Truls og Hellstrøm tester ut bilcross med et brak

Det ender som det ofte gjør i bilcross: Med et smell! Ikke rart Truls fikk føle på bilcross-nervene: – Du mener at du skal slippe en fjert, men så kommer det litt mer?

Bakgrunn: Steffen skal slåss med Truls og Hellstrøm.

Siste onsdag i juli var det duket for et litt spesielt bilcross-oppgjør på Sundvold motorbane, NMK Valdres.

Truls Svendsen og Eivind Hellstrøm tok TV-programmet Truls ala Hellstrøm til Valdres for å oppdage lokale matskatter – og prøve seg på bilcross.

UTFORDRER: Steffen Raaholdt (NMK Valdres) er en av Norges beste bilcrossere. Og hjemmebanen kjenner han ut og inn. TV-duoen fikk et godt forsprang i finalen. Foto: Stian Ormestad.

– Skikkelig gøy!

Hellstrøm tok rattet, og Truls fikk ansvar for vindusvisker og veibeskrivelse.

Begge synes det var skikkelig gøy, etter at bilcross-nervene før start hadde gitt seg. Ikke rart det var godt med nerver, egentlig:

For bak dem skulle selveste Steffen Raaholdt (NMK Valdres) jage med en av sine sinnsyke Volvo langtak.

TV-duoen fikk noen sekunders forsprang.

Hvordan det hele ender i selve finalen, får du først se når TV-programmet sendes i løpet av høsten 2020.

Klinka i autovernet

MENTOR: Kai Morten Granli, nestleder i NMK Valdres, skulle lære TV-duoen å blir bilcross-mestere på fem minutter, med startprosedyre, alternativspor og taktikk. Foto: Stian Ormestad.

Men Bilcross.no får lov å røpe at Hellstrøm klinka i autovernet ved skotuppene til Bilcross.no-fotografen.

BITT AV BILCROSS-BASILLEN: Eivind Hellstrøm trivdes nesten like godt bak et bilcrossratt, som ved kjeler og stekepanner. Foto: Stian Ormestad.

– Pedalene sitter litt tett og passer ikke helt til bena mine. Men det er jo alltid noe å skylde på, sier Hellstrøm til Bilcross.no og ler.

Det er godt humør i bilen etter smellen, og Truls skryter – med rette – av kjøringen til sin mat-makker.

Og Volvoen fikk ikke store skadene, så det ble mer kjøring.

– En stor opplevelse

Hellstrøm forteller at han er interessert i bil. Spesielt biler som går bra.

Da gjør det ikke noe om de har et litt rufsete ytre, som bilcrossbilene ofte har.

– Jeg har aldri drevet med motorsport som sådan, men jeg har prøvd meg litt på bane noen ganger tidligere.

– Jeg liker å kjøre biler som går bra, sier Hellstrøm.

– Så dette var skikkelig gøy. En stor opplevelse! sier Hellstrøm med et bredt bilcross-glis.

Akkurat som alle får, når de tester ut denne bilsporten.

BILCROSS I BESTE SENDETID: Det er bare å glede seg til bilcross-show på TV 2 til høsten med disse to. Foto: Stian Ormestad.

SIKKERHETEN PÅ TOPP: Alt må gå forskriftsmessig for seg, også på showløp for TV. Foto: Stian Ormestad.

SKRUR PÅ SEG HJELMEN: Eivind Hellstrøm tar rattet, mens Truls Svendsen er kartleser rundt bilcrossbanen. Foto: Stian Ormestad.

GLAD I FART OG SPENNING: Eivind Hellstrøm har sansen for biler som går bra. Også bilcrossbiler, tross et litt rufsete ytre. Foto: Stian Ormestad.

BREDT – BREDT – BREDT! Truls mener de må kjøre bredt, og blåser egentlig i resten. Foto: Stian Ormestad,

SNURR: Litt disputt inne i bilcrossbilen etter en smell. Vi aner ikke hva som blir sagt, men vi vet en ting: Dette blir bra TV! Foto: Stian Ormestad.

STUK: TV-duoen fikk en grei Volvo å ratte rundt Valdres-banen, med et fint stuk med godt pådriv – og Hellstrøm fant så til de grader gasspedalen! Foto: Stian Ormestad.

ENGASJERT PUBLIKUM: TV-duoen får stor applaus over målstreken. Med bare tre deltakere, var det plass til et unormalt stort publikum i denne unormale bilcross-sesongen med strenge korona-restriksjoner. Foto: Stian Ormestad.

I GODT DRIV: Ingen tvil om at Hellstrøm har sansen for å kjøre fort. Vi lar oss imponere av kjøringen til bilcross-debutanten, mot en av landets råeste bilcrossere på hjemmebane. Foto: Stian Ormestad,

OOOPS! Bilcrossbulken kom kjapt for Truls og Hellstrøm. Men hvem har vel blitt en barka bilcrosser uten litt bulking? Foto: Stian Ormestad.

HEIA, HEIA! Publikum heier på hjemmefavoritten – eller TV-duoen. En artig onsdag ettermiddag på Sundvold motorbane. Foto: Stian Ormestad.

HELT RÅ: Steffen Raaholdt (NMK Valdres) startet litt etter TV-duoen. Så var det å jage som besatt! Foto: Stian Ormestad.

SLADDER SEG VEI: Denne ekvipasjen i speilen kan skremme vannet av noen og enhver. Ikke minst to bilcrossdebutanter på sin første bilcross-test. Foto: Stian Ormestad.

PREMIESEREMONI: Hvem som klatrer opp på hvilket trinn på pallen, det røper ikke vi. Det får du se i TV-programmet til høsten. Foto: Stian Ormestad.

DIGGER BILCROSS: To nye bilcross-patrioter, som fikk kjenne på nervene, kicket og gleden over å ha kommet seg noenlunde helskinnet gjennom bilcross-debuten på Sundvold motorbane. Foto: Stian Ormestad.

Sjekk også: Spolert bilcross-sesong? Ikke for denne bilcrossjenta!

Bilcross-bloggen: – Det fantastiske bilcross-Norge!

, , ,