Påmelding er åpnet til 2. runde i Bilcross.no-cup 2024: – Håper på lange startlister

BILCROSS.NO-CUP FORTSETTER: På Gardermoen motorpark lørdag 8. juni 2024 – påmelding er nå åpnet. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Årets Bilcross.no-cup-sirkus åpnet tradisjonen tro på Kongsberg i april, og fortsetter for første gang på Gardermoen motorpark i juni. Banen er bygd om med ett par sløyfer på grus.

Se bildene fra 1. runde i Bilcross.no-cup 2024.

Alt om Bilcross.no-cup 2024: Tre bilcrossbaner med stor B!

Her finner du påmelding, her finner du startlister, og her finner du tilleggsregler for løpet. Bilcross.no-cup-reglement finner du her. Og arrangørens nettside her (alle eksterne lenker).

Bilcross.no-cup 2024 startet som før på Kongsberg, men fortsetter på to nye baner i denne cup-sammenheng: Gardermoen motorpark og Ralle motorbane.

«Ny» bilcrossbane

TILBAKE TIL GAMLE HØYDER? Med unntak av NMKs Landsfinale i bilcross for fem år siden, har det vært heller labert med påmeldte til bilcrossløp på Gardermoen de siste årene – med noen viktige grep håper klubben å løfte bilcrossen igjen her. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Nå står 2. runde i cupen for tur, løpet kjøres lørdag 8. juni 2024 – ganske nøyaktig 20 år etter at denne bilcrossbanen ble tatt i bruk første gang. Foran denne sesongen har det blitt laget enda en ny sløyfe på grus, forteller Tormod Karlstad på vegne av NMK Gardermoen.

Det vil si at banetraseen går en tur inn på grus før rundepassering en runde, som de siste årene, pluss at det blir en sløyfe på grus på indre bane for den lange asfaltsvingen på bortre banedel.

Disse to endringene håper NMK Gardermoen at gjør banen enda mer populær blant bilcrossfolket, som i tidligere tider trakk i stort antall til denne klubbens løp.

De senere årene – med unntak av Landsfinalen 2019 – har klubben hatt kortere startlister, men drømmer om å komme tilbake til gamle høyder.

Håper på lange startlister

Med kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinaler for både åpen- og juniorklasse og runde i Bilcross.no-cup, pluss ett par grep som kan friste flere til å kjøre bilcross her, kan det ligge til rette for lengre startlister her – igjen.

Foran denne sesongen er også brua over banen inn til depot fjernet, slik at den ikke hindrer for sikten fra publikumsplass – nå skal alle på publikumsvollen se hele banen, også dumpa ved depotinnkjøring.

NMK Gardermoen mener alvor når de sier at de veldig gjerne ønsker å løfte bilcrossen igjen. Så er det bare å håpe at bilcrossfolket strømmer til en «ny» bane.

Kapasiteten er nesten ubegrenset med et stort depot og ikke minst en historie med en lang rekke med strøkne løpsgjennomføringer opp gjennom årenes løp.

60.000 kroner i premiepotten

Etter 1. runde i cupen har nesten 100 bilcrossere tatt poeng, og stillingen i Bilcross.no-cup før 2. runde på Gardermoen finner du her. Cup-finalen går på Rallebanen den siste helga i september i år.

Det gis poeng ut fra plassering i hvert av løpene, pluss bonuspoeng ut fra hvor mange løp man har deltatt i. Cupen med Bilcross.no i navnet har gått siden 2015, med pause i to sesonger under korona-pandemien.

Det ligger totalt 60.000 kroner i premiepotten, som fordeles på de beste totalt sammenlagt i cupen. Det deles ut poeng og pengepremier i åpen-, junior, dame- og veteranklasse.

Har du tips om noen som satser i cupen, noe spesielt som bygges, eller andre saker og ting vi burde være klar over – så tips oss: Bilcross.no@gmail.com.

BILCROSSBANE: Gardermoen-banen har vært rask, og med mye asfalt. NMK Gardermoen har fått tilbakemeldinger om at den har krevd mye motor og mye dekk. Nå skal ett par grussløyfer lempe på dette. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Sjekk stillingen etter 1. runde i Bilcross.no-cup 2024.

SATTE DU PRIS PÅ DENNE BILCROSS.NO-SAKEN?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.
,