NMK åpner for flere i årets Landsfinale – Thea er plutselig kvalifisert likevel: Nå starter biljakten

ÅRETS LANDSFINALE-ARENA: Etter kvalifiseringsløp landet over og tre andre Landsfinaler, for damer, veteran og junior, møtes de beste av de beste til NMKs Landsfinale for bilcross 2024 på Grenland motorsportsenter. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– På grunn av laber deltakelse i bilcross i år, har det ført til at flere klubber ikke har hatt nok førere til full kvalifisering, eller har måtte avlyste. Vi åpner derfor for at 4. og 7. plassen får invitasjon, heter det fra NMK og NMK Grenland.

Sjekk datoene for NMKs Landsfinaler i 2024-sesongen – og kvalløp.

Bakgrunn: Thea overrasket alle i sesongstarten på hjemmebane.

Thea Lutsi (NMK Egersund) imponerte i sesongåpningen på hjemmebane i april 2024, der hun kjørte A-finale i sitt aller første løp i åpen klasse. – Dette hadde jeg virkelig ikke sett for meg, sa hun til Bilcross.no etter bragden.

Et lite skår i gleden var at fjerdeplassen totalt hadde holdt til Landsfinale-kvalifisering, hadde det vært noen få biler til på startlisten. Her var det bare tre som fikk billett til NMKs Landsfinale 2024 på Grenland motorsportsenter.

– Veldig moro å få muligheten

UT PÅ BILJAKT: Thea Lutsi (NMK Egersund) overrasket stort i sesongstarten i år, med samme bil som hun startet å kjøre bilcross med som junior trening for fem sesonger siden. Nå viser det seg at 4. plassen holder til en plass i årets Landsfinale, likevel. Foto: Privat.

Men nå sørger NMK for at flere får bli med, så også 4. plassen til Thea holder til Landsfinale-kval: – Det er veldig moro å få muligheten, sier 19-åringen som nå må ut på jakt etter bil:

– Jeg har veldig lyst, men det er ikke sikkert at det blir noe av. Må få tak i en sprekere bil enn den gode gamle Puma-en min, mener hun om sin trofaste grombil.

A-finale-bilen fra april, den gode gamle Ford Puma-en hun startet i junior trening med og har beholdt siden, har hun kjørt med i hele fem sesonger.

Den tør hun ikke ta med til en Landsfinale, der det blir mye bud, og hun mener også at den vil være for spe i det selskapet som venter på Grenland.

Mange heier på Thea

Thea forteller at hun gjerne vil kjøre Landsfinalen, nå som hun har fått muligheten, men tar et forbehold når det gjelder bil. – Vi må snu oss rundt nå, enten kjøpe eller bygge bil, sier hun om den gode nyheten om Landsfinale-plass.

– Det var deg jeg tenkte på først, da jeg så at også neste på resultatlistene blir tatt med – etter den prestasjonen i sesongstarten. Det var flere i kommentarfeltene som også unte deg en Landsfinale-billett, så jeg?

– Ja, det er jo hyggelig å bli lagt merke til. Nå får vi se om vi får på plass en bil, så får vi se om det blir kjøring eller ikke.

Det er ikke lenge igjen til Landsfinalen på Grenland, bare halvannen måned.

Endringen gjelder alle kvalløp

GODT BRUKT: Fem år etter bilcross-debuten i junior trening ratter Thea Lutsi (NMK Egersund) den samme Ford Puma-en. – Kun egne bud, denne gangen også!, forteller Thea til Bilcross.no. Foto: Anne Beth Mål Arntzen, Arntzen foto.

Endringen, som ble varslet på NMK sine nettsider søndag 30. juni 2024, vil si at løp med 20 – 29 førere som har 3 kvalifiserte, får 4. plassen også bli med. Er 4. plassen kvalifisert fra før, kommer neste mann på lista med ned til 6. plass.

Løp med 30 førere eller mer der det er 6 kvalifiserte, får 7. plassen også bli med. Er 7. plassen kvalifisert fra før, kommer neste mann på lista med ned til 10. plass.

Dette gjelder både for de kvalifiseringsløpene som er kjørt og de som skal kjøres i resten av sesongen.

Her finner du oversikt over alle kvalifiseringsløpene i 2024-sesongen (ekstern lenke).

Fokuserer på bredden

NMK Grenland har gjennom flere sesonger hatt et samarbeid med Markedsligaen, som ønsker å gjøre stas på årets Landsfinale-deltakere. Ifølge pressemeldingen skal det ikke deles ut store pengepremier på enkelte utøvere, men heller fokuseres på bredden.

– Her blir det bli mange heldige vinnere som våre sponsorer trekker ut. Kriteriene for å bli valgt som heldig vinner kan være de utroligste ting. Du trenger ikke å være blant de beste, men bare være deg selv og utøve god sportsånd, heter det i pressemeldingen.

– NMK Grenland ønsker dere velkommen til en fartsfyllt Landsfinale 17. august 2024!

Godt og vel halvkjørt kvalløp-sesong

Alt om årets Landsfinale finner du på nettsiden for løpet. Her finner du startlistene som oppdateres etter hvert som fører kvalifiserer seg og melder seg på (eksterne lenker).

Det er i skrivende stund 69 påmeldte, og kvalifiseringsløpene er godt og vel halvkjørt denne sesongen. Nå blir det en del flere kvalifisert, både fra løp som er blitt kjørt allerede, og løp som kommer.

Vil du mimre tilbake til fjorårets Landsfinale finner du bildene fra løpet her, film kan du se her, og du kan lese mer om fjorårets oppgjør her

Mimre? Se fjorårets Landsfinale:

SATTE DU PRIS PÅ DENNE BILCROSS.NO-SAKEN?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.
,