Bra med påmeldinger – men det er plass til enda flere

SESONGSTART PÅ VENDKVERN: Vårløpet er første løp av tre løp i Ifor Williamscup 2024, med 30.000 kroner i premiepotten. Løpsdato er lørdag 25. mai 2024. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Godt over 100 påmeldt, men arrangøren vil ha enda flere navn på startlistene og utvider påmeldingsfristen. Men vi må si at det ikke mangler på gromme navn allerede, sjekk bare her:

Sesongåpning på neste års Landsfinale-bane: Ny asfalt og enda snillere på bilene.

Det nærmer seg Vårløp på Vendkvern, og ordinær påmeldingsfrist er i dag, torsdag 23. mai 2024 – men absolutt siste frist er fredag klokka 21, melder NMK Hamar som vil ha med flest mulig når Vårløpet kjøres lørdag 25. mai 2024.

Det er mange på startlistene allerede, godt over 100 deltakere – i skrivende stund 111 påmeldte totalt.

Cup, kvalifisering og biltrallelotteri

ALT KLART: Ny asfalt, nye kurbs, og en utbedret banetrase venter bilcrossfolket som trekker i hundretalls til Vårløp på Vendkvern til helga. Foto: NMK Hamar.

Dette er 1. runde i årets Ifor Williams-cup, og det teller som kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinale for senior. Det er også første anledning til å prøve en oppgradert bane før neste års NMKs Landsfinale i bilcross skal gå her.

Hvis vi tar en kjapp titt på startlistene, så legger vi merke til 203 Ingrid Furulund (NMK Hamar) som stiller i en VW Golf, hun var utålmodig og startet sesongen allerede i vinter i Sverige med finalekjøring der.

204 Trym Tyskeberg (NMK Hamar) i Volvo er enda en av mange, mange hjemmefavoritter fra arrangørklubben, han kjørte A-finale i sesongstarten sin i Vårløp på Vinjarmoen i april.

Flere utfordrere på bortebane

VANT I FJOR: Jonas T. Kvernemo (NMK Melhus) tok med seg den største pokalen og sjekken hjem til Trøndelag etter fjorårets Ifor Williams-cup. Han er klar for en ny kamp om totalseieren i år. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Så har vi 205 Jonas Taraldsen Kvernemo (NMK Melhus) i Peugeot, som vant Ifor Williams-cup sammenlagt i juniorklassen i fjor. Det er så mange gode juniorkjørere påmeldt, at her kunne vi nesten ramset opp samtlige startnummer.

Men skulle vi likevel peke ut ett par utfordrere på bortebane til, så må brødrene 222 Kristoffer Øyen (NMK Fluberg) i Opel Astra og 223 Aleksander Øyen (NMK Fluberg) i Nissan nevnes – alltid i toppen, og ofte helt øverst.

Og ikke minst 225 Maren Fulsås (NMK Nore Uvdal) i uviss hvilken bil ifølge startlistene. Fantastisk er det å se at det er hele 13 junior trening til start, også – det gror godt blant bilcross-juniorene.

Argeste konkurrenter i dameklassen

VANT TILSLUTT: Isabell Bye (NMK Hamar) delte på å vinne de to første løpene med Juni Mostue (NMK Hamar), men det var Isabell som trakk det lengste strået til slutt sammenlagt i fjorårets cup. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I dameklassen har bilcrossjentene alltid laget show og skapt stor spenning til siste målgang i Ifor Williams-cup – så også i fjor. Tittelforsvarer i cupen stiller til start, 407 Isabell Turbodoris Bye (NMK Hamar) i uviss hvilken bil ifølge startlistene.

Hun får, i år som i fjor og årene før det – Isabell har også vunnet cupen sammenlagt tidligere – sterk konkurranse fra mange raske bilcrossjenter, påmeldt allerede til 1. runde i årets cup:

Blant andre fjorårets argeste konkurrent som byttet på å vinne løp, 404 Juni Mostue (NMK Hamar) som vanlig i Audi.

Flust med favoritter i åpen klasse

HJEMMEFFAVORITT: Lars Erik Aasvestad (NMK Hamar) er en av mange hardinger på hjemmebane, som helt sikkert skal være med i kampen om den første seieren i år på Vendkvern-banen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Vi må også nevne 412 Danelle K. Nilsen (NMK Hamar) som satser alt og kjører skikkelig rått og flott. Utfordrere på bortebane i dameklassen er blant andre 405 Karola Øye (NMK Valdres), som kommer fra A-finalekjøring i Roppecrossen for ett par helger siden.

I åpen klasse mangler det heller ikke på favoritter, men skal vi bare streife innom ett par helter på hjemmebane når det kjøres bilcross på Vendkvern, så må 3 Lars Erik Aasvestad (NMK Hamar) i Saab nevnes.

Så også 31 Jonas Spangen (NMK Hamar), som alltid er med i toppen. Men Hamar-gutta skal få kjenne på konkurransen fra en hel haug med favoritter på bortebane, blant andre:

Flere utfordrere på bortebane

VINN ELLER FORSVINN: I god bilcross-ånd gir Jonas Holtet (NMK Elverum) alt og det endte på taket opptil flere ganger i fjor. Nå er han klar for å slåss om seier i Vårløpet på Vendkvern. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

4 Christer Fjeldberg (KNA Solør), 12 Nicolai Bakken (NMK Engerdal), 27 Kjell Morten Snøan (NMK Støren), 28 Asgeir Taraldsen (NMK Melhus), 29 Markus Andre Jacobsen (NMK Kongsberg), 35 Erling Rolstad (NMK Nord Gudbrandsdal) er noen å ramse opp.

Eller hva med 36 Hans Einar Mørkhagen (NMK Elverum), 37 Terje Hoff (NMK Gardermoen), eller noen helt andre av de mange sterke navnene på startlistene til Vårløpet på Vendkvern 2024.

26 Jonas Holtet (NMK Elverum) må også nevnes – revansjesugen etter et ukjent antall rullinger på taket på Vendkvern-banen, her er det vinn eller forsvinn som gjelder!

Utvidet påmeldingsfrist

FARTSFEST: Med sesongstart på Vendkvern-banen, neste års Landsfinale-arena. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Påmeldingsfristen er utvidet, og absolutt siste frist er fredag klokka 21. Påmelding til løpet finner du her, tilleggsregler for løpet her, og foreløpig startliste som oppdateres etter hvert som påmeldingene strømmer på finner du her. Arrangøren NMK Hamar sin nettside finner du her (alle eksterne lenker).

Har du tips om noen som satser i cupen, noe spesielt som bygges, eller andre saker og ting vi burde være klar over – så tips oss: Bilcross.no@gmail.com. Vi planlegger også å dekke løpet.

Samme helg kjører også NMK Hitra løp, det gjør også NMK Rana – totalt tre bilcrossløp denne mai-helga som venter oss.

Les også: Nå blir dette løpet et todagersløp – for første gang.

Mimre? Se Neglespretten og cupfinalen i fjor her:

Se også: Her skal NMKs Landsfinaler kjøres i 2025-sesongen.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.