Stor spenning: – Det er mange som sitter klare nå

SPENT: Ingrid Haugo og Arild Solberg under et tidligere Goldagsløp på Fuglehaugen, NMK Gol. I år er løpsdatoen 20. og 21. juli 2024. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I en sesong der noen løp opplever laber interesse, er det en kamp for å få være med andre steder. Ett løp vi kan forvente at det blir stor pågang når påmeldingen åpner, er Goldagsløpet. Og det skjer straks.

Se Bilcross.no-bildene fra fjorårets Goldagsløp.

Mimre? Se filmen fra  Goldagsløpet 2023.

Klokka 12.00 onsdag 3. juli 2024. Da åpner påmeldingen til årets Goldagsløp. Det kan bli et race bare for å få bli med, også her. De store sommerløpene er det rift om å få kjøre.

Påmelding finner du her, startliste etter hvert som påmeldingene kommer finner du her, og info om løpet finner du på denne nettsiden til arrangøren NMK Gol (alle eksterne lenker).

– Håper på bra interesse

Som vi vet, Sommerfestivalen, NMK Aremark, er fulltegnet, Smådølfestivalen ble fulltegnet på ti minutter, og også Sommerløpet på Ralle til helga er tilbake til gamle høyder. For å nevne noen løp og arrangører som opplever stor pågang i påmeldinger.

Nå åpner straks påmeldingen til det som jevnt over har vært landets største billøp siden starten av 1990-tallet, Goldagsløpet.

– Vi håper på like bra interesse som Smådølfestivalen har i år, sier Ingrid Haugo på vegne av NMK Gol.

Norges største bilcrossløp

– Ellers håper vi jo på at Goldagsløpet fortsatt er og blir Norges største bilcrossløp. Det blir ikke venteliste i år, vi stopper lista på 340, forteller Ingrid til Bilcross.no bare timer før det braker løs.

– Vi ser an etter hvert om det er mange som ramler av, og om vi åpner for påmelding igjen på et litt senere tidspunkt – det annonseres før det skjer selvfølgelig.

Taket er 300 startende til slutt, forteller Ingrid på vegne av NMK Gol. I fjor var det flere bilcrossbiler påmeldt på Elverumfestivalen enn til Goldagsløpet.

Allerede noen navn på startlistene

ALLEREDE PÅMELDT: Kristoffer Øyen (NMK Fluberg) vant fjorårets Goldagsløp i juniorklassen, og er allerede på startlisten til årets oppgjør som tittelforsvarer. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Nytt av året er at vi har vi åpnet opp for junior trening, med et begrenset antall på ti stykker, forteller Ingrid. Her blir det altså opprettet venteliste, men kun for junior trening.

Når det gjelder startlistene nå rett før det braker løs med åpning av påmelding på slaget klokka 12.00, så er det noen navn på listene allerede i forkant. Totalt har 23 av fjorårets A-finalister benyttet seg av en forkjørsrett på startlistene.

Alle A-finalistene fra i fjor fikk gratis startavgift i år i premie – les mer om fjorårets Goldagsløp her. Der er det avklart med alle som vil benytte seg av den muligheten, forteller Ingrid til Bilcross.no.

God gammeldags «Goldagsløp-style»

Goldagsløpet skal loses i havn med Bilcrosspratens Mats Bjerknes og Ole Thomas Westby som speakere, det blir sosiale sammenkomster som ramme rundt løpet – også med Goldagan i Gol sentrum. Det blir en ny fartsfest på Fuglehaugen.

– Vi kjører god gammeldags «Goldagsløp-style», sier Ingrid som sammen med sin store dugnadsgjeng har alt på stell foran et nytt fantastisk bilcross-oppgjør med Goldagsløpet – 34 år etter det første oppgjøret.

Løpsdato er 20. og 21. juli 2024. – Vi håper på strålende vær, mye folk og god stemning!, sier en forventningsfull Ingrid Haugo – med god grunn. Det er nok mange som sitter klare nå, for å melde seg på.

Mimre? Sjekk disse linkene fra Goldagsløpet i fjor:

GOLDAGSLØPET: Sesongens høydepunkt for mange bilcrossere, med mye moro på og rundt løpet. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Se Bilcross.no-bildene fra fjorårets Goldagsløp.

Mimre? Se filmen fra  Goldagsløpet 2023.

Sjekk Bilcrosspraten på Bilcross.no.

SATTE DU PRIS PÅ DENNE BILCROSS.NO-SAKEN?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.