153 klare for cross – fortsatt mulig å melde seg på

GULLGUTT: Sigbjørn Haugland (NMK Bø) er like kjekkas nå som tidligere, og det fører til at utfordrere fra store deler av landet kommer til Rallebanen for å prøve å klå seg på ham. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Tre terminfestede løp den første juli-helgen, der ett av dem ble avlyst allerede lenge før løpsdato – men de to andre går som planlagt på gode, gamle bilcrossbaner. På Rallebanen er bilcrossen tilbake til gamle høyder.

Les også: Bilcrossbanen er endelig tilbake etter mange år brakk.

Mimre? Se Bilcross.no-oppsummeringen fra sesongstart på Ralle 2024.

Juli kommer med mange store sommerløp, med fulle startlister på Smådølfestival, Sommerfestival og Goldagsløp. Det er ikke langt ifra fulle startlister på Ralle til helga, denne første juli-helga – men det er plass til 39 til på startlistene, rett før påmeldingsfristen løper ut.

To av tre terminfestede løp til helga blir noe av, og begge løpene som skal kjøres har fortsatt påmeldingen åpen noen timer til. I skrivende stund er det totalt 153 påmeldte til begge løpene.

To av tre løp blir kjørt

KREVENDE GRUSBANE: Bilcrossbilene skal igjen fyres opp og slåss om plasseringene på Trollheimen motorstadion. En enorm dugnadsinnsats ble lagt ned for å få banen godkjent igjen etter flere år uten løp her. Foto: Privat.

Det er en stund siden sist det var godt over hundre påmeldte til Sommerløp på Rallebanen, NMK Bø: I skrivende stund er det 111 påmeldte til todagersløpet 6. og 7. juli 2024. Taket er satt til 150. Dette er 2. runde i årets Bø-cup og det blir en runde i Laban-cupen, siden runden på Bjorli ble avlyst samme helg.

Avlysningen skjedde allerede 18. juni med en melding på arrangøren NMK Nord Gudbrandsdals egen nettside (ekstern lenke), der det opplyses at det er problemer med å få på plass sentrale funksjonærer til løpet.

Det skal også kjøres på Trollheimen, NMK Surnadal Rindal, en gammel bane som ble satt i stand igjen i nyere tid – les mer om det her. Trollheimsløpet søndag 7. juli 2024 har i skrivende stund 42 påmeldt.

Blir tellende kvalløp

BILCROSSBANE MED STOR B: Rallebanen, NMK Bø, er helt lik slik den ble laget på starten av 1990-tallet, bare med alternativspor som kom i nyere tid. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det er fortsatt mulig å melde seg på begge løpene til helga, NMK Bø har ordinær påmeldingsfrist i kveld klokka 18.00 torsdag 4. juli 2024. NMK Surnadal Rindal har utsatt påmeldingsfristen til midnatt i dag.

Det har blitt jobbet godt for å nå minstekravet på 20 deltakere i åpen klasse for å få Trollheimsløpet 2024 til å bli tellende kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinale i bilcross, der vi nå vet at fire vil være kvalifisert fra løpet.

Det var tidligere denne uka at NMK og NMK Grenland gikk ut med nyheten om at flere er kvalifisert fra kvalifiseringsløpene landet over.

Påmelding fortsatt åpen

FIGHT: Karl Stian Løvås (KAK Kristiansand) slåss i sesongstarten på Rallebanen med sin Volvo-veteran. Anders Aulom (NMK Tønsberg) presser på for å komme seg forbi. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Takk til alle som har delt, tagget og ikke minst meldt seg på. Vi er nå 20 i åpen klasse og 16 i juniorklassen. Løpet vil da gå som kvalifiseringsløp. Vi har fortsatt åpen påmelding, frem til torsdag 4. juli klokka 24, uten etteranmeldingsgebyr, melder NMK Surnadal og Rindal.

NMK Bø frir spesielt til veteranene rett før det skal kjøres Sommerløp: – Siden vi er så heldige å få lov til å arrangere Veteranlandsfinale neste, år så får alle veteraner kjøre gratis hos oss på sommerløpet nå til helga. Meld dere på!

Her finner du påmelding til Sommerløp på Ralle 2024, og her ser du startlistene (eksterne lenker). Her finner du påmelding til Trollheimsløpet 2024, og her ser du startlistene (eksterne lenker).

Hold deg oppdatert med bilcrossno-snappen

VÅRLØPETS STORE OVERRASKELSE: Jarle Løver (NMK Kongsberg) sto med full pott etter første dag i veteranklassen, med sin digre Ford Granada. Det skjedde i sesongstarten 2024 på Rallebanen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Vil du mimre tilbake til Sommerløp på Ralle i fjor, så ser du Bilcross.no-bildene fra løpet her. Vil du mimre tilbake til årets sesongstart, så ser du bildene fra løpet her og film og oppsummering av løpet her.

Vil du lese mer om Trollheimen og banen som ble gjenåpnet der etter mange år brakk, kan du sjekke ut disse Bilcross.no-sakene.

Bilcross.no-snappen lever før, under og etter løp: bilcrossno – send video og bilder fra garasjer, depot og baner!

Se sesongstarten på Rallebanen 2024:

Mimre? Se bilcrossløp på Rallebanen 1. juni 2002:

Mimre? Se bilcrossløp på Rallebanen august 1997:

Mimre mer? Se Bilcross.no-bildene fra Sommerløp på Ralle i fjor.

Sjekk Bilcrosspraten på Bilcross.no.

SATTE DU PRIS PÅ DENNE BILCROSS.NO-SAKEN?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.