– Valgets kval? Det skjønner vi godt!

TALENTRACE: To bobler svever over langsletta i fjorårets A-finale i Talentrace på Grenland motorsportsenter. Da ble det også for første gang en bakhjulstrekk-seier – med boble. Jonas Dalseth Jakobsen (NMK Hålogaland) sørget for det. Foto: Stian Ormestad.

Bilcross.no har allerede skrevet om en fantastisk juni-bilcross-måned – gromløpene kommer på rekke og rad. Og denne helga kommer to av de største på en og samme helg.

Bilcrossbloggen: – For en fantastisk drømme-juni!

Talentracet på Grenland motorsportsenter – eller Landskamp.no på Momarken bilbane? To av sesongens grommeste løp krasjer denne helga, 17. – 19. juni 2022.

Det er ikke rart at både de som kjører og alle som skal se på bilcrossløp denne helga har vanskelig for å bestemme seg. For dette blir helt rått – begge steder!

Flest påmeldt på Grenland

CLOSE RACE: Grenland-banen er en av landets råeste bilcrossbaner, slik den blir kjørt under Talentracet – akkurat som den ble kjørt under åpningsløpet her for snart 12 år siden. Her kjempes det i fjorårets A-finale for damer, der det tilslutt ble en Alfa Romeo-seier med Judith Rafoss (NMK Konsmo) bak rattet. Foto: Stian Ormestad.

NMK Grenland har klart mesterstykket å kjøre Talentracet uavbrutt siden det første oppgjøret tilbake i 2019, også i korona-årene 2020 og 2021 – som en smak av storløp i en ellers trist pandemi-periode.

I år er munnbindene kastet og aldri før har flere vært påmeldt – og kanskje setter vi også publikumsrekord? NMK Grenland får nå betalt for å strekke seg langt for å få til løp i korona-tid.

151 påmeldinger har tikket inn til Talentracet, der det også blir en utrolig artig gjesteklasse.

Mer info om løpet finner du på arrangørens nettside (ekstern lenke).

Landskamp.no-comeback

LANDSKAMP-SEIER: Tittelforsvarer etter seieren tilbake i 2019, Steffen Hansen (NMK Gardermoen) – som faktisk tok sin aller første seier med denne triumfen. Foto: Stian Ormestad.

Da er det noe færre til start i Landskamp.no på Momarken – der er deltakerantallet 118 i skrivende stund – kanskje ikke så rart, siden dette løpet har ligget brakk i to bilcross-sesonger.

Landskamp.no ble første gang arrangert i 2001, så ble det en lang pause før løpet gjenoppsto i 2010. Nå må det nok reetableres igjen for å komme tilbake til gamle høyder.

Siden 2010 har storløpet blitt kjørt hvert år, unntatt de to siste korona-sesongene. Dermed blir dette det 12. året med Landskamp.no på Momarken siden 2001.

Mer info om løpet finner du på arrangørens nettside (ekstern lenke).

Mye kjøring og massevis av bilcross-underholdning begge steder

FULL FART: Momarken bilbane er arena for Landskamp.no for 12. gang. Foto: Stian Ormestad.

Tar du turen til Grenland motorsportsenter, så går første start klokka 09.00 lørdag og klokka 10.00 søndag. Allerede fredag kveld kan du se bilene i aksjon på trening mellom klokka 19.00 og 21.00.

På Momarken kjøres det trening lørdag, umiddelbart etter førermøtet som starter klokka 08.00. Så starter 1. omgang umiddelbart etter treningen er ferdigkjørt.

Søndag fortsetter Landskamp.no med første start klokka 09.00. Begge løp er todagersløp, så sånn sett kan du rekke å få med deg en løpsdag på hver side av fjorden.

Begge arrangører strekker seg svært langt for at løpene skal bli helt verst, både for deltakere og publikum.

Enda flere løp landet rundt

Det er også flere lokale løp rundt om i landet: Juni-løpet på Eikås motorsenter i regi NMK Bergen, Vårløp på Evenes motorstadion i regi av NMK Hålogaland, og kvalløp på Verdal motorsenter i regi av NMK Verdal Levanger.

Det er også Drevsjøcrossen på Drevsjø motorstadion i regi av NMK Engerdal.

Bilcross.no vil oppdatere så godt vi kan i våre kanaler.

Landskamp.no: Steffen Hansen tok sin første seier!

Talentracet: – Det var sjukt tøft!

Abonner på Bilcross.nos YouTube-kanal.