Bilcrossbloggen: – For en fantastisk drømme-juni!

KLART FOR TALENTRACE: Løpsleder Daniel Laudal er klar for storløp uten restriksjoner. Foto: Stian Ormestad.

Tenk deg to år tilbake, da vi satt i hvert vårt vognskjul og stura – alt var utsatt eller avlyst, ingen bilcrossløp i sikte. Og sett det opp mot det som nå står på trappene: En drømme-juni for alle fartsfrelste bilcrossere.

Sjekk Bilcross.nos anbefalinger for bilcross-sesongen.

Bilcross ble plutselig ikke så viktig da korona-restriksjonene kom og meteren, munnbind og håndsprit ble hverdagen.

Men alle bilcrossere var vel enig om at av alt uviktig her i livet, så er bilcross det aller viktigste.

Klarte å kjøre løp i korona-tida

EGEN PODCAST: Talentracet har fått sin egen podcast der vi følger forberedelsene frem til årets oppgjør – det første uten begrensninger siden det aller første oppgjøret tilbake 2019. Foto: Stian Ormestad.

Derfor klarte noen arrangører å gjennomføre løp med strenge restriksjoner – som Talentracet. De kjørte det som tross begrensninger kunne kalles storløp i korona-tid. Det krevde mye, men NMK Grenland fikk det til!

Nå er det klart for et nytt oppgjør på Grenland motorsportsenter, helga 17. – 19. juni 2022 – helt uten korona-restriksjoner.

Mer om løpet og påmelding finner du på arrangøren NMK Grenlands nettsider (ekstern lenke).

Comeback etter to år korona-avlyst

ENDELIG TILBAKE! Landskamp.no ble første gang kjørt i 2001, og det blir et hjertelig gjensyn med storløpet etter to år korona-avlyst. Foto: Stian Ormestad.

Et storløp som kommer tilbake etter korona, er Landskamp.no på Momarken bilbane i regi av NMK Trøgstad – samme helga som Talentracet 17. – 19. juni 2022.

Dette løpet ble avlyst både i 2020 og 2021, og er endelig tilbake i 2022.

Mer om løpet og påmelding finner du her (ekstern lenke).

To storløp – ett nytt og ett gammelt

ENDELIG TILBAKE: Eliteracet har også vært avlyst de to foregående sesongene – endelig tilbake nå i 2022-sesongen! Foto: Stian Ormestad.

Men juni-måned starter allerede den første juni-helga med to storløp: Nykommeren Fra Namdal til Hell, som kjøres over tre dager på tre forskjellige baner 4. – 6. juni 2022 – mer om løpet og påmelding finner du her (ekstern lenke).

Og ikke minst Eliteracet 2022 – som også ble avlyst både i 2020 og 2021. Mer info om løpet og påmelding finner du på arrangøren NMK Nord-Gudbrandsdal sine nettsider (ekstern lenke).

Til Eliteracet 2022 er alle de beste fra storløp i 2019-sesongen invitert, den siste normal-sesongen før korona.

Årets Landsfinale-sirkus snurres i gang

TITTELFORSVARER: Det er ikke blitt kjørt Landsfinaler siden forrige normalsesong før korona, tilbake i 2019. Da vant Tor Ole Grythe (NMK Hønefoss). Foto: Linda Flåteteigen.

Og som ikke det var nok, så starter også årets Landsfinale-sirkus nå i juni-måned – etter to år med korona-utsettelser. Og det snurres i gang med NMKs Landsfinale for veteraner på Vinjarmoen, NMK Fluberg, lørdag 11. juni 2022, med mulighet for å teste banen fredagen før løpet.

«Sesongens triveligste løp» har Bilcross.no ofte skrevet om Veteranlandsfinalen, der gamle slåsskjemper møtes for en slåsskamp til på bilcrossbanen. Men utenfor banen er det godstemning, der gamle kjente møtes igjen – og nye bekjentskaper stiftes, som vanlig er på bilcrossløp.

Mer info om løpet og påmelding – påmeldingsfrist er 5. juni, og per nå er drøyt 80 gamlinger påmeldt – finner du på arrangøren NMK Flubergs nettsider (ekstern lenke).

Enda mer bilcross-snadder

ENDELIG TILBAKE! Sankthanscrossen har heller ikke blitt kjørt siden 2019, etter to år med korona-avlysning. Løpet er både kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinaler og 2. runde i Bilcross.no-cup 2022. Foto: Stian Ormestad.

Men det er enda mer bilcross-snadder i vente i juni, og da snakker vi bilcross-cuper: Sankthanshelga 25. – 26. juni 2022 blir det igjen Sankthanscross på Sigdal, etter to år med korona-avlysning.

Dette er også 2. runde i Bilcross.no-cup 2022, landets per nå lengstlevende og største bilcross-cup – der det er stor spenning også i år. Mer info og påmelding finner du på arrangøren NMK Modum Sigdal sine nettsider (ekstern lenke).

Og på Vendkvern motorbane kjører NMK Hamar 2. runde i Ifor Williams-cup 2022 den samme helga, med sitt sommerløp. Mer info og påmelding kommer på arrangørens nettside (ekstern lenke).

Pluss mye, mye mer!

BILCROSS-CUP: Ifor Williams-cup er blitt kjørt også i korona-tid, all kred til NMK Hamar som fikk til det med fantastisk innsats! I år er cupen i gang og fortsetter med 2. runde den siste helga i juni på Vendkvern motorbane, NMK Hamar. Foto: Stian Ormestad.

I tillegg er det mange flere terminførte bilcrossløp rundt omkring i Norges bilcrossland, med tidenes første kvalifiseringsløp til Landsfinalen på Finnskogbanen 4. juni, sesongstart på årets Landsfinale-bane for juniorer på Brekka 4. juni, sesongstart på årets Landsfinale-bane for åpen klasse på Smådøl 4. juni.

Det er også 1. runde i Bø-cupen helga 4. – 5. juni, Todagarscrossen på Vikedal 4. – 5. juni, Juni-løpet på Konsmo 6. juni. Videre er det bilcrossløp på Bollandsmoen 11. juni, i Bardu 11. – 12. juni, i Rana 11. – 12. juni, i Trysil 12. juni.

Så er det bilcross i Verdal og Engerdal 18. juni, todagersløp i Bergen og Evenes 18. – 19. juni, i Tromsø 25. – 26. juni – samme helga er det også Wallenbergløpet på Orkla og bilcrossløp på Svenningdal, NMK Grane.

HELT PÅ TUPPA! Den juni-måneden som ligger foran oss nå i 2022-sesongen, var bare en fjern drøm for oss bilcrossere de to foregående sesongene. Foto: Stian Ormestad.

Sjekk også: – Godt med påmeldinger – har plass til enda flere!

Bilcross-bloggen: – Hva er det som er så moro med bilcross, ‘a?

Les flere saker fra Bilcross-bloggen.

, , ,