alle andre er også hjertelig velkomne, forteller Ingrid Haugo på vegne av arrangøren NMK Gol.

– Vi gleder oss veldig – her blir det sosialt og mye fart og spenning hele helga, lover Ingrid. 

Og det vet vi alle at er et løfte som er lett å holde.

Seier henger høyt

SOMMER, SOL OG BILCROSS: Bilcrossfolket vil trekke i tusentall til Fuglehaugen og Goldagsløpet 2022. Foto: Stian Ormestad.

Dugnadsgjengen sørger som vanlig for mye godt å spise og drikke i kioskene og kafeteriaen. Rammen rundt løpet både på banen og i Gol sentrum er alltid upåklagelig.

Speakerduoen Ove Stuveseth og Ole Halvor Fossum skal holde publikum oppdatert på hva som skjer med hvem hele helga, og den svært så rutinerte løpslederen Audun Vestenfor skal sørge for at alt går på skinner – om ikke på banen, så arrangementet som sådan.

Så alt ligger til rette for et godt, gammeldags Goldagsløp 15. – 17. juli 2022, der det å henge med i toppen henger høyt.

Norges største billøp

DRAMATIKK: Det er alltid action i Goldagsløpet, som kjøres på en ekte bilcrossbane. Foto: Stian Ormestad.

Goldagsløpet ble kjørt aller første gang i 1990, og har blitt kjørt hvert eneste år siden – bortsett fra de to siste korona-sesongene med avlysninger.

Løpet har i antall deltakere og publikumsantall over tid vært Norges største billøp, og i 2019 ble det feiret at det var det 30. Goldagsløpet i rekken.

Nå er endelig sesongens store høydepunkt tilbake på bilcross-kalenderen, og det ventes stor pågang når påmeldingen åpner fredag 1. juli 2022.

Se finaledagen i det aller første Goldagsløpet:

Sjekk også: Goldagsløp-abstinenser?

Bakgrunn: Norges største billøp er tilbake – tre år siden sist.

Sjekk også: Nå blir det Goldagsløpet for alle penga!

Seier i Goldagsløpet: – Dette er det største!