Endelig fritt frem for et godt, gammeldags Sommerløp i Valdres – med splitter ny og flott publikumsplass

HJEMMEFAVORITT: Fersk pappa Petter Leirhol (NMK Valdres) stiller med startnummer 29 i Sommerløpet på hjemmebane. Foto: Stian Ormestad.

NMK Valdres var en av klubbene som holdt hjulene i gang gjennom korona-pandemien. Det var Sommerløp, og det var Truls ala Hellstrøm-bilcross på Sundvold motorbane. Nå er det slutt på alle begrensninger, og full bilcross-rulle igjen lørdag 2. juli 2022.

Sjekk også: Truls og Hellstrøm tester ut bilcross med et brak.

NMK Valdres sitt sommerløp teller som kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinaler, og det er 71 påmeldt per nå – en dag før påmeldingsfristen løper ut 29. juni klokka 12.00. Taket er satt på 110 deltakere.

Så ivrig er dugnadsgjengen i Valdres på å ønske publikum tilbake, at de etter stor dugnadsinnsats har fått laget til en ny, fin publikumsplass med god oversikt over hele bilcrossbanen.

Gromme bilcrossnavn og -biler

ALLTID EN FAVORITT: Petter Leirhol har her vunnet sommerløpet på Sundvold for to år siden. Foto: Stian Ormestad.

Ifølge startlistene er det mange gromme bilcrossnavn og -biler som stiller til start – første start går klokka 09.00 lørdag morgen. Det kjøres tre omganger og finaler.

I åpen klasse er det som vanlig noen påmeldte fra NMK Nore Uvdal som sikter mot A-finale og kvalifisering til Landsfinale på Smådøl.

I juniorklassen kommer Remi Torgersen (NMK Modum Sigdal) rett fra seier på Sankthanscrossen og 2. runde i Bilcross.no-cup.

Mer info om løpet finner du på arrangøren NMK Valdres sine nettsider (ekstern lenke).

Holdt hjulene i gang under pandemien

MAX ATTACK: En ekte bilcrossbane i Valdres, der det må laddes skikkelig for å nå helt til topps! Foto: Stian Ormestad.

NMK Valdres var en av de aller første arrangørene som la planer for korona-cross under pandemien, som klarte å arrangere løp med store begrensninger.

Det får klubben igjen for nå også etter pandemien, med mange påmeldt i en tid der mange andre arrangører kan slite litt med å få nok deltakere på løp.

I en stille 2020-sesong inntok Truls Svendsen og Eivind Hellstrøm Valdres, der de også kjørte bilcross.

Det ble det god TV ut av, og det kan du lese mer om her.

Flere løp den første juli-helga

Det er flere bilcrossløp til helga i tillegg til Sommerløpet i Valdres: Todagersløp på Svenningdal motorstadion i regi av NMK Grane, Sommerløp på Kvinlog, NMK Kvinesdal, og det er bilcrossløp på Tynset motorsenter i regi av NMK Tynset.

Valdres, Kvinesdal og Tynset teller som kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinaler for junior og senior.

Oversikt over alle kvalifiseringsløp finner du på Norsk motorklubbs nettsider (ekstern lenke).

Truls ala Hellstrøm-bilcross: – En stor opplevelse!

 

Les mer om NMK Valdres i Bilcross.no-arkivet.