Vant C-, B- og A-finale: – Hvem er Kongen av Bø nå!??

Sigbjørn Haugland har vært kjekkas lenge nok, nå har en ny kjekkas overtatt tronen på Rallebanen: – Barneskirenn!!!, sier Kjetil Tovsrud fra taket på sin vinner-Volvo.

Sjekk Bilcrosspraten på Bilcross.no.

Såpass kjekkas har Sigbjørn Haugland (NMK Bø) vært, at det trekker konkurrenter fra fjern og nær som bare vil en eneste ting: Slå ham.

Ingen har klart det på svært lenge, vi må to sesonger tilbake for å finne en annen seierherre enn Sigbjørn på Rallebanen.

Mannen alle vil kjøre fra

DET VARTE VELDIG LENGE: En helt bemerkelsesverdig bilcross-seiersrekke er nå brutt. Sigbjørn Haugland (NMK Bø) hadde all grunn til å se seg over skuldren i Sommerløpet – der den uslåelige til slutt ble slått. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Men nå skjedde det, i Sommerløpet på Rallebanen 2024. Med godt over hundre deltakere til start er Rallebanen og NMK Bø så å si tilbake til gamle høyder, mye takket være kjekkasen Sigbjørn Haugland. Han har hisset på seg konkurrenter gjennom to sesonger nå.

Å vinne her har han gjort allerede på forhånd i intervju med Bilcross.no, og etter at seier på seier på seier på seier er i boks, har han nærmest tatt det som en selvfølge.

Men når kamera er slått av, innrømmer han gladelig at det har vært et spill utad der han har tatt i skikkelig – rett og slett for å få folk til å komme til Rallebanen.

«Alle» vil jo kjøre fra Sigbjørn Haugland her, og gjett om det smaker godt når det endelig skjer.

– Barneskirenn!!!

– DEILIGERE ENN Å VINNE LANDSFINALE! Kjetil Tovsrud (NMK Krabyskogen) sparer ikke på glosene og seierjubelen, etter en vanvittig deilig seier i Sommerløpet på Rallebanen 2024. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det er en ny kjekkas som overtar tronen, Kjetil Tovsrud (NMK Krabyskogen), en velkjent kar fra Labanpodden, er heller ingen utpreget sjenert kar. Det bærer rett opp på taket på vinnerbilen:

– Hvem er det som er Kongen av Bø nå!??, roper han etter å ha vunnet C-, B- og A-finalen i en maktdemostrasjon av et finalerace på Rallebanen.

– Det var vel nesten litt for lett?

– Jah! Barneskirenn!!!

Greit med en ny Ralle-vinner nå

BREDT OG FORT: Kjetil Tovsrud sladder inn til Volvo-seier i Sommerløpet på Rallebanen 2024. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Se hele seierintervjuet med Bilcross.no i toppen av denne saken. Kongen som måtte gi fra seg tronen, håper det er midlertidig. Han er like kjekkas som før foran Høstløpet den siste helga i september.

Da skal den største pokalen hjem igjen, den hører hjemme på pokalhyllen til Sigbjørn Haugland – mener han selv. Etter Sommerløpets nederlag, forteller han at humøret likevel er greit:

– Humøret er på plass, synd med punktering så tidlig i A-finalen, men sånn er bilcross. Kjetil skulle nok stått på for å holde meg bak i overkant av tre runder, men det ville seg ikkje denne gangen.

– Bilen ble med hjem igjen på eget bud, så ett nytt hjul og en drivaksel så er den klar igjen. Litt surt å gli vekk på den måten, men Rallebanen hadde nok behov for en ny og fersk vinner nå.

Klar for revansje i september

ENDA EN VOLVO-SEIER: Mye var mot normalt på Rallebanen i Sommerløpet på Rallebanen 2024: Også i juniorklassen ble det Volvo-seier, med Sondre Jahren (NMK Aremark) til topps med lekker kjøring. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Unner han seieren, det var bra kjørt, sier Sigbjørn og gratulerer igjen via Bilcross.no. Han får skryt av seierherren Tovsrud, som har respekt for en hard konkurrent. Se det i videoen i toppen av denne saken.

Sigbjørn Haugland har en oppfordring til bilcross-Norge: – Håper enda flere tar turen i september, jeg er klar for ny kamp da.

Sommerløpet på Rallebanen 6. og 7. juli 2024 telte som 2. runde i Bø-cupen 2024 og 5. runde i Laban-cupen 2024.

Finaleløpet siste helga i september blir cup-finale i både Bø-cup og Bilcross.no-cup.

Borteseier i alle klasser

TILBAKE PÅ TOPPEN: Line Holshagen Lervik (KNA Drammen) har vunnet på Rallebanen før, og gjør det igjen nå – etter stang ut i sesongstarten på samme bane i år. Det blir en ny seier i dameklassen i Sommerløpet på Rallebanen 2024. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Juniorklassen ble vunnet av Sondre Jahren (NMK Aremark), dameklassen Line Holshagen Lervik (KNA Drammen), og veteranklassen Kjell Vidar Handeland (NMK Vikedal).

Ganske så unormalt på Rallebanen: Borteseier i samtlige klasser, ikke en eneste hjemmeseier. På Rallebanen pleier hjemmeførerne fra NMK Bø å gjøre nærmest rent bord.

Men denne gang ble det NMK Aremark, KNA Drammen, NMK Vikedal og NMK Krabyskogen – godt geografisk spredt vinnerklubber i Sommerløp på Rallebanen 2024.

Alle resultater ble lagt ut på snap bilcrossno og finnes også i albumet fra løpet sammen med Bilcross.no-bildene fra løpet på Bilcross.no sin Facebook-side.

Se sesongstarten på Rallebanen 2024:

Sjekk Bilcrosspraten på Bilcross.no.

SATTE DU PRIS PÅ DENNE BILCROSS.NO-SAKEN?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.
,