Bud på alle bilene i Juniorlandsfinalen 2024, likevel

Att og fram er like langt: Ordningen som alltid har vært, og som skulle fjernes i år, blir likevel værende. Det får Bilcross.no bekreftet fra både forbund og arrangør.

Sjekk også: Juniorlandsfinalen blir for første gang et todagersløp.

I alle bilcrossløp er det slik at bare finalebilene er på bud – resten er fritatt budreglementet. Slik er bilcrossreglementet. Men Juniorlandsfinalen har, så lenge kun finalebilene har vært på bud, fått dispensasjon fra denne regelen.

Dermed har alle biler vært på bud, så lenge det har vært kjørt NMKs Landsfinale for junior, helt siden første gang i 2007.

En gammel ordning sto for fall

BUD PÅ ALLE BILENE: Juniorlandsfinalen fortsetter som før, likevel – med dispensasjon fra budreglementet i juniorklassen. Bildet viser en budkø på Kongsberg. Illustrasjonsfoto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I år skulle bli det første året uten denne dispensasjonen fra det ordinære bilcrossreglementet, dermed sto en gammel ordning for fall. Bilcrosseksjonen argumenterte ovenfor Bilcross.no med blant annet at de skulle være restriktive med dispensasjoner.

De mente også det var så mye bud at å skjerme alt annet enn finalebiler fra bud ville være en god greie for juniorene i sporten. Mange argumenterte i kommentarfeltet med at det bare ville bli enda flere bud på finalebilene.

Les mer i saken fra desember i fjor. Bilcross.no vet at det ble reagert på dette fra arrangørklubbene som står klare for å kjøre Juniorlandsfinaler.

Disp hvert fall to år til

Årets arrangørklubb NMK Melhus har vært i dialog med NBF og bilcrosseksjonen, får Bilcross.no bekreftet. Seksjonens leder Therese Bruer Larsen bekrefter til Bilcross.no at det etter denne dialogen blir gitt dispensasjon, likevel.

Seksjonens sekretær Vera Bakke Andresen forteller at det blir sånn for de to arrangørene som er tildelt Juniorlandsfinaler for 2024 og 2025.

– Etter det, er det ikke bestemt noe enda, forteller hun til Bilcross.no.

Flere tror det er en glipp

Så er det vel rimelig å tenke at dette kommer som en følge av at arrangørklubbene som allerede var tildelt Juniorlandsfinaler de to neste årene, søkte på et premiss om at det skulle være bud på samtlige biler til start.

Det er også tatt inn i tilleggsreglene for NMKs Landsfinale for juniorer 2024. Det er på den måten at Bilcross.no ble gjort oppmerksom på forbundets snuoperasjon og at vedtaket fra før årsskiftet ikke lenger gjaldt.

Flere Bilcross.no-tipsere trodde likevel at det var en glipp, med klipp-og-lim i tilleggsreglene fra et annet ordinært løp – og at det ville bli rettet opp med en førermelding.

Bud på alle biler

Men den gang ei – det blir bud på samtlige bilcrossbiler som har gått gjennom teknisk kontroll og som stiller til start i NMKs Landsfinale for junior 2024.

Den skal kjøres på Bollandsmoen, NMK Melhus. For første gang er Juniorlandsfinalen et todagersløp, les mer om det her.

Løpsdato er 3. og 4. august 2024, og kvalifiseringsløpene er allerede godt i gang – det samme er påmeldingen.

BILCROSS.NO-TIPSERE: Det står svart på hvitt at alle biler er på bud i tilleggsreglene for NMKs Landsfinale for junior 2024. Dette har flere Bilcross.no-lesere stusset på og trodd var en feil. Faksimile.

Mimre? Se Juniorlandsfinalen i fjor:

Les også: Landets beste bilcrossjunior skal kåres på Bollandsmoen.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.
,