Sesongåpning på neste års Landsfinale-bane: Ny asfalt og enda snillere på bilene

DUMPA ER OGSÅ OPPGRADERT: Her har mange slått nedi, men det er det slutt på. Dumpa har fått ny asfalt og søkket i bunn er borte. Vendkvern-banen kunne tidligere spise bilcrossbiler til frokost, lunsj, middag og kvelds, men nå har enda flere utbedringer gjort sitt til at banen er blitt langt snillere på bilene. Foto: Ole Krisitan Aasvestad, NMK Hamar.

Neste sesong skal NMKs Landsfinale i bilcross kjøres her – og banen er blitt oppgradert mye de siste årene, og enda mer i år: Ny asfalt, nye curbs og fjerning av et søkk.

Les også: Nå blir dette løpet et todagersløp – for første gang.

Det nærmer seg Vårløp på Vendkvern, og det jobbes iherdig for å bli klare, melder NMK Hamar. Vårløpet kjøres lørdag 25. mai 2024.

Dette er 1. runde i årets Ifor Williams-cup, og det teller som kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinale for senior.

Cup, kvalifisering og biltrallelotteri

SELGER LODD: Denne hengeren blir en heldig loddkjøper sin, lodd selges i løpet av hele 2024-sesongen og vinneren trekkes under Neglespretten på Hamar i oktober. Foto: Ole Krisitan Aasvestad, NMK Hamar.

I cupen ligger det en premiepott på 30.000 kroner, sponset av Ifor Williams. I tillegg har Ifor Williams, i samarbeid med NMK Hamar, oppgradert premien i årets biltrallelotteri til en CT177 – en skikkelig gromhenger.

Loddene selges på banen og elektronisk via Vipps, forteller NMK Hamar i en pressemelding til Bilcross.no.

Tradisjonen tro skal premiene trekkes under Neglespretten i oktober, sesongavslutningen på Hamar.

– Kom og test den oppgraderte banen

NYLAGT ASFALT: Alle asfaltpartiene over hele banen har fått ny asfalt før denne sesongen. Foto: Ole Krisitan Aasvestad, NMK Hamar.

NMK Hamar oppfordrer nå bilcross-Norge til å komme til Hamar for å teste neste års Landsfinale-trase, og samtidig delta i årets Ifor Williams-cup. Som tidligere år går denne cupen over tre løp, med neste runde på Sommerløpet og finalerunden på det tradisjonsrike løpet Neglespretten.

– I et skritt på veien til Landsfinalen 2025 har vi nå lagt nytt asfaltdekke i alle asfaltsoner. Søkket før hoppet er fjernet, slik at utøverne skal slippe å slå nedi, og vi har bygget 100 meter med nye curbs, forteller Ole Kristian Aasvestad i NMK Hamar.

I fjor ble banen oppgradert mange hakk, da også: Autovern ble erstattet av sandfeller, jordvoller ble fjernet, og banen ble langt snillere på bilene – her var det ofte mange vrak etter løp. Nå blir banen enda snillere på bilene.

– Vi ønsker alle velkommen til Hamar og Vendkvern motorbane for vårløpet 25. mai. Dette blir en fantastisk mulighet til å oppleve spennende bilcross og teste ut den oppgraderte banen. Håper vi sees!

Påmelding er i gang

STRØKENT! I fjor kom sandfellene på plass, i år er det nye curbs og ny asfalt som kommer på plass. Til neste år kommer selveste NMKs Landsfinale i bilcross til denne banen: Vendkvern, NMK Hamar. Foto: Ole Krisitan Aasvestad, NMK Hamar.

Påmelding til løpet finner du her, tilleggsregler for løpet her, og foreløpig startliste som oppdateres etter hvert som påmeldingene strømmer på finner du her. Arrangøren NMK Hamar sin nettside finner du her (alle eksterne lenker).

Har du tips om noen som satser i cupen, noe spesielt som bygges, eller andre saker og ting vi burde være klar over – så tips oss: Bilcross.no@gmail.com.

Mimre? Se Neglespretten og cupfinalen i fjor her:

Se også: Her skal NMKs Landsfinaler kjøres i 2025-sesongen.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.